Naomi Campbell houdt rake speech over diversiteit in de modewereld

Het supermodel opende de digitale Paris Couture Week met wat krachtige woorden.

supermodel naomi campbell bij kenneth ize op de catwalk
Getty Images

Naomi Campbell heeft het begin van Paris Couture Week geopend met een rake speech over diversiteit, waarbij ze oproept tot meer gelijkheid in de mode-industrie. Het supermodel hoopt dat de Franse modeweek het beginpunt voor verandering is, zo benadrukt ze vanuit haar huis in de Verenigde Staten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Opstaan tegen ongelijkheid

In haar openingswoord onderstreept ze het belang om naar de roep van de Black Lives Matter-beweging te handelen, die nu wereldwijd aan terrein wint. 'De strijd voor diversiteit en gelijkheid is al lang gaande in de maatschappij en mode-industrie,' stelt het supermodel. 'Ook in 2020 hebben we nog een lange weg te gaan. De tijd is gekomen om als collectief tegen ongelijkheid op onze werkplekken en in de gehele industrie op te staan.'

Zien: Naomi Campbell's beste looks door de jaren heen

Frankrijk als startpunt

De digitale couture week in Parijs is wat haar betreft een mooi startpunt. 'Dit gesprek moet nu starten en zo lang als nodig voortduren. Het is aan ons en jou om álle wereldwijde identiteiten bij deze industrie te betrekken. De tijd voor een rechtvaardige en gebalanceerde modewereld is nu echt gekomen. Ditmaal op een permanente manier, en niet alleen van tijdelijke aard. Er moeten regelmatige en duurzamere gesprekken komen met minderheden uit ieder land en elke cultuur, die nu onzichtbare spelers zijn in deze mega-industrie.' Je bekijkt Naomi's gehele speech hier.

Over Paris Haute Couture Week

Door de coronacrisis is één van de belangrijkste weken op de kalender van de mode-industrie dit jaar voor het eerst in een virtueel jasje gestoken. Van 6 tot 8 juli host de Fédération de la Haute Couture een digitaal platform waarop de nieuwste collecties in videovorm gepresenteerd worden. Zo lanceerde Dior in het kader van deze modeweek een speciale film, geregisseerd door Italiaanse filmmaker Matteo Garrone en met muziek van Paolo Buonvino.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder