Ronald van der Kemp presenteert kleurrijke statement couture collectie

'Een zeer persoonlijke collectie die de noodzaak onthult van daadwerkelijke verandering in de vorm van pure en échte Couture.'

ronald van der kemp couture herfst 2020 collectie
RDVK

De digitale Paris Couture Week ging maandag van start, waar modehuizen als Dior, Iris van Herpen en Chanel hun eerste digitale couture presentatie ooit gaven. Dinsdag onthulde Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp zijn nieuwe Couture Herfst 2020 collectie, dat een expressief statement is over de ware essentie van couture in de tijd waarin we momenteel leven.

RDVK Couture Herfst 2020 collectie

Ronald van der Kemp (RDVK) staat niet enkel bekend om zijn innovatieve en kleurrijke ontwerpen met de grootste sterren als Céline Dion en Lady Gaga als fan, maar maakte tevens faam als 's werelds eerste duurzame couture modehuis dat collecties op een ethische manier creëert met bestaande materialen en restanten uit vroegere collecties. Dinsdag 7 juli presenteerde RDVK op een virtuele manier zijn nieuwe couture-collectie wegens de aanhoudend maatregelen omtrent de coronacrisis.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor zijn collectie werden oude ontwerpen opnieuw vormgegeven in achtentwintig gloednieuwe looks. Het resultaat is een kleurrijke en bijna theatrale collectie die de perfecte hoop biedt op een betere en duurzamere toekomst na deze vreemde periode waarin we ons nu bevinden. 'Deze coutureweek worstelen we met een harde realiteit. Een tijd om alles wat we weten te heroverwegen. Een inzicht te ontwikkelen voor een nieuwe wereld en de verantwoordelijkheid die we moeten nemen,' zo stelt het modehuis in een persbericht. Bovendien sluit zijn motto van reduce, reuse and recycle perfect aan bij deze collectie, waarmee hij tegenover Women's Wear Daily stelt dat 'je niet altijd nieuwe dingen nodig hebt om het interessant te houden.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Collectie-film

In een ruim elf minute-durende film genaamd WARDROBE 12 onthulde de Nederlandse ontwerper zijn kleurrijke collectie, in de vorm van acht verschillende gecombineerde films. De film is een verlengstuk van Van der Kemps recente Army of Love-performance tijdens lockdown in hartje Amsterdam. De ontwerpen van de couture collectie zijn geïnspireerd op het mode-tijdperk van de jaren tachtig, met als hoogtepunten de gedurfde ontwerpen van Yves Saint Laurent, Valentino en Christian Lacroix: 'Hun kleding is met zoveel liefde en aandacht gemaakt; ze zijn beter dan wat dan ook en blijven bestaan door de tijd heen,' aldus de ontwerper tegenover WWD.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een nieuwe blik op de toekomst

Van der Kemp stelde via een interview met WWD dat dit seizoen relevanter is dan ooit wat betreft het overbrengen van zijn duurzame boodschap: 'We zien dat de lucht helderder is, dat de natuur bloeit en dat er zelfs wilde dieren zich weer laten zien. De beperkingen van deze tijd wakkeren onze verbeeldingskracht aan, dwingen ons om de toekomst opnieuw te herzien en maken ons allemaal bewust van onze destructieve relatie met de planeet.' En dat is precies waar Ronald van der Kemps collectie een duurzaam en hoopvol alternatief voor biedt: 'dit zeer persoonlijke en sentimentele project spreekt over de noodzaak van daadwerkelijke verandering in de vorm van pure en échte Couture,' aldus Van der Kemp. Bekijk hier de gehele couture collectie van Ronald van der Kemp.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: het duurzame Vogue x Ronald van der Kemp-T-shirt

RDVK duurzame limited-edition shirts voor Vogue

In samenwerking met Ronald van der Kemp lanceert Vogue speciale duurzame limited edition T-shirts, gemaakt van deadstock Vogue-T-shirts. Elk shirt – redesigned en met de hand gemaakt door de meester zelf – is uniek. Een van die unieke ontwerpen kan van jou zijn, want je krijgt nu bij 7x Vogue een T-shirt cadeau. Welk Vogue-T-shirt je ontvangt is een verrassing, maar wees er snel bij, want: limited edition!

BESTEL JE PERSOONLIJKE T-SHIRT VAN RONALD VAN DER KEMP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion