Viktor & Rolf presenteren couture collectie vol emoji's en social distance-jurken

Het Nederlandse duo vertaalt zo de huidige globale veranderingen (inclusief verschillende moods) naar couture.

beeld van viktor  rolf couture herfst 2020 collectie
Casper Kofi

Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf heeft op woensdag – via de digitale weg – hun Couture Herfst 2020 collectie gepresenteerd. Met de toepasselijke naam Change representeren de stukken elke emotie die we tijdens de globale pandemie voelen of hébben gevoeld: angst, verwarring en liefde. Het duo onderzoekt zo de huidige globale veranderingen, maar brengt ook weer 'n ode aan onze internetcultuur, iets waar ze – gezien hun vele viral ontwerpen – al tijden meester in zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

V&R Couture Herfst 2020

De collectie is opgedeeld in drie kleinere 'garderobes', zo horen we de Britse zanger Mika in een ondersteunende video (die geregisseerd werd door Marijke Aerden) vertellen. Elk onderdeel bestaat uit drie ontwerpen – een nachtjurk vol emoji's, een badjas of jurk die bijzonder geschikt is voor de rode loper, én een jas die ontworpen lijkt voor social distancing – die allemaal één stemming symboliseren. Zo is de eerste garderobe ontworpen met een sombere bui in het achterhoofd: op de satijnen, kanten slipdress zijn dan ook regenwolken te bespeuren. Ook bij de volumineuze jas, die door de kegels 'n stekelig effect heeft, is duidelijk welk gevoel leidend is geweest bij het ontwerpen.

viktor  rolf fallherfst couture 2020 collectie 'change'
Casper Kofi

Zien: Viktor & Rolf in gesprek met Vogue's editor in chief Rinke Tjepkema

Verschillende stemmingen

Het tweede onderdeel draait om een emotie die niet onbekend is tijdens 'n pandemie: verwarring. Op de zachtroze nachtjapon zijn dan ook verschillende emoji's aangebracht, van blij tot verdrietig. De bijbehorende jurk en jas – die door de accenten stiekem ook aan Alice in Wonderland doen denken – in roze en glitter maken het geheel af. De laatste 'garderobe' draait op haar beurt om een stemming die wat ons betreft vooral weer hoogtij mag vieren: liefde. Het duo ontwierp daarvoor drie looks die geknipt lijken voor The Queen of Hearts, van zakken met een gewatteerd hart tot een finalejas van wit faux leather, waarbij het liefdevolle symbool praktisch om het ontwerp heen lijkt te zweven. 'Omdat we allemaal liefde verdienen, ongeacht leeftijd, huidskleur, geslacht, religie of seksualiteit,' stellen de twee in een persbericht.

viktor  rolfs herfst couture 2020 collectie genaamd 'change'
Casper Kofi


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion