Cartier biedt een caleidoscopische ontsnapping aan de realiteit met sieradenlijn [Sur]Naturel

Cartier lanceert een nieuwe sieradencollectie [Sur]Naturel, dat geïnspireerd is op wilde en exotische dieren.

de hemis ketting van cartier roept panterbont met kunziet, zwarte opalen en diamanten op
Cartier

Door de jaren heen werden een paar van de meest legendarische creaties van Cartier geïnspireerd op een menagerie van prachtige wezens. Neem bijvoorbeeld de panterarmband van ontwerpster Jeanne Toussaint, die om de pols van haar vriendin, de hertogin van Windsor, drapeerde. Of de dubbele krokodillenketting van Mexicaanse filmster Maria Félix, die zij nonchalant droeg terwijl er zoals gewoonlijk een lange sigaret aan haar lippen hing.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cartiers nieuwe sieradenlijn [Sur]Naturel

Nu krijgt de nieuwste collectie hoogwaardige sieraden van het Franse huis, genaamd [Sur]Naturel, een nieuw abstract randje door dit beestachtige thema. Alsof het gecreëerd is vanuit een hallucinatie in Alice of Wonderland-stijl, waarin het volume in de natuurlijke wereld opgevoerd wordt door kleur, silhouet en nou ja, volume.

Voor Pierre Rainero, Cartier's directeur van beeld, stijl en erfgoed, geeft de collectie weer hoe het Franse huis altijd heeft geprobeerd de grenzen te verleggen en sieraden opnieuw te bedenken voor/naar een altijd evoluerende toekomst. Hoewel het werk aan de collectie twee jaar geleden begon, zegt hij dat het thema goed getimed is voor een periode waarin de hele wereld plotseling op slot ging en de natuur in de tussentijd de kans kreeg om te herstellen. [Sur] Naturel, zegt hij, 'biedt een vorm van ontsnapping in natuur en verbeelding in deze onzekere tijden.'

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: de korte film Panthère van Cartier

de hemis ketting van cartier roept panterbont met kunziet, zwarte opalen en diamanten op
De Hemis-ketting van Cartier roept panterbont met kunziet, zwarte opalen en diamanten op
Cartier

Hermis-ketting

De vacht van de panter is bevrijd van de beperkingen van de realiteit in de Hemis-ketting en wordt een psychedelisch netwerk van zwarte opalen in verschillende vormen en maten. Met hun kosmische spel van licht en kleur, verzamelen deze organisch gevormde stenen zich als kiezelstenen op een rivierbedding rond een majestueuze kunziet - een hele spirituele en beschermende steen - van 71,8 karaat, naast andere kiezelstenen van een diamantpavé. Zoals met alle mooie stukken van Cartier, is het superieur vakmanschap hetgeen dat het met zuur doordrenkte ontwerp tot leven brengt. Onder de stenen, die de uitdaging van verschillende hoogtes en maten voorstelde, ligt een dichte constructie van kleine schakels die de samenhang van het ontwerp en het comfort voor de drager garanderen, waarbij het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld over deze showstopper van een ketting.

cartier's panthére tropicale krachtige sieradenhorloge met aquamarijn, toermalijn, koraal, diamanten, onyx en goud
Cartier’s Panthére Tropicale krachtige sieradenhorloge met aquamarijn, toermalijn, koraal, diamanten, onyx en goud
Maxime Govet + Cartier

Panthère Tropicale

Een andere elektrische kleurencombinatie is te vinden in de Panthère Tropicale, een hoogwaardig sieradenhorloge dat ook is geïnspireerd op de grote kat van Cartier. Door zijn pure gewaagdheid is het misschien wel mijn favoriete stuk in de collectie. Het biedt een hallucinerende combinatie van aquamarijn, toermalijn en koraal op een geelgouden manchet. Het kwetsbare koraal is bewerkt tot textuur effect - een prestatie van technische nauwkeurigheid waarbij één slip van het gereedschap van de edelsteensnijder de ondergang zou hebben betekend - de golvende rondingen contrasteren met de dichte textuur en sprankeling van gestileerde pantervacht in diamanten en zwarte onyx. Voor Rainero is dit huwelijk van contrasterende materialen een nieuwe overwinning voor een veel betreden motief. ‘Deze nieuwe panter-iteratie is erg zacht en vrouwelijk door het gebruik van materialen, maar roept tegelijkertijd de kracht van de panter op’, zegt hij.

de sinopé ketting van cartier met diamanten, lapis lazuli en saffieren
De Sinopé ketting van Cartier met diamanten, lapis lazuli en saffieren
Cartier

Sinopé-ketting

De Sinopé-ketting houdt de dingen op een niet minder mooie, maar juist meer conventionele kiel, en de soepele rondingen roepen moeiteloos de beweging van water op. Minuscule stroken van levendige blauwe lapis lazuli creëren de bovenste lijn van een ketting die delicate diamantgolven vormt, en die eindigen in vijf uitzonderlijke blauwe, korenbloem saffieren.

de opheis ketting van cartier is gecentreerd op een grote smaragd die de geabstraheerde slangenkop vormt van een onyx en diamanten lichaam
De Opheis-ketting van Cartier is gecentreerd op een grote smaragd die de geabstraheerde slangenkop vormt van een onyx en diamanten lichaam
Cartier

Opheis-ketting

Een ander wezen van Cartier dat deze hyper-realistische behandeling krijgt, is de slang.
Door te abstraheren is de Opheis-ketting een asymmetrisch ontwerp geworden dat zich concentreert op een gigantische smaragd van ongewone snit. De bovenste rand van de cabochonsteen wordt weerspiegeld in de zwarte onyxdriehoeken die de rug van een slang voorstellen, terwijl overlappende diamanten de textuur van slangenleer oproepen.

[Sur]Naturel is misschien geen verzameling voor angsthazen, maar het zal degenen belonen die op zoek zijn naar moed en escapistische fantasie. Zoals Wallis en Maria je hadden kunnen vertellen, kunnen alle vrouwen profiteren van een goede dosis van beide.

Shop Vogue's fashion favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion