Jacquemus showde zijn 'L'Amour' Lente/Zomer 2021 collectie in een gigantisch graanveld

Wéér een Jacquemus show om bij weg te dromen...

jacquemus lentezomer 2021 show
Jacquemus

Vorige zomer nam Simon Porte Jacquemus ons mee naar een betoverend lavendelveld voor de presentatie van zijn Lente/Zomer 2020 collectie. Nu zijn er van fysieke shows nog weinig sprake op dit moment, maar Jacquemus kon het niet laten om ons dit keer weer mee op reis te nemen. Ditmaal naar een gigantisch graanveld een uurtje van Parijs vandaan, waar hij zijn Lente/Zomer 2021 show gaf.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jacquemus presenteert nieuwe collectie in gigantisch graanveld

Hoewel Jacquemus ervoor koos wél een fysieke show te geven, heeft het modelabel daarbij wel de coronamaatregelen in acht genomen. Want waar heb je meer ruimte voor social distancing dan in een gigantisch graanveld? De slechts honderd genodigden voor de show werden verspreid geplaatst langs een zeshonderd meter lange catwalk gemaakt van houten planken midden in het graanveld. Op die manier wilde Simon 'de authenticiteit en de romantische kant van het merk laten voelen', zo vertelde hij aan Vogue. Wat het in ieder geval opleverde is weer een bijzonder moment in de modegeschiedenis.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: De beste SS20 catwalkmomenten van Bella Hadid

L'Amour collectie

De collectie is getiteld L'Amour, en een ode van modeontwerper Simon Porte Jacquemus aan zijn team. 'Wat zo mooi is aan L'Amour [de liefde], is hoe het kan blijven bestaan – soms zelfs sterker – zonder dat mensen samen zijn', aldus Simon in een Instagram-bericht over de collectie. 'Niet lang nadat mijn team van elkaar gescheiden was [door corona], waren we allemaal thuis en wilden we graag werken en ontstond er een nieuwe visie op de collectie. We werden een "menselijke ketting", elke stap van het creatieve proces werd met liefde uitgevoerd.'

Twee collecties per jaar

'Elke beslissing die ik over Jacquemus maak, wordt in feite eerst ingegeven door liefde en gezond verstand', vervolgt de ontwerper. 'Daarom zijn we vorig jaar overgestapt op een duurzamer ritme, met twee shows die herenkleding en dameskleding combineren, gehouden in januari en juni.' Simon vervolgt dat die beslissing het modehuis gered heeft tijdens de coronacrisis.

Jacquemus Lente/Zomer 2021

De collectie bestaat uit een palette van zachte tinten beige, ivoor, wit, mintgroen, grijs en roze. Er komen maxi-jurken voorbij voor warme zomerdagen, zwierige wijde pijpen en opvallende tops. Blazers en overhemden zijn versierd met Picasso-motieven en uitgesneden harten. Enkele hoogtepunten zijn natuurlijk wederom de accessoires: zo komt de inmiddels iconische Chiquito-handtas in verschillende versies voorbij, en de nieuwe Chiquito Noeud, een variatie op de bestseller.

Bekijk alle looks van de Jacquemus Lente/Zomer 2021 show hieronder. De L'Amour collectie is beschikbaar voor pre-orders vanaf 18 juli via de website van Jacquemus.

Shop Vogue's fashion favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion