Supermodel Jill Kortleve vertelt backstage wat verandering voor haar betekent

Werp een behind the scenes-blik op Vogue's covershoot van het septembernummer, én Jills visie op verandering.

jill kortleve voor vogue nederland
Vogue Nederland

Change is here! Vogue's septembernummer ligt weer in de schappen en wordt gesierd door supermodel Jill Kortleve, wiens carrière met de dag meer booming lijkt te worden. We nemen je mee achter de schermen bij haar covershoot, waar ze niet alleen praat over haar visie op verandering, maar ook over haar rolmodellen en grootste trots.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jill Kortleve over 'change'

Zo vertelt het Nederlandse model over de grootste verandering die ze nu zou willen zien in de mode-industrie, en zien we dat ze best kan probéren om een diva te zijn, maar daar eigenlijk veel te nuchter voor is ('Dat was een grapje! Oh, wat gênant'). En dan is daar nog haar grootste trots: haar onafhankelijkheid. 'Dus dat ik helemaal voor mezelf kan zorgen.' Bekijk in onderstaande video hoe Jill – veelal breed lachend – de spotlight pakt op de set, en hoe de cover van Vogue's septembernummer tot stand is gekomen.

Verantwoordelijkheid als influencer

Dat Jill graag bewustwording wil creëren, kwam ook al naar voren tijdens het interview dat we met haar afnamen. 'Ik wil bovenal een podium geven aan stemmen die misschien een minder groot bereik hebben, maar wel gehoord moeten worden. Ik ga geregeld in gesprek met andersdenkende mensen. Als ik influencers met een groot podium zie die zich niet uiten over Black Lives Matter neem ik ze dat kwalijk. Het is meer dan ooit de tijd om je uit te spreken en een standpunt in te nemen, vind ik.'

Het supermodel is daarnaast open over photoshopacties waar ze niet achterstaat, en post erover op Instagram. 'Ik vind het belangrijk om me daar publiekelijk over uit te spreken. Ik heb niet voor niets de keuze gemaakt om me niet langer uit te hongeren en aan de bizarre eisen van de modewereld te voldoen. Dan kan ik een photoshop move niet voorbij laten gaan, want dan spreek ik mezelf echt tegen. Het zou fantastisch zijn als jonge meiden zich minder gek laten maken door beelden uit de media.'

Het hele interview met Jill lees je in Vogue's nieuwe septembernummer, dat vanaf donderdag 20 augustus in de winkel ligt en je online hier bestelt.

Bestel Vogue's septembernummer hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion