Daily Paper viert hun laatste collectie met een geëngageerd sci-fi stripboek

Memoirs of a Parallel Universe neemt je mee naar een sci-fi wereld die meer op de onze lijkt dan je in eerste instantie zou vermoeden.

georgia palmer in campagne voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper

We kijken bij Vogue iedere keer weer uit naar de laatste campagnes van Daily Paper. Of het nu de buitenaardse schoonheden zijn van hun Lente/Zomer 2020-campagne is, de hartverwarmende portretten van zwarte vaders voor een speciale mini-me collectie of de afrofuturistische wereld van hun digitale presentatie op Paris Fashion Week – het Amsterdamse modelabel weet telkens weer de juiste snaar bij ons te raken.

Met hun nieuwe Herfst/Winter 2020 campagne heeft Daily Paper weer iets speciaals voor ons in petto. Deze komt namelijk gepaard met een waar stripboek.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Daily Paper Herfst/Winter 2020 campagne

Goed, Daily Paper had hun Herfst/Winter 2020 campagne natuurlijk bij het prachtige fotomateriaal kunnen houden, maar ze gaan graag een stapje verder voor je. De collectie wordt daarnaast namelijk gepresenteerd in een treffend stripboek, getiteld Memoirs of a Parallel Universe. Het stripboek volgt vier superhelden, wiens verhalen de sociale en morele kwesties van onze tijd verkennen. 'Door de ogen van deze universele siblings presenteert Daily Paper een collectie die stevig geworteld is in de moraal en ethiek van de wereld die we willen opbouwen,' aldus het modelabel.

campagne voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper
campagne voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Nella Ngingo's natuurlijke skincare routine voor een model glow

Stripboek Memoirs of a Parallel Universe

De sci-fi wereld die gecreëerd is met Memoirs of a Parallel Universe lijkt misschien ver af te staan van de onze, maar wie zich in de verhalen verdiept ontdekt het tegendeel. 'Hoewel ze een ingebeelde toekomst verbeelden, zijn hun verhalen in feite versnelde, versterkte reflecties van de sociale kwesties die ons leven vandaag beïnvloeden,' vertelt Daily Paper. 'In vier verhalende streams stellen we enkele van de meest prangende vragen waarmee we momenteel worden geconfronteerd.' Dat wil zeggen, vragen als: Welke zelfopoffering brengt culturele assimilatie met zich mee? Wat betekent het echt om te leven met een diepgeworteld generatietrauma? Wat zijn de emotionele kosten van het naleven van een ‘foutloos’ ideaal?

georgia palmer in campagne voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper
campagne voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper

Vier superhelden

Het stripboek volgt vier 'helden': Nana, Yannayi en Massassi, HoH. Elk met hun eigen superkracht, maar ook met verhalen die al te herkenbaar zijn. Zo vraagt de flawless Nana de onverdeelde aandacht van een planeet die geobsedeerd is door mediaconsumptie, en zal ze er alles aan doen om haar ongerepte imago te behouden. De non-binaire Yannayi groeide op in een op de natuur aangewezen tribal gemeenschap, die hen heeft verlaten voor de vrijheid van de stad. Massassi is een tijdreiziger, wiens jeugdige uiterlijk eeuwen van trauma en onrecht verhullen. HoH is de ijskoude manipulator die uit is op wraak op iedereen die ervoor gezorgd heeft dat zijn adelijke familie hun eer en rijkdom verloren is.

Hier kun je het volledige stripboek lezen.

Memoirs of a Parallel Universe vertaalt zich naar de ijzersterke Herfst/Winter 2020 collectie van Daily Paper, waarin referenties naar het stripboek alom vertegenwoordigd zijn. De volledige Herfst/Winter 2020 collectie en het stripboek zijn vanaf vrijdag 4 september verkrijgbaar online, in Daily Paper winkels en bij geselecteerde retailers.

stripboek voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper
stripboek voor daily paper herfstwinter 2020 collectie
Daily Paper

Shop Vogue's mode favorieten


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion