Het programma van Amsterdam Fashion Week voor aankomend september is bekend

De Amsterdamse modeweek vindt van 17 tot en met 19 september plaats in aangepaste vorm.

fashion show, fashion model, fashion, runway, clothing, shoulder, street fashion, eyewear, footwear, public event,
Batavia Stad Fashion Outlet

Hoewel de pandemie ervoor zorgt dat de Amsterdamse modeweek er komende maand íetsje anders uit gaat zien, mag dat de pret niet drukken: Amsterdam Fashion Week gaat gewoon door. In aangepaste vorm vindt de modeweek van donderdag 17 september tot en met zaterdag 19 september plaats. Dit is wat je kunt verwachten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Amsterdam Fashion Week najaarseditie

Covid-19 heeft dit jaar wereldwijd aardig wat roet in het eten gegooid voor de internationale modeweken. De organisatie van Amsterdam Fashion Week is daarom direct gaan zoeken naar gepaste alternatieven om het modetalent van Nederland tóch op de kaart te kunnen zetten met een modeweek. 'De aankomende editie van Amsterdam Fashion Week voelt als extra bijzonder', aldus eigenaar Danie Bles. 'Juist in deze tijd is het belangrijk een platform te bieden aan nieuw en gevestigd talent, om creativiteit te kunnen 'vieren'.'

Het artikel gaat verder onder deze video.


De opening van AFW in Wassenaar

Voor deze editie van Amsterdam Fashion Week zal het programma bestaan uit een mix van fysieke shows en digitale initiatieven. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een podcast tijdens AFW, waarin gesprekken worden gevoerd met uiteenlopende designers en ondernemers over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en het ondernemen en creëren tijdens Covid-19. De opening van de Amsterdamse modeweek vindt plaats in Museum Voorlinden in Wassenaar op donderdag 17 september, in samenwerking met het succesvolle jassen- en tassenlabel KASSL.

Hieronder vind je het volledige programma van de najaarseditie van AFW.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Donderdag 17 september

Op donderdag start Elzinga met een performance in combinatie met een foto expositie en verzorgt lingeriemerk Love Stories een ‘Wake-up service’. Sustainable couture designer Ronald van der Kemp staat op het programma met een online veiling met zijn 29 couture face masks in samenwerking met internationaal veilinghuis Christie’s Amsterdam. De volledige winst gaat naar The Refugee Company. In de avond vindt de guerrilla expositie van KASSL in de verschillende expositieruimtes van Museum Voorlinden plaats.

Vrijdag 18 september

Vrijdag wordt gestart met het talentenprogramma van Duran Lantink in samenwerking met Batavia Stad Fashion Outlet. De deelnemers van het programma ‘Visions of’ laten op individuele wijze hun werk zien in het voormalig V&D pand aan de Kalverstraat 219 van IEF Capital. Aan de overkant van het IJ in het Eye Filmmuseum showt de Belgische couture designer NATAN zijn nieuwste SS21 collectie. De vrijdag wordt afgesloten in het Stedelijk Museum door designer Bodil Ouédraogo met een presentatie in projectievorm die geheel in het teken staat van ‘the art van dressing up’ en een ‘live installation’ van Ronald van der Kemp in hotel De L'Europe.

Zaterdag 19 september

Zaterdag keert AFW terug in de locatie aan de Kalverstraat met een drietal jonge labels. Cruèl, het merk van de Amsterdamse ontwerper William Ampofo, presenteert de SS21 collectie aan de hand van een show. Het label Reconstruct drukt op de REset knop en neemt ons mee op reis naar hun nieuwe realiteit en de nieuwe collectie van Mulas Hybrid Haus wordt gepresenteerd in de vorm van een modefilm, gemaakt in samenwerking met visual artist Mila van der Linden. Daarnaast heeft Scotch & Soda 10 jonge talenten geselecteerd om een hoodie uit de Fall/Winter’ 20 collectie te redesignen.

Lichting en Dylan Westerweel

Ook de Lichting vindt deze editie plaats. In samenwerking met de Meester Koetsier Foundation zet AFW tijdens de Lichting show de veertien beste fashion alumni van 2020 in de spotlight. Ieder jaar worden er prijzen uitgereikt door een internationale vakjury aan de beste collecties die op de catwalk verschijnen. De winnaar van vorig jaar, Dylan Westerweel, mag daar zijn nieuwe collectie presenteren. Dit onderdeel vindt plaats op 23 oktober in de Hermitage.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion