Shop nu de meest iconische vintage items uit de 70's, 80's, 90's en 00's

Vintage shoppen was nog nooit zo makkelijk.

vestiaire collective
Vestiaire Collective

Vintage fashion is de celebrity trend die zich ontpopt heeft tijdens de lockdown. Zo pronkt Bella Hadid al maanden in de mooiste 90's outfits en zette Dua Lipa recent weer de iconische 00's bandana trend in de spotlight. Maar vintage kleding maakt al langer een opmars door. Ook bekende modehuizen namen oude klassiekers weer op in hun nieuwe collecties. Zo blies Celine’s SS20 weer nieuw leven in hun vintage accessoires en bracht Gucci de iconische Jackie tas terug in de AW20 collectie. Zo blijkt maar weer dat retro klassiekers eigenlijk nooit uit de mode gaan en dat is maar goed ook! Vintage mode is namelijk niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam. Mensen willen immers geen kleding meer met een grote voetafdruk, dat gemaakt is met kinderarbeid of na een paar maanden alweer weggegooid kan worden. Vintage kleding is dus onmisbaar voor de toekomst van sustainable fashion.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vintage Rising

Begin jij nu ook al de vintage kriebels te voelen? Niet getreurd, want we hebben het perfecte online evenement waar je je innerlijke vintage styliste op los kan laten. De Vestiaire Collective lanceerde afgelopen week een nieuw initiatief genaamd Vintage Rising, waarbij vier experts op het gebied vintage fashion al jouw zoekwerk uit de handen nemen. Voor jouw shopgemak doken fashion journalist Alexander Fury, vintage styliste Bay Garnett, designer en celebrity styliste Sami Miro en fashion directeur Suzanne Koller in het Vestiaire Collective archief om de meest iconische items van de seventies tot aan de zeroes op een rijtje te zetten.

vestiaire collective
Vestiaire Collective

Sophie Hersan, oprichter en fashion director van de Vestiaire Collective, probeert met dit initiatief ‘de consument bewuster te maken van de voordelen van vintage kleding en circular fashion’. Met een team van in-house vintage specialisten die alles weten over de geschiedenis van fashion zorgt ze ervoor dat de meest begeerde vintage items op de website komen te staan. Voor het gemak van de vintage shopper publiceert de website dan ook regelmatig selecties van items die behoren tot een bepaalde trend of, zoals in het geval van Vintage Rising, een bepaald decennium.

Het artikel gaat verder onder de video.

Spice Girl Gerri Halliwell over het ontstaan van de iconische Union Jack-jurk

De meest begeerde vintage musthaves

Zo staat er in de 70s selectie bijvoorbeeld de Hermès Balle de Golf leren crossbody tas, en pronkt er natuurlijk een Jean Paul Gautier korset op de eighties wishlist. Wat betreft 90s kledingstukken is natuurlijk een baggy broek van bijvoorbeeld Helmut Lang onmisbaar, zeker nadat Bella Hadid de trend zo op de kaart heeft gezet. Ten slotte kun je voor de ultieme 00s look natuurlijk niet zonder een roze Dior zonnebril voor de echte OG Paris Hilton vibe.

vestiaire collective
Vestiaire Collective

Een goede investering

Het online evenement is volgens Hersan een groot succes: ‘Het is fantastisch om te zien hoe onze community genoot van de online jacht op de geselecteerde items’. Mocht je je nou ook willen storten in de collectie van Vestiaire, dan heeft Hersan nog een belangrijke tip voor je. ‘Let op die nieuwe shows en collecties van designers, want velen nemen vintage styles weer op in hun nieuwe aanbod’. Zo namen de zoekopdrachten op Vestiaire voor de eerdergenoemde Gucci Jackie tas toe met 631% na de AW20 show. Zo kan je vintage aanwinst zomaar veranderen in een goede investering!

Neem dus gauw een kijkje op de website als je er deze nazomer nog bij wilt lopen als een vintage stijlicoon. Bovendien kan het geen kwaad om sowieso even rond te snuffelen op de website want van 3 tot 7 september worden er een aantal items verkocht worden voor slechts 1%(!) van de oorspronkelijke verkooprijs. Met zulke acties is vintage shoppen eigenlijk niets minder dan een schattenjacht in een zee van pareltjes.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid