H&M lanceert collectie met het Italiaanse Giuliva Heritage

Het resulteert in items die niet zouden misstaan tijdens een septemberavond in Rome.

campagnebeeld van giulivia heritage
Giulivia Heritage x H&M

H&M lanceert hun eerste collectie met het Italiaanse luxelabel Giuliva Heritage, is te lezen op hun site. Vanaf 3 september komen ze met een lijn die zowel beïnvloed is door Zweden én Italië, en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gerecycled materiaal

De collectie bestaat uit moderne, minimalistische items zoals een roomwitte pantalon en verschillende lange, satijnen jurken. De focus ligt hierbij op zo circulair mogelijk produceren, vertellen de co-founders van Giuliva Heritage. 'We vonden het fantastisch om zoveel gerecycled materiaal voor de looks te gebruiken. We zijn altijd gepassioneerd geweest op het gebied van authentieke, betekenisvolle mode en deze collectie vangt dat gevoel.'

Ook zien: de campagnevideo van Giambattista Valli x H&M

Klassieke mannenkleding

De items, die vrouwelijk maar ook een tikkeltje boyish zijn, zijn vooral geschikt voor de naderende herfst. H&M en Guiliva Heritage lieten zich inspireren door klassieke herensilhouetten, waardoor er ook verschillende blazers (van gerecycled wol) en jassen in de collectie te vinden zijn. Kleuren als beige, donkerblauw en bordeauxrood overheersen binnen looks waarin ook veel high waist-items en col(truien) zijn verwerkt.

campagnebeeld van giuliva heritage x hm
Giuliva Heritage x H&M

Over Giuliva Heritage

Giuliva Heritage is nog een vrij 'jong' label dat afstamt uit 2017, toen liefdeskoppel Margherita en Gerardo hun eerste ready to wear-collectie voor vrouwen lanceerden. Het label wordt gekenmerkt door hun grote liefde voor de Italiaanse manier van produceren. Al hun items – die bestaan uit exclusieve stoffen van hoge kwaliteit – worden in Italië gemaakt, en veelal zelfs met de hand in Napels. Giuliva Heritage is onder meer te koop op Farfetch en Net-a-Porter.

giuliva heritage x hm
Giuliva Heritage x H&M

De H&M x Giuliva Heritage collectie is verkrijgbaar vanaf 3 september 2020 in de winkels en webshop van H&M.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion