Nike lanceert eerste zwangerschapscollectie voor sportieve mommy's

Want een work-out doe het je liefst in stijl, ook wanneer je zwanger bent.

nike
Nike

Of het nou voor je zwangerschap is, tijdens of erna, fit blijven is voor alle moeders van belang. Voor een lange tijd was zwangerschapskleding helaas ver toe zoeken op de sportafdeling, maar hopelijk wordt het vinden van een leuke zwangerschaps-proof sportoutfit snel iets makkelijker. Nike komt namelijk met hun gloednieuwe Nike (M) maternity collectie waar aanstaande moeders de sportschool mee in kunnen lopen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duurzame materialen

De collectie bestaat uit vier workout essentials, namelijk de Nike (M) pullover, de Nike (M) Swoosh sport bh, de Nike (M) tanktop en een paar Nike (M) sportleggings. De items, die verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart, wit, grijs en roze, zijn ontworpen met duurzame materialen zoals organisch katoen en gerecycled polyester. Al met al, genoeg om uit de kiezen.

nike
Nike

Designs op basis van 150.000 body scans

Het team achter de collectie bestond niet alleen voornamelijk uit vrouwen, maar heeft ook nog eens gedurende het designproces feedback ontvangen van 30 vrouwelijk top- en amateursporters die zwanger of postpartum waren. Na het verwerken van die feedback – en een analyse van 150.000 (!) bodyscans van zwangere en niet-zwangere vrouwen – hebben de Nike designers een collectie in elkaar gezet die inspeelt op alle work-out behoeftes van de aanstaande moeder.

nike
Nike

Zo zijn de pullover en sport bh ontworpen om borstvoeding te vergemakkelijken en kan de sportlegging zowel over de buik gedragen worden als eronder. Gelukkig hoef je voor al dit comfort niets van stijl in te leveren, want de collectie heeft nog steeds de sleek en sexy look die we van Nike gewend zijn.

Het artikel gaat verder onder de video.

Model Charelle Schriek deelt haar beautygeheim om elke dag summer ready te zijn

Nike's zwangerschapscontroverse

De collectie komt een jaar nadat een aantal topatleten zich uitspraken over de manier waarop het sportmerk omging met gesponsorde zwangere atleten. Als reactie hierop paste Nike hun zwangerschapsvoorwaarden aan en kwamen ze tot de realisatie dat zwangerschap niet alleen belangrijk is voor de topatleet maar ook gewoon voor de doorsnee pilates liefhebber. Want hier staan we dan, een jaar later met een spiksplinternieuwe collectie specifiek ontwikkeld voor de zwangere vrouw. Een zwangerschap is eigenlijk ook niets minder dan een marathon van negen maanden, en aanstaande moeders verdienen dan ook een workout outfit die een topsporter waardig is.

De gehele Nike (M) collectie is vanaf 17 september hier verkrijgbaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sport & Fitness