Kim Jones is aangesteld als de nieuwe creative director voor Fendi

Na jaren van successen te hebben geboekt met mannencollecties voor Louis Vuitton en Dior, gaat de Britse ontwerper zich weer aan vrouwencollecties wagen.

kim jones door brett lloyd
Brett Lloyd

Modeontwerper Kim Jones gaat het creatieve roer overnemen bij Fendi. Hij is aangesteld door LVMH, waaronder het Italiaanse modehuis valt, als de nieuwe artistiek leider van de haute couture, ready-to-wear en bontcollecties voor vrouwen. In zijn nieuwe rol zal hij hecht samenwerken met Silvia Venturini Fendi, die sinds het overlijden van Karl Lagerfeld vorig jaar de creatieve kant van het modelabel in haar eentje runde.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kim Jones gaat naar Fendi

Toen Karl Lagerfeld februari vorig jaar overleed, was de keuze voor zijn rechterhand Virginie Viard als opvolger van zijn rol als creative director voor Chanel niet onverwachts. Wie in zijn voetsporen zou gaan treden bij Fendi was tot nu toe echter nog niet duidelijk. Anderhalf jaar later is het nu bekend gemaakt dat Kim Jones die rol zal gaan vervullen. De Britse ontwerper studeerde af aan het gerenommeerde Central Saint Martins en maakte daarna naam met zijn mannencollecties voor Louis Vuitton en Dior Homme. Nu zal hij zijn streetwear savvy en moderne designstijl gaan vertalen naar vrouwencollecties voor het Italiaanse Fendi.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Supermodel Jill Kortleve over wat verandering voor haar betekent

Dubbele dienst

In de loop der jaren heeft Kim een grote fanbase opgebouwd voor zijn werk voor Dior Homme. Even waren zijn modevolgelingen dan ook bang dat zijn nieuwe baan zou betekenen dat hij Dior zou gaan verlaten. In een Instagram-post waarin Kim zelf het nieuws deelde, stelde hij hen meteen gerust: 'Werken voor twee van zulke prestigieuze huizen is een echte eer als ontwerper en om onderdeel te kunnen worden van het huis van @FENDI en mijn werk bij @Dior Men’s voort te zetten, is een enorm voorrecht.' De workload blijkt voor Kim dus alleen maar verdubbeld te zijn.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Groot talent

Bernault Arnault, de CEO van LVMH waaronder zowel Fendi als Dior vallen, is erg te spreken over Kim. 'Kim Jones is een groot talent en sinds hij toetrad [tot LVMH], heeft hij voortdurend bewezen dat hij in staat is zich aan te passen aan de codes en het erfgoed van de LVMH-huizen, terwijl hij ze met grote moderniteit en durf opnieuw definieert', aldus Bernard Arnault in een persbericht. 'Bij Fendi ben ik ervan overtuigd dat zijn visie en passie in hoge mate zullen bijdragen aan het succes van de vrouwencollecties.'

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion