Nicolas Di Felice benoemd tot creatief directeur van Courrèges

Wie is dit jonge talent, die – onder meer – de protégé van Nicolas Ghesquière was?

nicolas di felice, nieuwe creatief directeur van courrèges
Courrèges

De Belgische ontwerper Nicolas Di Felice (37) wordt creatief directeur van het Franse modehuis Courregès. Het is zijn eerste leidende rol, al ontbreekt het niet aan de nodige ervaring: Di Felice werkte eerder voor Balenciaga, Louis Vuitton en Christian Dior.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Vereerd'

De Belg kan niet wachten om aan de slag te gaan, vertelt hij in een statement. 'Ik heb altijd van Courrèges gedroomd, met haar allesomvattende, eigen universum. Dit modehuis betekent een hoop voor me, en ik zie mezelf hier zeker werken. Van eenvoud tot optimisme – ik voel me vereerd om deze waarden in leven te houden, en ik hoop dat met net zoveel passie en enthousiasme te doen als de grondlegger van Courrèges.'

Zien: Naomi Campbell's beste looks door de jaren heen

Over Courrèges

Modehuis Courrèges maakte vooral in de jaren zestig haar opmars, toen oprichter André Courrèges samen met zijn vrouw Coqueline Barrière met de modenormen van die tijd brak. Vernieuwing stond centraal, en het duo had weinig op met de elegante en oncomfortabele couture van toen. Courrèges hees vrouwen liever in broekpakken en tunieken, voornamelijk in heldere tinten als wit en hemelsblauw. Hij zei zijn modehuis in 1994 gedag, om het in 2011 te verkopen. Tot 2015 bleef het modehuis aardig uit de spotlights – in oktober van dat jaar werd de eerste show in dertien jaar georganiseerd – tot Sébastien Meyer (tevens een alumni van Balenciaga) en Arnaud Vaillant de touwtjes in handen kregen. Het 'Courrèges-gevoel' bleek nog steeds relevant, juist in een tijd waarin nostalgische mode hoogtij viert.

Nicolas di Felice

Nicolas di Felice studeerde aan La Cambre in Brussel, waarna hij onder andere – onder de vleugels van Nicolas Ghesquière – bij Louis Vuitton werkte. Andere jonge (en nu behoorlijk succesvolle) ontwerpers als Julien Dossena (Paco Rabanne) en Natacha Ramsay-Levi (Chloé) deden dat ook, en zijn nu regelmatig front row-gasten bij elkaars shows. Di Felice zal Yolanda Zobel opvolgen, die in 2018 als creatief directeur werd aangesteld na het vertrek van Meyer en Vaillant.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion