Dit zijn dé mode-ontwerpers van de toekomst

Bekijk hier welke top designers er in de prijzen vielen bij de CFDA awards.

cfda pyer moss
CFDA

Na maandenlang uitstel in verband met het coronavirus, reikte The Council of Fashion Designer of America (CFDA) eindelijk de prijzen uit voor de beste fashion designers. De CFDA awards, ook bekend als de Oscars van de modewereld, werden dit keer niet tijdens een gala event uitgereikt waar de rode loper voor uitgerold moest worden, maar in een kort en krachtig Youtube filmpje van iets meer dan zes minuten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Controverse

Na een kleine introductie van CFDA's CEO Tom Ford waar hij het belang benadrukt van etnische diversiteit en gelijkheid in de modewereld, benoemt hij in een rap tempo de genomineerde per categorie, gevolgd door de winnaar. Toen de nominaties eerder dit jaar bekend werden gemaakt, kreeg de organisatie veel kritiek over het gebrek aan diversiteit op de shortlist die slechts vier zwarte designers bevatte onder wie geen enkele vrouw. Hierdoor beschuldigden mensen de Council ervan de zwarte designers slechts meegenomen te hebben als token-toevoeging.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gelukkig is de mate van diversiteit hoger op het lijstje winnaars. Zo won Kerby Jean-Raymond in de categorie American Menswear Designer, die in 2014 voor het laatst door een zwarte designer is gewonnen toen Maxwell Osborne en Dao-Yi Chow de titel mee naar huis mochten nemen. Daarnaast kreeg Christopher Jones Robins de prijs voor de beste American Emerging Designer van het jaar en mocht Telfar Clemens naar huis met de titel van beste American Accessories Designer. Tot op heden heeft er nog nooit een zwarte designer gewonnen in de categorie American Womenswear Designer. Gabriele Hearst die de prijs wel mee naar huis mocht nemen was dit jaar de enige vrouwelijke winnaar.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ayesha Djwala's beautyhacks voor natuurlijke wedding make-up | Dutch Beauty

Of deze editie van de CFDA awards indicatief is voor de toekomst van de organisatie valt nog niet te zeggen, maar we kunnen in ieder geval wel genieten van de prachtige collecties van de talentvolle ontwerpers die stapje bij beetje de mode-industrie inclusiever en diverser weten te maken.

Bekijk hier alle 2020 CFDA winnaars.

International Menswear Designer van het jaar

Dior – Kim Jones

International Womenswear Designer van het jaar

Valentino - Pierpaolo Piccioli

American emerging designer van het jaar

Christopher Jones Rogers

American Accessories designer van het jaar

Telfar - Telfar Clemens

American Menswear Designer van het jaar

Kerby Jean-Raymond – Pyer Moss

American Womenswear Designer van het jaar

Gabriela Hearst

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion