De British Fashion Council richt een Diversity and Inclusion Committee op

De organisatie komt in actie en probeert op deze manier de mode-industrie inclusiever en diverser te maken.

british fashion council
Courtesy of British Fashion Council - London Fashion Week

The British Fashion Council (BFC), de overkoepelende organisatie dat tot doel heeft de Britse mode-industrie te ondersteunen, heeft op 16 september bekendgemaakt dat ze actief diversiteit gaan promoten in de modewereld. De non-profit, die ook de organisatie van de London Fashion Week verzorgt, heeft namelijk een Diversity and Inclusion Committee opgericht.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Plan van aanpak

De taken van deze commissie zijn onder andere het opstellen van diversiteitskaders die modebedrijven van alle soorten en maten kunnen implementeren, het actief promoten van diversiteit en het testen van de huidige ontwikkelingsprogramma's op hun rechtvaardigheid. Bovendien heeft de council meer diversiteit gecreëerd in de leiding van de organisatie en proberen ze elke twee weken te bellen met meer dan 200 BAMEBlack, Asian and Minority Ethnic – leden van de Britse modewereld voor hun input.

De beslissing van de BFC volgt op een roerige paar maanden waar de hele wereld met z’n neus op de feiten is gedrukt wat betreft systematisch racisme in onze samenleving. Zo is ook de modewereld geconfronteerd met het gebrek aan diversiteit in bijvoorbeeld fashion awards, discriminatie tegen modellen en persisterende ongelijkheden in de industrie.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: Supermodel Jill Kortleve over wat verandering voor haar betekent

Andere Fashion Councils

De British Fashion Council is niet de eerste die zich inzet voor diversiteit en inclusie in de modewereld. Zo besloot The Council of Fashion Designers of America (CFDA) eerder deze maand ook al om actie te nemen tegen racisme in de Amerikaanse en wereldwijde mode-industrie door middel van projecten en donaties.

We zullen nog even moeten afwachten om te zien hoe succesvol deze initiatieven zullen zijn, maar het is al bemoedigend om te zien dat zowel de Amerikaanse als de Britse Fashion Council zich hebben gewijd aan institutionele veranderingen in de sector. Wellicht zullen de Fashion Councils van andere landen geïnspireerd raken door hun aanpak en vergelijkbare veranderingen doorvoeren. Zo komen we hopelijk stukje bij beetje dichter bij een inclusievere modewereld waar we trots op mogen zijn.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion