Gucci lanceert collectie met The North Face

Een gedroomde samenwerking voor wie functionele, maar ook zéker stijlvolle outdoorkleding zoekt.

courtesy of gucci x the north face
Courtesy of Gucci x The North Face

Gucci slaat voor het eerst de handen ineen met The North Face, zo maakte het Italiaanse modehuis in september al bekend. Dit was de eerste samenwerking die Gucci onder de vleugels van Alessandro Michele aanging, wat ons alleen maar nieuwsgieriger maakte. Na maandenlang wachten kunnen fans dan eindelijk hun hart ophalen want de eerste beelden zijn vrijgegeven. En één ding is al duidelijk: de nieuwe collectie stelt niet teleur.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De campagne

In de campagnevideo nemen de modellen je mee op een avontuur in de bergen. Daarbij zijn ze uiteraard van head-to-toe gekleed in de designs uit de nieuwe Gucci x The North Face collectie. De video heeft net als de Gucci holiday campagne een retro sfeer door de 70's kleuren van de outfits die contrasteren met de natuurlijke omgeving. Gedurende de video hoor je het nummer Bad Moon Rising van Credence Clearwater Revival, wat ook een verwijzing is naar de 70's geschiedenis van The North Face. In die periode stond de studio van de band namelijk naast de fabriek van het outdoor merk.

De nieuwe collectie

De Gucci x The North Face collectie bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een stijlvolle outdoor trip, van ready-to-wear bomberjassen, shirts, rokken en jumpsuits tot designertenten en -slaapzakken. De ontwerpen zijn gebaseerd op de 70's designs van The North Face en bevatten materialen uit hun archief. Sommige kledingstukken hebben het logo van de samenwerking, die het iconische groen-rood-groene Gucci-patroon combineert met de gebogen lijnen van The North Face. What else? De nieuwe collectie bevat ook gender-neutrale chunky hiking laarzen, koffers, rugtassen en belt bags.

De collectie is binnenkort verkrijgbaar in geselecteerde Gucci-winkels en er zijn een paar online exclusives te koop op de website.

courtesy of gucci x the north face
Courtesy of Gucci x The North Face

Over The North Face

The North Face – van oudsher bekend als outdoorlabel – ging recent al samenwerkingen met andere designerlabels aan. Zo brachten ze collecties met MM6 Maison Margiela (waarvoor één van The North Face's meest iconische collecties werd geherinterpreteerd), Sacai en Supreme uit. Ze groeiden daarmee snel uit tot een geliefd label bij generatie Z en millennials, vooral vanwege de kruising tussen functionaliteit en mode. Daarbij proberen ze regelmatig iets goeds te doen voor de wereld: zo brachten ze dit jaar op Internationale Vrouwendag een collectie uit die van A tot Z door vrouwen werd geproduceerd, waarvoor ze met de vooruitstrevende Oryana Awaisheh samenwerkten.

courtesy of gucci x the north face
Courtesy of Gucci x The North Face
courtesy of gucci x the north face
Courtesy of Gucci x The North Face

Creative Director: Alessandro Michele
Art Director: Christopher Simmonds
Photographer & Director: Daniel Shea
Make Up: Thomas De Kluyver
Hair stylist: Alex Brownsell

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion