Fashion Film Festival Amsterdam vindt deze week voor het eerst plaats en jij kunt erbij zijn

Zo kun jij de eerste editie van het filmfestival dat volledig in het teken staat van modefilms bijwonen.

Film- en modeliefhebbers opgelet, want tijdens het Fashion Film Festival Amsterdam komen het beste van beide werelden samen in de Hallen Studio's in onze hoofdstad. Op woensdag 30 september kun je gratis de eerste editie van het filmfestival dat volledig in het teken staat van mode bijwonen. Van screenings en paneldiscussies tot een internationale filmcompetitie – wij vertellen je alles wat je wil weten over het evenement.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Fashion Film Festival Amsterdam

Amsterdam's eerste filmfestival gefocust op modefilms vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Hallen Studio's. Fashion Film Festival Amsterdam is een initiatief dat komt overgevlogen uit Istanbul, waar aankomende november alweer de zesde editie van het filmfestival dat de samenwerking tussen de mode- en filmwereld viert. Naast screenings van modefilms gecureerd door AMFI, ELLE Nederland, Czar Amsterdam en het nieuw gelanceerde Girls in Film Amsterdam, vinden er panel talks plaats met onder andere Vogue's editor-at-large Anne-Ro Klevant en modejournalist Mehtap Gungormez.

Gratis evenement

Daarnaast vindt er een ceremonie plaats waarbij een jury bestaande uit Esther Coppoolse, creative director van ELLE Nederland, Julien Guerrier, editorial director van Louis Vuitton en Ali Kepenek, editor-in-chief van King Kong Magazine awards uitreikt voor Best Fashion Film, Best Student Film en Best Fashion Documentary. Je kunt het evenement gratis bijwonen door online tickets te reserveren via de website van Fashion Film Festival Amsterdam.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Girls in Film Amsterdam

Een van de sessies op het filmfestival wordt gecureerd door Girls in Film Amsterdam (GiF), wat tevens de lancering betekent van het nieuwe platform. GiF – dat eerder al in Londen, Praag en Zuid-Afrika werd gelanceerd – viert het werk van vrouwelijke filmmakers wereldwijd. Bestaande uit creative producer Katarina Pepichova, PR manager van Czar Amsterdam Nina Pus en freelance schrijver Ami Guest, willen de drie het werk van vrouwelijk talent in de spotlight zetten omdat deze door de industrie nog te vaak over het hoofd worden gezien. Voor het Fashion Film Festival Amsterdam selecteerde GiF negen modefilms van vrouwelijke regisseurs.

Om alvast in de stemming te komen voor het filmfestival én kennis te maken met het uitzonderlijke talent achter het programma van GiF, deelden zij alvast drie modefilms met ons die je hieronder kunt bekijken.

1. Include Me X Dazed Doc

   In Include Me X Dazed Docs van Ali Kurr – die onder andere de briljante muziekvideo's voor STFU! van Rina Sawayama en Lose My Mind van Connie Constance regisseerde – gaat Fenn O'Mealy in gesprek met een bijzondere selectie uitgesproken modellen die een verandering teweeg aan het brengen zijn in de modewereld. Onder andere de beeldschone Aweng Chuol komt aan het woord in deze film waarin open en eerlijk gepraat wordt over diversiteit in de mode-industrie – en de problemen die daarmee gepaard komen.

   2. When We Were Strangers

   De korte film When We Were Strangers is geschreven en geregisseerd door Ayla Spaans, wiens muziekvideo voor Je vais vite van MEROL je ongetwijfeld al voorbij hebt zien komen. De Nederlandse creatieveling maakte een hypergestilleerde film die een liefdesverhaal vertelt dat zich afspeelt op een huisfeestje, waarbij iedere kamer waar het koppel doorheen beweegt symbool staat voor de verschillende fases van hun relatie.

   3. Wear Me Like Water

   Regisseur Steph Wilson creëerde het cinematografisch meesterwerkje Wear Me Like Water in samenwerking met ontwerper Sinead O'Dwyer. Neem samen met hen een duik in een wereld gevuld met de sculpturale creaties van de Londense ontwerper, die onderzoeken hoe wij ons eigen lichaam zien versus de realiteit ervan.

   Voor het volledige programma en tickets voor het Fashion Film Festival Amsterdam kun je terecht op hun website.

   Shop Vogue's Fashion Favourites

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Fashion