Kenzo Takada is overleden aan het coronavirus op 81-jarige leeftijd

Het droevige nieuws komt enkele dagen na de presentatie van de nieuwe Lente/Zomer 2021-collectie van Kenzo op Paris Fashion Week.

kenzo herfstwinter 1991
Victor VIRGILEGetty Images

Modeontwerper Kenzo Takada is overleden op 81-jarige leeftijd. Op zondag 4 oktober is de Japanse designer American Hospital in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het droevige nieuws komt enkele dagen na de presentatie van de nieuwe Lente/Zomer 2021-collectie van het modelabel Kenzo op Paris Fashion Week.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kenzo Takada overleden

Kenzo Takada was samen met Issey Miyake en Hanae Mori onderdeel van de eerste golf Japanse ontwerpers die in de jaren zeventig doorbrak in de Parijse modescene. Takado was geboren in Osaka, Japan in 1939 en stond bekend om zijn kleurrijke prints en poëtische benadering in zijn ontwerpproces. In 1965 verhuisde hij naar Parijs, waar hij de rest van zijn leven doorbracht.

Zien: Kenzo Lente/Zomer 2021-show

Modelabel Kenzo

In 1993 verkocht Takada zijn modelabel Kenzo aan modeconglomeraat LVMH. Zes jaar na de deal, in 1999, trok hij zich terug uit de modewereld. 'Kenzo Takada heeft vanaf de jaren zeventig een toon van poëtische lichtheid en zoete vrijheid in de mode ingebracht, die vele ontwerpers na hem inspireerde', vertelde Bernard Arnault, voorzitter en CEO van LVMH in een statement. 'In deze frisse en spontane geest vernieuwde hij ook duurzaam de wereld van parfum. Het huis dat hij had opgericht, Kenzo, verkent nog steeds zijn visie. Ik ben erg verdrietig om te horen over zijn overlijden en betuig mijn oprechte medeleven met zijn familie en vrienden.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Poëet van de modewereld

Takada's doel met zijn collecties was altijd om de status quo te bevragen, maar met een bepaalde lichtheid die kenmerkend was voor zijn kleurrijke creaties. 'Ik ben een beetje nostalgisch over modeshows en de energie erachter', vertelde Takada aan een journalist in een van de laatste interviews die hij in 2017 deed. 'Wat ik het meest mis, zijn de mensen die in de mode werken. Ze hebben veel fantasie; ze zijn echt creatief en vrolijk.' En dat is dan ook precies hoe Kenzo Takada herinnerd zal worden.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus