Waarom Kate Moss' allereerste sieradencollectie het bekijken waard is

Het iconische supermodel weet wel hoe ze een high end neusring of earcuff moet ontwerpen.

Terwijl Kate Moss' dochter Lila Grace haar catwalkdebuut bij Miu Miu maakt zit het 90's supermodel zelf ook niet stil, en komt nu met haar eerste high end sieradenlijn voor het label Messika. Samen met Valérie Messika – de vrouw achter het merk – lanceert ze een eclectische collectie die een ode is aan vrouwelijkheid én sensualiteit, en bovenal erg hebberigmakend is.

Art-deco en oversized

Válerie Messika is altijd al een groot fan van Moss geweest, blijkt uit het persbericht. 'En de vrouw die de skinny jeans, een luipaardjack en zwarte laarsjes populair maakte, kan nu nóg een titel aan haar portfolio toevoegen: die van sieradenontwerper voor Messika.' Het designproces begon dan ook bij Kate's eigen sieradendoos, waar kleur, oversized items en het art-deco gevoel overheersen. De uiteindelijke collectie belichaamt zowel Kate's style als die van Messika. Zo zijn er verschillende types goud gebruikt, maar is er ook gevarieerd in materiaal en het gebruik van diamanten. Extra leuk: de collectie bevat ook items als een hoogwaardige chain voor om je enkel en een choker, waardoor de boel allesbehalve stoffig aanvoelt.

kate moss bekijkt haar eigen sieradenlijn voor messika
Marin Laborde
valerie messika en kate moss achter de schermen voor hun sieradenlijn
Marin Laborde

Zien: Kate Moss' beste looks door de jaren heen

Campagne in Parijs

De campagnebeelden werden in Parijs geschoten door de bekende Australische fotograaf Chriss Colls. De stad is een enorme inspiratie voor zowel Kate als Válerie, schrijven ze in een statement. 'De symmetrie en het moderne van de Bir-Hakeim brug, de barokstijl van Opéra Garnier, het Louvre en haar to the point grafische stijl... De diversiteit van de Parijse architectuur komt ook terug in onze collectie, die net zo uiteenlopend is.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kate Moss voor Messika

De lijn bestaat uit negen sets die allemaal een andere uitstraling hebben. Zo is er een bohemian earcuff en neusring, maar bevat de high end lijn ook klassiekere kettingen en armbanden. Alles over de bijzondere collectie lees je hier.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion