Deze samenwerking tussen Duran Lantink en modelabel Ellery wil je even zien

De nieuwe Lente/Zomer 2021 collectie van het Australische modelabel is een duurzame dream-come-true.

marie deteneuille  courtesy of ellery
Marie Deteneuille / Courtesy of Ellery

Nederlandse ontwerper Duran Lantink en Australisch modelabel Ellery zijn een samenwerking aangegaan om een collectie van deadstock materiaal te creëren. De nieuwe Lente/Zomer 2021 collectie van Ellery is ontworpen door Duran en Kym Ellery, waarvoor ze gebruik maakten van archiefstukken van eerdere collecties van het modelabel.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duran Lantink x Ellery

Voor de collectie ging Duran aan de slag met 150 archiefstukken van modelabel Ellery. Ontwerper Kym en hij werkten samen via Zoom-calls en WhatsApp aan de collectie, waarvoor achttien looks zijn ontworpen die ieder in oplages van tien stuks geproduceerd zullen worden. 'Dit is de eerste keer dat ik ooit met materiaal van één merk heb gewerkt', vertelde Duran aan Vogue. 'Het was interessant, want als ik met materiaal van verschillende merken werk, hoef je er niet echt over na te denken, je kunt echt je eigen identiteit uitdrukken. Maar door met Ellery samen te werken, moest ik uitzoeken hoe je de identiteit van dat merk niet verliest en tegelijkertijd trouw blijft aan jezelf.'

Zien: Gamechangers over de toekomst van de mode-industrie

Ellery Lente/Zomer 2021

Wat is ontstaan uit het huwelijk tussen Durans en Kyms visie lijkt een sprookje: een ijzersterke collectie waaruit blijkt dat luxe en duurzaamheid perfect samengaan, en zelfs met een bepaalde edge geserveerd kan worden. Bekijk hieronder de volledige Ellery Lente/Zomer 2021-collectie, gefotografeerd door Marie Deteneuille met artwork van Kitty Callaghan.

Shop Vogue's mode favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion