Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe ARKET sieradencollectie

Het Zweedse merk en dochterbedrijf van H&M lanceert hun eerste collectie geïnspireerd door Nordische esthetiek en Japanse folklore.

arket
Arket

Het Scandinavische lifestylemerk ARKET lanceert een hun eerste sieradenlijn in samenwerking met Noorse designer Zuzana Spustova. De unisex collectie bevat nieuwe elegante kettingen, oorbellen, armbanden en ringen. Het doel van Spustova was om sieraden te ontwerpen die intuïtief en conceptueel zijn, zonder dat ze daardoor minder draagbaar worden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Propje papier

De inspiratie voor deze collectie zijn de werken van Argentijns-Italiaanse kunstenaar Lucio Fontana. Spustova probeerde voornamelijk de driedimensionaliteit van de schilderijen te verwerken in haar designs. Dit combineerde ze met het basisconcept achter de naam van ARKET, het Zweedse woord voor ‘blanco vel’. Sputstova creëerde de driedimensionaliteit van Fontana door velletjes te verfrommelen. Het eindresultaat, een propje papier, was het uitgangspunt voor de collectie.

arket oorbellen
Arket

‘Ik wist dat de stukken moeten passen in het Scandinavische verhaal van ARKET, maar mijn wens was ook om het uit te breiden naar een nieuwe dimensie,’ vertelt Spustova. ‘Zo werd het verfrommelde oppervlak van een vel papier plotseling een volledig nieuw object met een organische vorm en een eigen ruimtelijke uitdrukking.'

Het artikel gaat verder onder de video.

Hoe kunst een creatieve uitlaapklep kan zijn bij nare gevoelens | Vogue x Zalando


Knopen en schildpadden

Ook heeft Spustova een fascinatie met Japanse folklore en binnen haar lanceringscollectie heeft ze een mini-serie kettingen, ringen en clutches die hierdoor geïnspireerd zijn. Het schildpaddenthema en knopenmotief staan hierbij centraal. De volledige ARKET collectie is verkrijgbaar in goud en zilver en is ontworpen om gecombineerd en gemengd te worden.

De prijzen van de sieraden variëren tussen de twaalf en 59 euro en zijn verkrijgbaar in geselecteerde ARKET winkels of in de webshop.

arket ring en armband
Arket
arket ketting
Arket
arket ketting
Arket

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion