Marokkaans-Nederlands modehuis Benchellal wint de 2020 Vogue Fashion Prize

De ontwerper maakte met zijn collectie de meeste indruk en nam zo de prestigieuze prijs mee naar huis.

benchella winnaar vogue fashion prize 2020
Tim Verhallen

The word is out, Marokkaans-Nederlands modehuis BENCHELLAL heeft de Vogue Fashion Prize 2020 gewonnen. Met zijn eigentijdse en duurzame ontwerpen wist modeontwerper Mo Benchellal de meeste indruk te maken op de jury en de prestigieuze prijs in de wacht te slepen.

Winnaar VFP 2020

Sinds vanmiddag is bekend dat niemand minder dan Mo Benchellal met zijn ontwerpen voor het modehuis BENCHELLAL de Vogue Fashion Prize 2020 heeft gewonnen. De ontwerper die keer op keer kledingstukken op duurzame wijzen weet om te toveren in ware couture kreeg vandaag dit mooie nieuws te horen. Eerder zei Mo Benchellal het volgende over zijn nominatie, 'als ik de Vogue Fashion Prize win, zou de prijs niet voor mij zijn. De prijs is voor alle vrouwen die zich krachtig, mooi en elegant voelen in BENCHELLAL.'

Vogue Fashion Prize

Door zijn winst draagt de Marokkaans-Nederlandse Mo Benchellal niet alleen de veelbelovende en imposante titel, maar bemachtigt hij ook een plek in de Fashion Prize-showroom tijdens Paris Fashion Week in maart 2021. In deze showroom zal hij samen met de andere finalisten een deel van zijn collectie presenteren.

BENCHELLAL

Mo Benchellal studeerde aan het Mode Lyceum in Amsterdam en deed voordat hij zijn eigen modehuis in 2007 oprichtte ervaring op bij ontwerpers als Mada van Gaans en Aziz Bekkaoui. Het creëren van een droomwereld op een duurzame manier staat centraal bij het ontwerpen van zijn haute couture kledingstukken en dát klinkt Vogue natuurlijk als muziek in de oren.

benchella winnaar vogue fashion prize 2020
Tim Verhallen
benchella winnaar vogue fashion prize 2020
Tim Verhallen

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion