Wat een droom: Miu Miu gaat samenwerking aan met Levi's

Wij dromen alvast van jeans met glitters en uitbundige patronen.

beeld van miu miu lentezomer 2021 collectie
Imaxtree

Leuk nieuws: Miu Miu gaat een samenwerking aan met het iconische denimlabel Levi's. Het Italiaanse modehuis bouwt zo verder aan hun upcycle project, waar ze begin december mee zijn begonnen. Zo maken ze zich niet alleen hard voor een uniekere, maar ook duurzamere mode-industrie.

Upcycling trend

Miu Miu riep eind 2020 hun upcycle-project in het leven om bij te dragen aan een groene(re) modewereld. Ze lanceerden daarvoor tachtig unieke ontwerpen die gemaakt werden van stukken uit de jaren 30 tot 70, allemaal gevonden in tweedehandswinkels en vintage markten. De upcycling-trend heeft volgens veel modeontwerpers te toekomst. Zo vertelde Ronald van der Kemp nog dat hij het als dé oplossing voor een duurzamere industrie ziet. 'Je hebt er wel wat creativiteit voor nodig, maar iedereen kan het doen: zo tover je een versleten broek of oude basic jurk opeens om tot een gloednieuw item.'

Zien: drie stijlvolle vrouwen in Levi's ribcage

Miu Miu x Levi's

Na het upcyclen van talloze vintage stukken zal Miu Miu zich nu dus op denim van Levi's focussen, en vintage items nieuw leven inblazen. Ze kondigen dat aan middels een gezamelijke Instagrampost, waar op een roze label de namen van beide merken te zien zijn. Op de achtergrond is het welbekende 501-model van Levi's te zien. En hoewel het nog gissen blijft hoeveel items we precies kunnen verwachten, staat de lancering gepland voor de lente van 2021. In de tussentijd duimen we alvast voor denim met pasteltinten, strikken en glitters, a.k.a. dé liefdesbaby van het verrassende duo.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion