Martin Margiela gaat aankomend jaar zijn debuut als kunstenaar maken in Parijs

Met een expositie van nog niet eerder vertoonde sculpturen, foto's en installaties van Margiela.

Na een succesvolle carrière als ontwerper, gaat Martin Margiela zijn debuut maken als kunstenaar in 2021. Martin is altijd een van de meest geheimzinnige ontwerpers geweest in de mode-industrie, maar met een nieuwe expositie krijgen we de kans hem tóch weer wat beter te leren kennen. De opening van zijn eerste expositie staat gepland voor 2021 in Paris voor Lafayette Anticipations.

Now, he will be opening his first exhibition at ParisLafayette Anticipations, WWD reports.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Martin Margiela maakt debuut als kunstenaar

Behalve dat hij met zijn baanbrekende collecties voor eeuwig zijn stempel heeft gedrukt op de modegeschiedenis, weten we eigenlijk maar weinig af van Martin Margiela. In de documentaire Martin Margiela: In His Own Words die dit jaar uitkwam leerden we de Belgische mode-ontwerper eindelijk wat beter kennen. Maar naar wat zijn volgende stap zou zijn na het verlaten van zijn modehuis Maison Margiela konden we tot nu toe alleen maar gissen. Op die vraag hebben we eindelijk antwoord: Martin zal zijn debuut maken als kunstenaar met zijn eerste kunstexpositie.

Expositie Martin Margiela

De expositie, getiteld Martin Margiela, zal bestaan uit nog nooit eerder vertoond werk als sculpturen, fotografie en kunstinstallaties. Martins kunstenaarsdebuut zal te bewonderen zijn bij Lafayette Anticipations in Parijs, van 25 april tot 25 juli 2021. Hoewel Martin Margiela hiermee voor het eerst zijn kunst tentoonstelt, is het werk dat hij voor zijn modehuis maakte al geregeld in musea en exposities te bewonderen geweest.

Kunstenaar Martin Margiela

'Deze tentoonstelling viert het idee dat Martin Margiela altijd een kunstenaar is geweest, wiens werk zich sindsdien heeft afgespeeld, zowel binnen als buiten de kunstwereld,' deelde en woordvoerder van Lafayette Anticipations in een statement. '[Hij] heeft ons altijd met frisse ogen naar de dingen laten kijken. Hij gaat tegen de stroom in en cultiveert een obsessie voor discrete mensen, verlaten voorwerpen en vergeten plaatsen en gebeurtenissen, waardoor deze een nieuwe waardering krijgen. '

De expositie Martin Margiela is van 25 april tot en met 25 juli 2021 te bezoeken bij Lafayette Anticipations in Parijs.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion