Netflix en de British Fashion Council slaan de handen ineen om op 'Bridgerton'-geïnspireerde jurken te maken

En de Bridgerton-cast werd opgetrommeld om model te staan voor de creaties.

De serie Bridgerton houdt de gemoederen bezig – en ook in modeland is de Netflix-hit niet onopgemerkt gebleven. De British Fashion Council heeft in samenwerking met de streamingdienst de mode in Bridgerton vertaald naar moderne high fashion jurken. En wie stond model voor de creaties? De Bridgerton-cast natuurlijk.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bridgerton x British Fashion Council

Na de release van Bridgerton op Eerste Kerstdag lijkt zo'n beetje de hele wereld in de ban van de serie die zich afspeelt in het regententijdperk in Londen. En niet alleen om de intrigerende verhaallijn (High society en royals? Count us in.), niet onaantrekkelijke cast (hallo, Regé-Jean Page én Jonathan Bailey) en de hitsige seksscènes (na aflevering één ben je verkocht). Nee, we mogen ook nog wegdromen bij de meer dan 7.500 kostuumstukken die Bridgerton telt. Genoeg mode-inspiratie voor de British Fashion Council om dat naar iets hedendaags te vertalen.

Designer Richard Quinn

Om die reden ging de British Fashion Council een samenwerking aan met Netflix, waarbij drie ontwerpers de kans kregen om de kostuums uit die tijd te vertalen naar high fashion jurken anno nu. Aurélie Fontan, Edward Mendoza en Shanti Bell – onder leiding van mentor en designer Richard Quinn, welteverstaan. 'Richard Quinn, bekroond met de Queen Elizabeth II Award for British Design in 2018, heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het begeleiden van de designers tijdens het ontwerpproces, waarmee hij de kracht van het netwerk van BFC en het belang van onderwijs in deze samenwerking aantoont', aldus Gemma Juviler, Commercial Director van de British Fashion Council.

Cast

De zoektocht naar modellen voor de creaties hoefde niet lang te duren: daarvoor is namelijk de Bridgerton-cast ingeschakeld. Phoebe Dynevor aka Daphne Bridgerton, Nicola Coughlan die Penelope Featherington speelt, Claudia Jessie die Eloise Bridgerton speelt, Adjoa Andoh, bekend als Lady Danbury en Queen Charlotte herself, Golda Rosheuvel wisselden ieder hun kostuums uit de serie even in voor de jurken van de BFC ontwerpers. Het vijftal werd op de foto gezet door Amber Pinkerton.

Bekijk de vijf Bridgerton-inspired creaties hieronder.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favourites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix