H&M lanceert collectie met Ierse modeontwerper Simone Rocha

Modeketen H&M lanceert 11 maart een designersamenwerking met Ierse modeontwerpster Simone Rocha.

Modeketen H&M lanceert opnieuw een nieuwe designersamenwerking. Na succesvolle samenwerkingen met ontwerpers als Giambattista Valli, Moschino en Maison Margiela, is het nu de beurt aan Ierse modeontwerpster Simone Rocha. Voor de collectie ontwierp Rocha voor het eerst in haar carrière meer dan alleen dameskleding.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

H&M werkt samen met Simone Rocha

Voor haar samenwerking met H&M liet de Ierse ontwerpster Simone Rocha zich - mede dankzij haar Chinese roots - vooral inspireren door tradities en ambachten uit Hongkong. Dit is vooral terug te zien in de parelversieringen, wilde bloemen en strikken die de boventoon voeren in deze dromerige collectie. Ook het vakmanschap, dat zo kenmerkend is voor de designs van de Ierse Simone Rocha, komen duidelijk naar voren. De blousen, trenchcoats en jurken zijn voorzien van kant, ruches, borduursels en ogen als ware kunstwerken.

Rocha op de wenslijst van H&M

In een statement over hun nieuwste designersamenwerking laat creatief adviseur Ann-Sofie Johansson weten enthousiast te zijn over de samenwerking met de vakkundige ontwerpster. 'Simone Rocha stond al een tijd op de wenslijst van H&M. Het was enorm inspirerend om samen te werken met een ontwerpster die zoveel tijd besteedt aan de moderne vrouw en feminisme, en die zich als geen ander verdiept in vakmanschap en design.'

Simone Rocha viert tienjarig jubileum

Ook de Ierse ontwerpster, die met deze collectie voor de eerste keer in haar carrière mannen- en kinderkleding ontwierp, is enthousiast over de samenwerking met de modeketen. Met deze collectie viert ze overigens ook het tienjarige jubileum van haar modehuis. 'De collectie is een eerbetoon aan mijn kenmerkende stijl en de invloeden die mij hebben gevormd', aldus Simone Rocha via een statement van H&M.

Bekijk hier onze favoriete stukken uit de H&M x Simone Rocha collectie. Alle looks bekijk je hieronder. De collectie is nu verkrijgbaar op de website.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion