Terug van weggeweest: Nederlandse designer Ilja Visser introduceert nieuw label Suits & Softs by Ilja

Vandaag lanceert ontwerper Ilja Visser de eerste collectie voor haar gloednieuwe label Suits & Softs by Ilja.

Na een lange periode van stilte is Nederlandse ontwerper Ilja Visser terug met een gloednieuwe collectie. Met de collectie introduceert ze haar nieuwe modelabel Suits & Softs by Ilja – het volgende hoofdstuk in haar modecarrière. Van het lookbook voor de collectie is direct het ontwerp-DNA van Suits & Softs by Ilja af te lezen: ontwerpen die laten zien dat casual, effortless chic én duurzaamheid perfect samengaan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ilja Visser lanceert Suits & Softs by Ilja

Met de nieuwe collectie brengt Visser een ode aan de alledaagse vrouw. Zo vertelt de designer in een statement dat ze een collectie wilde creëren die dicht bij de vrouw van nu staat. 'De collectie is voor vrouwen die de regels kennen, maar ze toch liever verbreken. Voor vrouwen die in alle comfort en met zelfvertrouwen een leven leiden waarbij ze moeiteloos alle dagelijkse rollen - op zowel zakelijk- als privégebied - combineren.' En dat is zeker terug te zien in de collectie die bestaat uit blazers, hoodies, sweatshirts en pantalons van joggingstof. Strakke lijnen vervagen en de verassende kleurencombinaties voeren de boventoon.

suits  softs by ilja visser
Ilja Visser
suits  softs by ilja visser
Ilja Visser

Combinatie van couture en ready-to-wear

Eerder in haar carrière behaalde Ilja Visser internationaal succes met haar couture en ready-to-wear-ontwerpen, die in de smaak vielen bij beroemdheden als Alicia Keys, Lady Gaga en Kourtney Kardashian. Voor haar nieuwe collectie combineert Visser de twee modedisciplines en laat ze zien dat beide thuishoren in het dynamische leven van de moderne vrouw. Anno 2021 is het volgens de ontwerpster dus niet gek om een hoodie onder een strak gesneden pantalon te dragen. En een joggingbroek onder je blazer? Ook dat is mogelijk. De collectie is namelijk het antwoord op 'het corporate blauw, zonder de vrouwelijkheid en een vleugje fun te verliezen.'

Over Ilja Visser

Ilja Visser studeerde in 2001 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, de hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na haar opleiding reisde ze af naar New York en deed ze ervaring op bij ontwerpers als Donna Karan en Maria Cornejo. Vier jaar na haar afstuderen (2005) lanceerde ze haar couturelijn ILJA en in 2007 volgde haar prêt-à-porter lijn Ready to Fish.

De eerste collectie van Suits & Softs by Ilja is vanaf vandaag online verkrijgbaar via ilja.nl. In het kader van duurzaamheid werkt de ontwerper met pre-orders.

suits  softs by ilja visser
Ilja Visser
suits  softs by ilja visser
Ilja Visser

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion