Valentino's Pierpaolo Piccioli dompelt ons onder in goud en glitter met zijn Couture Lente 2021-collectie

De Valentino Couture Lente/Zomer 2021-collectie brengt schitterende extravagantie terug naar onze garderobes.

Wie de maar liefst achttien minuten durende livestream van de Valentino Couture Lente 2021-show heeft gekeken weet één ding zeker: als het aan creative director Pierpaolo Piccioli ligt laten we onszelf dit jaar onderdompelen in goud en glitters. Maar wie verder kijkt dan al die pracht en praal ontdekt dat Pierpaolo wederom een betekenisvolle collectie aan ons presenteert die mogelijk een nieuw hoofdstuk voor haute couture inluidt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Valentino Haute Couture Lente/Zomer 2021

Pierpaolo Piccioli's nieuwste haute couture collectie voor Valentino werd onthult in het imponerende Palazzo Colonna in Rome. Getiteld Code Temporal, onderzoekt de collectie de tijdloze rituelen, processen en waarden van couture, terwijl het tegelijkertijd 'opnieuw geprogrammeerd' wordt voor een digitaal tijdperk. De virtuele presentatie werd muzikaal begeleidt door Massive Attack's Robert Del Naja, die met de experimentele soundtrack lijkt te bevestigen wat op de catwalk verschijnt: een nieuw hoofdstuk voor Valentino en haute couture.

Futuristische rave-kleding

De collectie die Pierpaolo presenteert is als niets wat we eerder voor Valentino Haute Couture hebben gezien. Het kleurenpalet is compleet vernieuwd. Waar we normaal levendige kleuren en verfijnde prints door het modehuis voorgeschoteld krijgen, verrast Pierpaolo ons nu met crème en beige tinten gecombineerd met neons. Torenhoge metallic platformhakken en fonkelende pailletten worden gemixt met minimalistische trenchcoats, pantalons en overhemden. De hele collectie lijkt gehoor te geven aan een jaar lang brandend verlangen van velen: onze garderobes krijgen een futuristische rave-injectie, klaar voor de nieuwe roaring twenties.

Midas-aanraking

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de alien-esque beautylooks die op de catwalk verschenen. Het meerendeel van de modellen leek niet aan de Midas-aanraking ontkomen te zijn, en paradeerden fiercely door de Sala Grande van het Palazzo met volledig gouden gezichten. Voeg daar nog de lange, sluike kapsels aan toe en je lijkt even op een uiterst extravagant feestje met buitenaardse gasten te zijn beland. Daarbij lijkt gender in haute couture éindelijk niet meer van belang te zijn met de genderloze couture creaties. Pierpaolo schetst een kleurrijk en schitterend toekomstbeeld met deze collectie – eentje waarop ik volmondig 'ja' zeg.

Bekijk hieronder alle looks uit de Valentino Couture Lente 2021-collectie.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion