Designer Alber Elbaz maakt comeback met nieuw label AZ Factory op Paris Couture Week

Voormalig Lanvin-ontwerper Alber Elbaz maakte zijn terugkeer naar de modewereld met label AZ Factory.

az factory
AZ Factory

Alber Elbaz is terug! De geliefde designer verliet modehuis Lanvin als creative director in 2015, en sinds dat moment keek de modewereld uit naar de terugkeer van Elbaz. Deze week maakte hij officieel zijn comeback op Paris Couture Week, met de lancering van zijn nieuwe modelabel AZ Factory.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Alber Elbaz keert terug naar de modewereld

Meer dan tien jaar stond Alber Elbaz aan het roer van Lanvin. De Israëlische creative director boekte het ene na het andere succes met zijn collecties voor het Franse modehuis, tot zijn plotselinge vertrek in 2015. De modewereld snakte sinds dat moment naar de speelse creaties van Elbaz – en het wachten is nu eindelijk voorbij. Elbaz maakt deze week na bijna zes jaar zijn comeback naar de modewereld met zijn nieuwe modelabel AZ Factory, gelanceerd op Paris Couture Week.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Lancering modelabel AZ Factory

Fans van Elbaz vielen voor het gevoel van humor waarmee hij destijds voor Lanvin ontwierp. Met AZ Factory krijgt de modewereld een beetje van Elbaz' kenmerkende fantasierijke creaties terug. De prêt-a-porter collectie die hij debuteerde op Paris Couture Week bestaat uit gebreide tops, leggings, bodycon jurken, sneakers en sierraden. De focus van het merk ligt op vakmanschap en innovatieve technologie. En hoewel de ontwerpen een stuk minder frivool en weelderig zijn dan we gewend waren bij Lanvin, ontbreekt het de collectie niet aan een nodige dosis humor.

Kitsch-gehalte

Vooral in de accessoires komt de kenmerkende speelsheid van Elbaz terug. Van de sneakers meets puntschoenen, gemaakt van mesh en neopreen, tot de sierraden met een kitsch-gehalte dat niet onder doet voor Lanvin destijds, kunnen we officieel stellen dat Alber Elbaz zijn comeback maakt met dezelfde dosis humor waardoor we zo van hem zijn gaan houden. Welkom terug Alber, we hebben je gemist!

Meer weten over Alber Elbaz en AZ Factory? Op woensdag 27 januari om 15:00 uur licht de ontwerper tijdens deze livestream meer toe over zijn nieuwe collectie. De eerste collectie van Alber Elbaz voor AZ Factory is nu verkrijgbaar via Farfetch en Net-a-Porter.

Shop de nieuwe collectie van AZ Factory

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion