Deze 24-jarige designer is de breakout-ster van Paris Couture Week

De net afgestuurde Charles de Vilmorin maakte met een opwindende Couture Lente 2021-collectie zijn showdebuut op Paris Couture Week.

charles de vilmorin couture lente 2021
Courtesy of Charles De Vilmorin

Charles de Vilmorin studeerde nog geen jaar geleden af aan zijn modeopleiding en presenteert nu al zijn collectie op Paris Couture Week. Een opvallende prestatie voor een kersverse fashion graduate. De 24-jarige couturier wordt niet voor niets de rijzende ster van de coutureweek genoemd. Hier vertellen we je alles over de jonge ontwerper en zijn Lente Couture 2021-collectie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Charles de Vilmorin

Charles de Vilmorin is de naam die op ieders lippen ligt na Paris Couture Week. Vorig jaar studeerde de 24-jarige couturier af aan het prestigieuze Ecole de Chambre Syndicale – de designschool van het gelijknamige modeorgaan dat de modeweken in Parijs overziet. Zijn afstudeercollectie gooide direct hoge ogen, waaronder die van niemand minder dan Jean-Charles de Castelbajac. Hij zei over de jonge ontwerper: 'Charles ontwerpt zijn dromen, schildert zijn creaties op de huid als op papier – en deze silhouetten transformeren zijn muzen in psychedelische veroveraars... Zijn toekomst is vol passie.'

Couture Lente 2021-collectie

Hoewel zijn debuut op Paris Couture Week virtueel moest zijn vanwege de coronamaatregelen, maakte dat zijn entrée niet minder opvallend. Voor zijn Couture Lente 2021-collectie schilderde Charles de levendige stoffen voor zijn elf looks zelf met de hand. Bloemen, vlinders en psychedelische naaktportretten decoreren sterke silhouetten die gekenmerkt worden door pofmouwen en kolossale rokken. Een look met een pufferjas geeft de couturecollectie een eigentijdse touch en een jurk waarvan de zoom versiert is met veren de nieuwe roaring twenties lijkt in te luiden.

Bekijk hier alle looks van de collectie. Het artikel gaat hieronder verder.

Korte film

Naast een lookbook presenteerde Charles zijn collectie met een korte film, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor zijn vrienden. Uit de film wordt direct duidelijk dat Charles feilloos de soms wat stoffige couturewereld een energieke injectie van jeugdcultuur weet te geven. Ook de soundtrack – gecomponeerd door Maxence Janvrin – verdient een eervolle vermelding voor hoe deze de romantische creaties van Charles fantastisch complimenteert. De collectie van Charles de Vilmorin blaast een frisse wind door de Parijse coutureweek en belooft een rooskleurige toekomst voor de jonge ontwerper. Wij kijken nu al uit naar zijn volgende zet.

Bekijk hieronder de korte film voor Charles de Vilmorin Couture Lente 2021.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion