Lockdown in stijl: dit is de unieke Louis Vuitton stay-at-home collectie voor pre-fall 2021

Comfortabele trainingspakken gecombineerd met romantische broderie anglaise kledingstukken: hier zie je de op de lockdown-geïnspireerde Louis Vuitton pre-fall 2021 collectie.

Voor deze serie fotografeerde Nicolas Ghesquière de actrice Stacy Martin. Hij heeft al vaker achter de camera van Louis Vuitton gestaan. ‘Het komt door mijn liefde voor fotografen,’ zei hij vanuit zijn perspectief als cameraman. ‘Ik wilde het gevoel begrijpen dat zij hebben wanneer ze fotograferen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om een beeld te maken en het verhaal achter dat beeld vast te leggen. Dat is mijn motivatie: iets vastleggen wat ik in mensen zie; wat achter de mensen schuilgaat.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Filmherinneringen

Voor de pre-fall collectie draagt Martin de kleding op een nonchalante wijze. De shoot vond plaats in een karakteristiek chateau op het Franse platteland. De beelden doen de impressionistische kijk op oude filmherinneringen van De LV-ontwerper doorschemeren – alleen droeg Sunny von Bülow haar 60s jurk niet over een trainingspak met felpaarse banen met daarover een felroze cross-body tas.

Huis signaturen

Ghesquière vertelt dat hij voor dit seizoen de LV-studio de opdracht gaf om zijn huis signaturen te identificeren, waarna ze bij hem terugkwamen met drie verschillende categorieën: energieke levendige kleuren, romantische kleding, en unieke takes on wardrobe essentials. ‘In dit tijdperk van verwarring,’ vertelt hij, ‘concentreerden we ons op de basis.’

Unieke mix

Het verhaal achter de beelden is die ongewone mix van de categorieën, en hoe die oneerbiedige benadering juist zorgt voor een opleving in de resulterende looks. Voor een van de looks draagt Martin een romantische broderie anglaise top met felblauwe joggers: een outfit geïnspireerd door David Lynch vertelt Ghesquière. Mulholland Drive, zoals je kan zien. Voor een andere look draagt ze een colorblock windbreaker gepaard met een 80s high-waist gebloemde jeans, waarvan het patroon wordt doorgetrokken op de sofa op de achtergrond.

High-low concept

Extrapolerend in het high-low concept: een in Oshkosh-stijl gestreepte salopette jurk gecombineerd met een print van gewikkelde kettingen, die weer terugkomt in de schoudertas die Martin draagt. Een sportief puffer jack in zwart leer met het klassieke LV-monogram als binnenvoering. Alles is ‘high’ bij Louis Vuitton, maar de collectie geeft een meer dagelijks low-key gevoel dan Ghesquières ambitieuze catwalkshows. Het lijkt een soort ongedwongen gevoeligheid door de verbinding tussen het stay-at-home tijdperk waar we niet aan ontkomen en de altijd gepolijste Vuitton-vibe. En wat betreft de foto's, wie wil er nu niet thuisblijven in dit chateau met Vuitton-twist, vergezeld door een personage met zo’n onverschillige charme als Martin?

Bekijk hier alle looks van de Louis Vuitton pre-fall 2021-collectie.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion