Arrivederci Fenty – Rihanna's ready-to-wear modelabel Fenty last een pauze in

Voorlopig zal Rihanna geen nieuwe collecties uitbrengen voor haar ready-to-wear label Fenty.

Fans van Rihanna laat vandaag een traan, want RiRi en LVMH hebben zojuist aangekondigd dat Fenty voorlopig op standby zal staan. Het high-end designerlabel werd gelanceerd in 2019 samen met LVMH, maar zal voorlopig geen nieuwe collecties meer produceren 'in afwachting van betere omstandigheden'.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Modelabel Fenty last een pauze in

Rihanna en LVMH maakten het nieuws bekend via een statement op Women's Wear Daily. Een pauze inlassen is natuurlijk zelden een goed teken, en velen zien het nieuws dan ook als voorbode dat het ready-to-wear label van Rihanna misschien niet terug zal keren. 'Rihanna en LVMH hebben gezamenlijk de beslissing genomen om de RTW-activiteit, gevestigd in Europa, op te schorten in afwachting van betere omstandigheden,' luidt de verklaring van LVMH.

Rihanna in Fenty

Fenty was het eerste merk dat LVMH lanceerde sinds Christian Lacroix in 1987. Nog bijzonderder was het feit dat Fenty het enige LVMH-merk was dat geleid werd door een zwarte vrouw. Ondanks dat Rihanna zelf vaak verscheen in Fenty-ontwerpen, beroemdheden het merk steunden en pop-ups bij Selfridges en Bergdorf Goodman een succes waren, zouden de collecties toch moeilijk verkocht worden.

Het goede nieuws

Gelukkig komt Rihanna meteen ook met goed nieuws: haar lingerlijn Savage x Fenty zal gaan uitbreiden. LVMH heeft namelijk ook meteen aangekondigd zo'n 95 miljoen euro te investeren in Savage x Fenty. Dat betekent dat het imperium van Rihanna, ondanks het verlies van Fenty, alleen maar blijft groeien. Voor haar beautymerken Fenty Skin en Fenty Beauty zal niets veranderen – ongetwijfeld door het gigantische succes van de make-up- en huidverzorgingsmerken.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion