Alexander McQueen en vintage designerplatform Vestiaire Collective lanceren buy-back samenwerking

De samenwerking tussen modehuis Alexander McQueen en Vestiaire Collective maken het nóg makkelijker om je vintage McQueen items te verkopen.

Modeliefhebbers zullen welbekend zijn met Vestiaire Collective, een walhalla voor authentieke vintage designerstukken. Voor het eerst lanceert het platform een samenwerking met een groot modehuis, Alexander McQueen, waarbij zij helpen bij het authenticeren van stukken uit voorgaande collecties.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Alexander McQueen x Vestiaire Collective

Modehuis Alexander McQueen en vintage designerplatform Vestiaire Collective lanceren samen Brand Approved. Voor het programma nemen de boutiques van McQueen contact op met hun vaste klanten, die in ruil voor kleding, accessoires of schoenen uit eerdere collecties shoptegoed krijgen in de winkel. Zodra de items in de McQueen-winkels arriveren, worden ze geïnspecteerd en geauthenticeerd en vervolgens te koop aangeboden op Vestiaire Collective – met een keurmerk dat de stukken zijn goedgekeurd door McQueen.

Buy-back programma

De samenwerking is een uniek buy-back programma. 'Alexander McQueen streeft naar een circulaire manier van werken, zowel in de ontwerpstudio als in de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen,' vertelt McQueens CEO Emmanuel Gintzburger in een persbericht. 'We zijn verheugd om het eerste huis ter wereld te zijn dat met Vestiaire Collective samenwerkt aan hun Brand Approved-programma en om prachtig vervaardigde stukken een nieuw verhaal te geven.'

alexander mcqueen lentezomer 2011 show
Dit mouwloze smokingjasje uit de Alexander McQueen Lente/Zomer 2011-collectie is te koop op Vestiaire Collective.
Antonio de Moraes Barros FilhoWarner Bros.

Duurzaamheid

Het buy-back model past perfect in het straatje van McQueens huidige duurzaamheidsmodel. Zo probeert het modehuis hun collecties uitsluitend in Groot-Brittannië te vervaardigen, werken ze samen met lokale ambachtslieden en hergebruiken ze stoffen uit voorgaande collecties. Daarnaast doneren ze hun leftover materialen aan studenten.

Iconische stukken

McQueen fans kunnen hun hart ophalen met de eerste drop van de samenwerking: twee iconische stukken, ontworpen door McQueen en Sarah Burton, worden te koop aangeboden. 'Ik ben het meest enthousiast om de rode en zwarte wollen rok met Schotse ruit uit de Herfst/Winter 2006-collectie en het mouwloze op maat gemaakte smokingjasje uit het voorjaar van 2011,' vertelt Fanny Moizant, de medeoprichter van Vestiaire. Daarnaast zijn onder andere handtassen, schoenen en sieraden verkrijgbaar dankzij de samenwerking.

Shop Vogue's Fashion Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion