Rinke Tjepkema over de dingen die zij mist tijdens de lockdown

Hoofdredacteur Rinke Tjepkema over talent en creativiteit en hoe die in wat mindere tijden zoals deze, toch nog altijd tot stand komen.

Één van de vele dingen die ik mis van voor de lockdowns is vliegen. Een luxeprobleem, ik weet het, en het is niet per se vanwege de bereikte bestemmingen. Maar hoog in de lucht kun je voor de verandering eens helemaal niets, en hoefde je dus ook niets. Zonder wifi en dagelijkse beslommeringen kwam ik een beetje uit het raam starend altijd op nieuwe ideeën. Bovendien lijken op tienduizend meter hoogte maar weinig dingen nog het piekeren waard en had ik bij de landing altijd het gevoel alsof ik een week in therapie was geweest.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Creativiteit vanaf de bank

Nu zit ik zoals iedereen nooit meer in een vliegtuig en des te meer achter een beeldscherm. Niet de ideale omstandigheden om tot grootse creaties te komen, en toch is het thema van dit maartnummer van Vogue creativiteit. Want hoe minder ik reis, hoe meer ik me optrek aan de creaties van anderen. Helaas niet in de theaters, concertzalen, musea en bioscopen die al zo lang gesloten zijn, maar gewoon thuis, op de bank. Ze zorgen ervoor dat de wereld gelukkig veel groter blijft dan mijn eigen bescheiden huis.

Celebrating creativity

Daarom staat dit grote modenummer van Vogue niet alleen in het teken van alle grote trends voor komend zomerseizoen, maar vooral in het teken van celebrating creativity. Of het nu in de wetenschap, literatuur, kunst of mode is, in creativiteit zit een schoonheid en energie die moed geven en zelfs troost kunnen bieden. Het creatieve talent van fotografen, ontwerpers, stylisten, schrijvers en modellen vormt het hart van Vogue en in dit maartnummer vieren we het jonge talent van wie het werk een gevoel van optimisme heeft en inspireert om op nieuwe manieren te kijken.

Passie en talent

Voor ontwerper Duran Lantink en fotograaf Carlijn Jacobs was 2020 bijvoorbeeld het jaar van hun doorbraak. Duran maakt luxe geüpcyclede capsulecollecties voor onder meer Ellery en luxe multibrand store Joyce, en sprak met Fiona Hering terwijl hij zich opmaakt voor zijn solodebuut tijdens Paris Fashion Week. Carlijn Jacobs tekende op haar negenentwintigste al bij het meest prestigieuze agentschap ter wereld, Art + Commerce. Beiden delen een rotsvast geloof in hun eigen visie en hebben genoeg passie en energie om de wereld vooruit te helpen.

maty fall diba op de cover van vogue maart 2021
Fotografie Julia Noni en collage artwork Monique Baumann, Vogue Nederland, maart 2021

De cover

De cover (met model Maty Fall Diba in Rick Owens) is een samenwerking van fotograaf Julia Noni en collage-artist Monique Baumann, die het thema in dit nummer extra lading geeft met haar analoge, ambachtelijke creaties. We vonden ze zo mooi dat we ze afdrukten op een poster die je bij dit nummer cadeau krijgt.

Rinke x

Vogue's maartnummer ligt vanaf donderdag 18 februari in de winkel en is hier online te bestellen.

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion