Je droomt niet: Marine Serre lanceert samenwerking met Jimmy Choo

Haar befaamde maanprint bespeur je binnenkort bij het iconische schoenenlabel.

Als je Instagram hebt en af en toe een béétje in de modehoek(en) beland, ken je Marine Serre. De 'maanprint' van de Franse ontwerper wordt niet alleen omarmd door generatie Z, maar ook door supersterren als Beyoncé en Dua Lipa. En haar imperium wordt nu nóg succesvoller: zo gaat ze nu een samenwerking aan met het nog altijd ongekend populaire Jimmy Choo.

Over Marine Serre

De sci-fi catsuits, belachelijk goed aansluitende long-sleeve tops en broeken van Marine Serre gaan de hele wereld over. Haar herkenbare maanprint leverde haar in vrij korte tijd een cultstatus op, en was zelfs één van de meest gezochte zoektermen van 2020. Toch is de jonge ontwerper 'pas' sinds 2017 in het vizier. Ze won destijds de prestigieuze LVMH Prize, voor de kleding waarmee ze afstudeerde aan de Brusselse modeschool La Cambre. Niet dat ze het al die tijd alleen bij studeren hield: ze was ondertussen al fulltime in dienst bij Balenciaga, en werkte in de avonduren aan haar eigen merk.

Jimmy Choo

Nu, dik vier jaar later, is er een samenwerking met Jimmy Choo. De Chinees-Maleisische modeontwerper staat op zijn beurt bekend om zijn exclusieve handgemaakte damesschoenen- en tassen. De designer dankt zijn roem deels aan Sex and the City, want Carrie Bradshaw geldt als dé grootste ambassadrice van het merk. Dat wijlen prinses Diana ook fan was van zijn schoenencollectie, werkte alleen maar in zijn voordeel.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Droomsamenwerking

Serre en de creatief directeur van Jimmy Choo, Sandra Choi, hebben samen zes ontwerpen in het leven geroepen. De designs brengen een ode aan het DNA van beide labels, en leveren niet in op functionaliteit en comfort (belangrijke speerpunten van Serre). De collectie bestaat uiteraard uit hakken en enkellaarsjes, maar wie liever voor plat schoeisel gaat, komt ook aan haar trekken. Zo zijn de lace-up Kato high boots en Kato-Lo trainers ideaal voor een stevige WFH-sessie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Waar te koop

De lijn is nu verkrijgbaar op de website van Jimmy Choo en MyTheresa. Wie geen genoeg kan krijgen van Serre, wil vooral een kijkje nemen op de laatstgenoemde site: daar zijn ook 28 nieuwe kledingstukken van haar hand te vinden, speciaal gemaakt voor het digitale winkelplatform.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion