Kim Jones' ijzersterke Herfst/Winter 2021-show kwam gepaard met één grote teleurstelling

Kim Jones' ontwerpen voor zijn eerste ready-to-wear collectie voor Fendi zijn prachtig, maar de show liet iets te wensen over.

fendi herfstwinter 2021
Courtesy of FendiImaxtree

Nog geen maand geleden debuteerde Kim Jones als creative director voor modehuis Fendi met een Lente/Zomer 2021 haute couture collectie. Een paar weken later, was het gisteren alweer tijd voor zijn volgende collectie voor het Italiaanse modehuis, en zijn eerste ready-to-wear show voor Fendi. Met de Herfst/Winter 2021-collectie bracht hij een ode aan de Fendi-familie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kim Jones' eerste ready-to-wear collectie voor Fendi

Na een met sterren bezaaide show voor de Lente/Zomer 2021 haute couture-collectie voor Fendi, presenteert creative director Kim Jones nu alweer een nieuwe collectie voor het Italiaanse modehuis. De show op Milan Fashion Week markeert zijn eerste ready-to-wear collectie voor Fendi. Een ode aan de vrouwen van het familiebedrijf. 'De familie Fendi bestaat uit intellectuele vrouwen die hard werken – en dat is wat ik wilde vieren,' aldus Jones in het persbericht voor de collectie. 'Een machtige dynastie', noemt hij de Fendi-vrouwen.

Fendi Herfst/Winter 2021-collectie

Jones koos voor een neutraal kleurenpalet voor de collectie om de Fendi-vrouwen te eren. We zijn nog steeds aan het ontdekken wat zijn visie precies is op vrouwencollecties – waar hij eerder alleen mannencollecties ontwierp. Uit de Fendi Herfst/Winter 2021-show mogen we in ieder geval opmaken dat deze even sexy en sterk is, als draagbaar. 'Ik neem de geweldige, sterke vrouwen die ik ken en waarmee ik samenwerk, en luister naar hun behoeften', zegt Jones. 'Er is een nut aan de collectie.' Een praktische collectie bestaande uit oogstrelende ontwerpen – chapeau!

fendi herfstwinter 2021
Courtesy of FendiImaxtree
fendi herfstwinter 2021
Courtesy of FendiImaxtree

Cast van upcoming modellen

Jones ruilde zijn sterrencast van de haute couture-show – denk Naomi Campbell, Kate Moss, Bella Hadid en Demi Moore – voor deze presentatie in voor een cast van upcoming modellen. Zo zagen we bijvoorbeeld de coverster van ons maartnummer Maty Fall Diba voorbijkomen op de catwalk, naast Nederlands model Deirdre Fírinne, die ook te vinden is in ons maartnummer. Jones maakt met zijn show ruimte voor een nieuwe generatie supermodellen.

De grote teleurstelling

De grote teleurstelling? Waar Silvia Venturini Fendi met haar Herfst/Winter 2020-collectie voor het modehuis éindelijk gehoor gaf aan meer plus-size modellen op de catwalk met een cast waaronder Ashley Graham, Paloma Elsesser en Jill Kortleve, doet Kim Jones een grote stap terug wat betreft inclusiviteit. Voor nu kunnen we alleen maar hopen dat Jones voor zijn volgende show representatie net zoveel prioriteit geeft als het wegzetten van een mooie collectie.

Bekijk alle looks van de Fendi Herfst/Winter 2021-show hieronder.


Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion