Waan je in een winterwonderland tijdens de Miu Miu Herfst/Winter 2021-show

Van besneeuwde bergtoppen tot high fashion comfort, dit wil je weten over de Miu Miu Herfst/Winter 2021-show.

miu miu herfstwinter 2021
Johnny Dufort / Courtesy of Miu Miu

Voor elke nieuwe collectie moet een modehuis zich inbeelden wat de tijdsgeest gaat zijn van het volgende seizoen. De Miu Miu Herfst/Winter 2021-collectie slaat wat dat betreft de spijker op z’n kop. Voor de aanstaande winter staat er namelijk één ding met grote letters in onze agenda: wintersport. Miuccia Prada begrijpt dat we onze fashion sense uiteraard de piste op willen nemen en ontwierp een hele collectie voor de gelegenheid.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Skiën in je bikini

'Ik kon me nog herinneren dat ik vroeger op een hete dag in m'n bikini ging skiën,' vertelde Prada tijdens een digitale persconferentie. 'Het ziet er in het begin een beetje raar uit, maar uiteindelijk is dat het totaal niet.' Die combinatie van weinig verhullende badkleding gepaard met knusse skikleding was dan ook dé inspiratie voor de collectie van de Italiaanse designer.

Miu Miu Herfst/Winter 2021

Het resultaat was aan het einde van Paris Fashion Week te zien middels een korte film die kijkers transporteerde naar de besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten. Gedurende tien minuten zien we hoe de Miu Miu-modellen een winterwonderland verkennen in de nieuwste designs van Miuccia Prada. Van yeti-chique faux-fur laarzen en wanten die tot je ellebogen doorlopen tot bustiers en satijnen slipdresses, de hele collectie barst van de contradicties en we love it.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wees dapper

Miuccia Prada verstopte ook een boodschap in de collectie. 'Ik wandel vaak in de bergen en wanneer het slecht weer is kan het erg moeilijk zijn,' legde Prada uit. 'Beetje bij beetje realiseerde ik me dat ik eigenlijk steeds één ding probeerde over te brengen: dapperheid. De droom om iets te doen wat belangrijk en moeilijk is. De kleding is misschien niet romantisch, maar de achterliggende gedachte wel.'

Post-pandemische inspiratie

We zullen inderdaad een beetje durf nodig hebben om ons normale leven weer op te pakken na de lockdown. Genoeg redenen om al wat killer outfits samen te stellen, zodat we vol zelf vertrouwen ons post-pandemie leven aftrappen. De nieuwe looks uit de Miu Miu-collectie zijn daarvoor in ieder geval de ideale inspiratie.

Bekijk alle looks uit de Miu Miu Herfst/Winter 2021-collectie hieronder.

Shop Vogue's Fashion Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion