Louis Vuitton Herfst/Winter 2021 laat zien hoe de oudheid anno nu eruitziet

Nicolas Ghesquière nam ons met zijn Herfst/Winter 2021-collectie voor Louis Vuitton mee naar de oudheid, met een bijzonder hedendaagse twist.

Nicolas Ghesquière presenteerde gisteren zijn Herfst/Winter 2021-collectie voor Louis Vuitton en gaf ons daarmee een energieke rondleiding door de Denon-vleugel van het Louvre. De collectie werd ontworpen in samenwerking met Fornasetti, een Italiaans design atelier dat bekend staat om hun hedendaagse herinterpretaties van mythologische iconen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De oudheid anno nu

Voor de Louis Vuitton Herfst/Winter 2021-show maakte Ghesquière van de Denon-vleugel van het Louvre een catwalk, waar modellen tussen oude Romeinse, Griekse en Etruskische sculpturen struinden in de nieuwste ontwerpen van het Franse modehuis. Op de beat van Daft Punks megahit Around the World gaven de op mythologische iconen geïnspireerde prints een verrassend hedendaagse feel – mede dankzij de samenwerking van Louis Vuitton met design atelier Fornasetti.

Design atelier Fornasetti

Italiaans design atelier Fornasetti werd opgericht in 1940 en staat bekend om hun eigentijdse interpretaties van mythologische iconen als Athene, Aphrodite en Minerva. Louis Vuittons creative director Nicolas Ghesquière koos uit dertienduizend archiefprint zijn vijftien favorieten, die hij verwerkte in de Herfst/Winter 2021-collectie.

Mythologische prints

'Als een ontwerper die altijd al heeft genoten van het vermogen van mode om het verleden, het heden en de toekomst tegelijkertijd op te roepen, wilde ik nieuwe lagen toevoegen aan deze creatieve palimpsest,' verklaarde hij in het statement voor de show. 'Het verkennen van de Fornasetti-archieven gaf de opwinding van een archeologische opgraving, op zoek naar tekeningen uit het verleden om ze een nieuw leven te geven voor Louis Vuitton – voor nu en de toekomst. '

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Louis Vuitton Herfst/Winter 2021

De collectie die daaruit voortkwam voelt op geen enkele manier verouderd. De pastelkleurige prints met mythologische figuren gaven een moderne context aan de kunst uit de Griekse en Romeinse oudheid. Tule rokken worden speels gecombineerd met sportjassen, goudkleurige stoffen geven zwart-wit prints een leven en een luxe uitstraling en kleurrijke jurken met fransjes beloven een najaar om vrolijk van te worden.

Bekijk alle looks uit de Louis Vuitton Herfst/Winter 2021-collectie hieronder.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion