Adidas debuteert collectie met de Amsterdamse ontwerper Daniëlle Cathari en Kendall Jenner

Op New York Fashion Week toonde de Nederlandse Daniëlle Cathari haar eerste collectie met adidas en Kendall Jenner.

adidas-collectie-danielle-cathari-kendall-jenner
Adidas

Adidas heeft diens langverwachte collectie van de Amsterdamse Daniëlle Cathari (23) met Kendall Jenner als gezicht gelanceerd tijdens New York Fashion Week. De speciale vrouwencollectie is een creatieve interpretatie van Adidas' kenmerkende trainingspakken en iconische logo.

Daniëlle werd ontdekt door het Duitse sportmerk toen ze vorige herfst een collectie presenteerde op New York Fashion Week, bestaande uit stukken van trainingspakken van adidas die ze opnieuw samenstelde tot jassen, rokken en broeken. Voor deze collectie koppelde Adidas Daniëlle aan Kendall Jenner, een van de belangrijkste mode-ambassadeurs van het merk. Gister werd naast de collectie ook de campagne van Kendall gelanceerd, in een industriële loft wat nog het best kan worden omschreven als gymzaal meets bouwplaats, met kleurrijke steigers passend bij de pakken van Cathari. 'Het klikte meteen tussen Kendall en mij,' zei Daniëlle eerder over hun samenwerking, en 'onze creatieve stijlen zijn echt gelijk,' vertelde Kendall over de match tussen de twee. Kendall deelde op haar Instagram ook beelden van de campagne en haar look van Cathari op weg naar het event in New York.

Voor deze collectie heeft Daniëlle de klassieke Adidas kleuren en logo geherinterpreteerd door deconstructie en het opnieuw samenstellen van elementen van het merk, kenmerkend voor haar ontwerpen. De bekende drie strepen van het Adidas en diens fameuze trainingspakken zijn in deze collectie uitvergroot, en met nieuwe materialen, zoals denim, en ontwerptechnieken benaderd. Contrast staat centraal door het matchen van crop tops met oversized broeken. De collectie lanceert in de primaire kleuren rood, blauw, groen en geel, een kleurenpalet die we kennen van de Adidas trainingspakken, in combinatie met meer neutrale tinten als bosgroen, as-roze en krijtwit.

De collectie is vanaf 10 februari te koop in de Verenigde Staten en daarna op 17 februari in Londen, 28 februari in Parijs en 28 maart in Shanghai. Of en wanneer de collectie in Nederland lanceert, is nog niet bekend. Bekijk de collectie en campagnebeelden met Kendall Jenner in onderstaande gallery.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De Nederlandse Daniëlle Cathari omringd door de modellen in haar Adidas collectie, waaronder Kendall Jenner
Adidas
2 Kendall Jenner in haar pak van Daniëlle Cathari x Adidas op het lanceringsevent in New York
Adidas
3 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
4 Zwart jack
Adidas
5 Zwarte broek
Adidas
6 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
7 Nude jack
Adidas
8 Nude broek
Adidas
9 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
10 Witte bh
Adidas
11 Witte bodysuit
Adidas
12 Witte broek
Adidas
13 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
14 Denim jack
Adidas
15 Denim rok
Adidas
16 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
17 Groene bodysuit
Adidas
18 Groene broek
Adidas
19 Adidas x Daniëlle Cathari
Adidas
20 Rode bh
Adidas
21 Rood shirt
Adidas
22 Rode shorts
Adidas
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion