De 10 beste looks van de Oscars 2017

De 10 best geklede beroemdheden op de rode loper van de Oscars 2017.

89th Annual Academy Awards - Arrivals
Getty Images

Veel wit, zilver, en ingetogen ontwerpen zagen we de revue passeren op de rode loper van de 89ste editie van de Oscars. Wellicht stelt vrouwelijk Hollywood de over-the-top jurken uit tot de 90ste editie van volgend jaar, of misschien hadden de Amerikanen simpelweg geen zin in prinsessenjurken in een tijd waarin de samenleving en politiek van de Verenigde Staten op zijn kop lijkt te liggen. Desalniettemin waren er pareltjes te ontdekken op de rode loper van Academy Awards. De hoogtepunten? De Chanel-droom van actrice en danseres Sofia Boutella, Kirsten Dunst in Christian Dior Couture, en Raf Simons eerste rode loper ontwerp voor Calvin Klein, gedragen door Naomie Harris. Bekijk de tien beste looks van de Oscars 2017 hier.

Clothing, Flooring, Shoulder, Dress, Textile, Floor, Carpet, Style, Fashion, Beauty,
Getty Images
1 van 10
Sofia Boutella in Chanel

Sofia Boutella, nog nooit van gehoord? Ik kan het je niet kwalijk nemen. Maar na het zien van de Frans-Algerijnse actrice, (hiphop)danseres en gezicht van Nike in dit exemplaar van Chanel op de rode loper van de Academy Awards zal Boutella (en haar indrukwekkende spierballen) je waarschijnlijk nog lang bijblijven.

Clothing, Dress, Shoulder, Joint, Red, Flooring, White, Style, Formal wear, One-piece garment,
Getty Images
2 van 10
Naomie Harries in Christian Dior Couture

Dat de 40-jarige Britse actrice Naomie Harris drop-dead-gorgeous is, helpt natuurlijk wel, maar het rode loper debuut van Raf Simons voor Calvin Klein had er wat mij betreft niet beter uit kunnen zien.

Clothing, Face, Dress, Flooring, Shoulder, Carpet, Formal wear, Style, Floor, Gown,
Getty Images
3 van 10
Kirsten Dunst in Christian Dior Couture

Ja, ja, ja. Een opsomming van mijn gedachten als ik deze look van Kirsten Dunst zie. Dior Haute Couture, klassiek, sexy (mede mogelijk gemaakt door de smokey eyes), doch ingetogen.

Dress, Flooring, Formal wear, One-piece garment, Carpet, Waist, Gown, Fashion model, Day dress, Haute couture,
Getty Images
4 van 10
Emma Stone in Givenchy Haute Couture

Niet extreem verrassend, maar Emma Stone's look is tot in de puntjes uitgewerkt, van de klassieke vampy make-up en het perfect gekapte haar tot de haute couture Givenchy jurk met een vleugje jaren twintig. En we zagen allen dat het goed was.

Clothing, Dress, Flooring, Carpet, Style, Formal wear, Fashion, Gown, One-piece garment, Red carpet,
Getty Images
5 van 10
Isabelle Hupert in Armani Privé

Actrice en filmproducent Isabelle Hupert mag dan over twee weken 64 (!) worden, met haar Franse charme, en gekleed in een jurk van Armani Privé, is ze wat mij betreft een van de sensueelste rode loper verschijningen van de avond.

Clothing, Human, Dress, Shoulder, Flooring, Shoe, Carpet, Style, Fashion, One-piece garment,
Getty Images
6 van 10
Alicia Vikander in Louis Vuitton

Ik had een kleine discussie met Yeliz, met wie ik as we speak in het holst van de nacht de Oscars aan het verslaan ben, over deze look van rode loper favoriet Alicia Vikander. Zij "voelde 'm niet zo", en alhoewel ik wel begrijp waar mijn waarde collega vandaan komt – de Louis Vuitton jurk is alles behalve, nou ja, Louis Vuitton – voel ik 'm wel degelijk. Het korset, de strappy sandals, het opgestoken haar, de stralende make-up, de klassieke ketting. Yas, yas, duizend maal yas.

Clothing, Human, Flooring, Textile, Style, Dress, Carpet, Gown, Fashion, Jewellery,
Getty Images
7 van 10
Halle Berry in Atelier Versace

Ik zou zelf nooit hebben gekozen voor de Atelier Versace jurk van Halle Berry (50), maar damn woman, Halle is hot. Dat haar! Dat lijf! De algehele présence! Een schaamteloze ode aan vrouwelijkheid, en daar is niks mis mee.

Clothing, Dress, Yellow, Shoulder, Textile, Formal wear, Gown, Style, Flooring, Amber,
Getty Images
8 van 10
Leslie Mann in Zac Posen

Ik hoor je denken, hoezo Zoe, hoezo deze pompeuze jurk van Leslie Mann in je kritische lijstje? Maar in een Oscars best dressed list hoort tenminste één prinsessenjurk. En dan is Leslie in haar gele baljurk van Zac Posen toch wel echt de (sorry, Emma Watson) Belle van het bal.

Clothing, Flooring, Textile, Dress, Red, Formal wear, Style, Carpet, Fashion, One-piece garment,
Getty Images
9 van 10
Ruth Negga in Valentino

Ruth Negga, een jaar geleden kende het grote publiek haar nog niet, maar intussen is de Ierse actrice uitgegroeid tot een rode loper ster. Ook tijdens de Oscars stelt ze niet teleur. Met dramatische make-up, en controversiële accessoire op haar Valentino jurk gespeld doet Negga denken aan een stijlicoon uit vervlogen tijden.

Clothing, Human, Dress, Flooring, Formal wear, Style, Fashion model, Fashion, Gown, Youth,
Getty Images
10 van 10
Janelle Monáe in Elie Saab Couture

De zelfverzonnen, doch zeer waardevolle, Oscar voor Meest Gedurfde Rode Loper Look gaat naar Amerikaanse artiest Janelle Monáe in deze couture jurk van Elie Saabwaar Beyoncé een moord voor zou doen.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van De Oscars