Oscars 2014: best dressed

Nude, poederroze of pastel met veel glitterende borduursels - dat was de overheersende trend bij de Oscars van 2014. Vogue selecteerde de mooiste 10 jurken.

Getty Images

Nude, poederroze of pastel met veel glitterende borduursels - dat was de overheersende trend bij de Oscars van 2014. Vogue selecteerde gedurende de avond live vanuit het Art'Otel te Amsterdam de mooiste 10 jurken, van de speciaal gemaakte en nu al legendarische pastelblauwe jurk van winnares Lupita Nyong'o die zo prachtig afstak tegen haar donkere huid, tot de koninklijke sprookjesjurk waarin Cate Blanchett de Oscar voor beste actrice in ontvangst mocht nemen, ontworpen door goede vriend Giorgio Armani. Bekijk ze alle tien in de gallery.

Getty Images
1 van 10
Cate Blanchett

Armani Privé is de go-to designer voor Blanchett en ook voor de Oscars koos Cate voor een ontwerp van de Italiaan (gecombineerd met prachtige oorbellen van Chopard). Als er iemand deze avond een nudekleurige, geborduurde jurk (opmerkelijk genoeg een keuze voor velen) goed stond was het Blanchett wel.

Getty Images
2 van 10
Lupita Nyong'O

Dankzij haar donkere huid staan felgekleurde jurken haar fantastisch. Na een groene Dior jurk bij de Baftas en een strapless rode Ralph Lauren jurk bij de Golden Globes was ditmaal een lichtblauwe jurk van Prada aan de beurt. De sieraden waren van Fred Leighton, evenals haar diadeem van goud met diamanten, die nu al een eigen Twitter-account heeft.

Getty Images
3 van 10
Jennifer Lawrence

Niet heel verrassend dat Jennifer Lawrence wederom voor een jurk van Dior koos, maar daarom niet een minder goede beslissing. De vorm van de jurk benadrukt haar figuur in all the right ways. Haar sieraden zijn van Neil Lane.

Getty Images
4 van 10
Kerry Washington

Naast strapless jurken, poederroze- en beigetinten en metallic borduursels waren ook babybumps een thema bij de Oscars. Kerry Washington deed voor hoe het moest in haar jurk van Jason Wu (met sieraden van Jennifer Meyer) - extra punten voor de make-up.

Getty Images
5 van 10
Camila Alves

Een lichtgroze, gedrapeerde jurk van Gabriela Cadena en oorbellen van Lorraine Schwartz voor de vrouw van Matthew McConaughey. Een keuze om niks op aan te merken.

Getty Images
6 van 10
Julia Roberts

Een van de beste keuzes van Julia Roberts ooit, deze Givenchy Couture jurk met sieraden van Bulgari. Juist een uitgesproken, enigszins gothic jurk als deze kan de immer stralende Roberts goed hebben.

Getty Images
7 van 10
Angelina Jolie

Jolie draagt de laatste tijd vooral donkere jurken of smokings, dus deze Elie Saab Couture-jurk is een fijne afwisseling.

Getty Images
8 van 10
Kate Hudson

De old glam Atelier Versace jurk van Kate Hudson is een van de meest geliefde jurken op Twitter en Instagram van vanavond - reacties als 'best dressed of the night' zijn niet van de lucht.

Getty Images
9 van 10
Meryl Streep

Elegant zou de juiste omschrijving zijn van de Lanvin jurk van Meryl Streep. Het model, de kleuren en de juiste hoeveelheid blote huid maken deze jurk geknipt voor Streep.

Getty Images
10 van 10
Margot Robbie

De transformatie van blond naar donker kan vergt al lef, maar om dan gelijk ook over te schakelen op een zwarte Saint Laurent is helemaal gedurfd. Robbie komt er moeiteloos mee weg.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van De Oscars