De beste modecampagnes van het Herfst/Winter 2018 seizoen

Met onder andere Louis Vuitton, Loewe en Gucci.

Sitting, Technology, Photography, Electronic device, Black hair, Shoe, Photo shoot, Furniture, Glasses,
Karl Lagerfeld - Chanel

Wij zitten nog met ons hoofd bij de lente maar grote modehuizen zijn alweer bezig met de Herfst/Winter 2018 campagnes. Wat hebben Gucci, Louis Vuitton en Saint Laurent dit seizoen voor ons in petto? Vogue houdt je op de hoogte van de beste modecampagnes.

Sky, Photography, Landscape, Travel, Shadow, Album cover,
Sam Abell - Acne
1 van 28
Acne Studios

Het Zweedse label Acne Studios heeft een bijzondere campagne geschoten met een heus supermodel. Niemand minder dan Cindy Crawford is te zien op de campagnebeelden van de Herfst/Winter campagne. De beelden zijn geschoten door de Amerikaanse fotograaf Sam Abell, die Cindy vastlegde met als achtergrond een Amerikaanse ranch in Texas. Creative Director van Acne, Jonny Johansson, laat weten dat de inspiratie voor deze samenwerking komt van de fascinatie die de modewereld heeft met iconen als Crawford zelf. 'Het is de samenvoeging van de iconografie van Cindy, Amerika en Acne, waar Cindy een nieuwe versie van ons eerste jeans ontwerp draagt', zo stelt Johansson in een persbericht. Dit gaat over de 1996 en de 1997 jeans modellen die in deze collectie opnieuw worden geïntroduceerd. Om de campagne te vieren organiseert Acne een expositie van Abell's fotografie in de Galerie Edouard Escougnou tijdens Paris Fashion Week. De expositie is van 29 september tot 2 oktober te zien.

Eyewear, Sunglasses, Hair, Glasses, Cool, Hairstyle, Beauty, Lip, Vision care, Fashion,
Chanel
2 van 28
Chanel

Chanel lanceert haar nieuwe Herfst/Winter 2018 campagne voor een nieuwe eyewear-collectie. Niemand minder dan Nederlands topmodel Luna Bijl schittert in de nieuwe bril-stijlen van het Franse modehuis in de campagnebeelden geschoten door Karl Lagerfeld. Bekijk in de campagnefilm Luna Bijl's open-air-getaway, waar we op het platteland worden meegenomen langs verschillende billboards met Luna gehuld in de nieuwe collectie.

Fashion, Textile, Photography, Denim,
Diesel
3 van 28
Diesel

Diesel pakt voor zijn Herfst/Winter 2018 campagne de negativiteit op social media aan. De HAUTE COUTURE-campagne is in samenwerking met een hoop grote namen, waaronder Nicki Minaj, Gucci Mane en Bella Thorne, die allen met veel haatreacties op social media te maken hebben gehad. Diesel wil hiermee laten zien dat terugdeinzen voor haat niet de oplossing is; we moeten het samen tegengaan. De collectie is vanaf 19 september te koop in de winkels van Diesel en online.

Blue, Clothing, Turquoise, Standing, Electric blue, Outerwear, Street fashion, Suit, Uniform, Pantsuit,
Helmut Lang - Alexandra Leese
4 van 28
Helmut Lang

Voor de nieuwe campagne van het modehuis is Helmut Lang noordelijke richting gegaan, en wel Wales om precies te zijn. In de Herfst/Winter 2018 campagne focust het modehuis zich op de ouderen vrouwen uit de regio. De campagne is dan ook heel toepasselijk getiteld “The Women of Wales”. De beelden van de campagne zijn geschoten door fotografe Alexandra Leese en tonen de oudere vrouwen en de ruige en rauwe natuur en omgeving van Wales. Een voorbeeld is de vrouw genaamd Dilys, een 86-jarige vrouw uit Wales die ook toevallig de wereldrecord houder is als oudste vrouwelijke skydiver, en Margaret, ook 86, die de grootmoeder is van de styliste van de campagne en vroeger begrafenis ondernemer was.

Pink, Photograph, Product, Text, Sitting, Outerwear, Photography, Textile, Stock photography, Love,
Brandon Maxwell & Jessy Price
5 van 28
Brandon Maxwell

Lady Gaga is zijn grootste fan en voor zijn shows en campagnes strikte hij eerder topmodellen als Gigi en Bella Hadid. Voor zijn Herfst/Winter 2018 campagne koos Brandon Maxwell echter een verrassend andere route. Voor zijn herfst campagne schittert niemand minder dan zijn 81 jaar oude oma - door Maxwell genoemd "Mammaw" - Louise Johnson in de najaar-creaties van de ontwerper. 'Zodra je de wijde wereld ingaat en je dromen najaagt, moet je je familie verlaten, en dat is erg moeilijk', vertelde Maxwell in een interview met Glamour. 'En je hoopt dat je uiteindelijk iets doet wat hen trots maakt. Ik voel me dan ook trots en verheugd dat ik dit nu heb kunnen doen, en om haar te eren op een manier waarop zij zich goed voelde en dat nut had. Ik groeide op in een kledingwinkel met haar en zij heeft me gemotiveerd om te doen wat ik nu doe. Er bestaat geen betere manier om haar die eer terug te geven dan middels deze campagne.'

Photograph, Snapshot, Black-and-white, Hairstyle, Standing, Suit, Fashion, Photography, Formal wear, Portrait,
Brigitte Lacombe
6 van 28
Dior

Actrice Jennifer Lawrence schittert als gezicht van Dior voor de nieuwste campagne. De Herfst/Winter 2018 campagne is geschoten door Brigtte Lacombe, die op haar beurt geinspireerd was op de surrealistische zelfportretten van Claude Cahun. Een terugkerend thema in de foto’s is mannelijkheid versus vrouwelijkheid. In een behind the scenes video vertelt Lawrence over hoezeer ze houdt van mannelijke details in een vrouwengarderobe. ‘Ik voel me meer vrouwelijk als ik iets draag waar ik me zelfverzekerd in voel, ik hou van het mixen van mannelijke en vrouwelijk vormen.’ Wist je trouwens dat Dior vanaf heden ook online in Nederland te koop is?

Clothing, Photograph, Fashion, Beauty, Outerwear, Brown, Footwear, Photography, Pattern, Retro style,
Craig McDean
7 van 28
Louis Vuitton

Sinds Emma Stone in 2017 benoemd werd als Louis Vuitton ambasadeur, hebben we met smart gewacht op haar eerste campagne voor het merk. In de ‘Spirit of Travel’ campagne, geschoten door Craig McDean, zien we Emma temidden van de Californische woestijn. Stone draagt losvallende jurken met bloemenprints van Nicolas Ghesquière’s Pre-Fall collectie. De beelden moeten ‘een heldin die gedurfd, zelfverzekerd en altijd in beweging is’ laten zien.

Red, Illustration, Room, Fictional character, Cg artwork, Art,
Loewe
8 van 28
Loewe

In Loewe’s nieuwe Pre-Fall campagne lezen modellen klassieke literatuur, waaronder Don Quixote en Madame Bovary. Of ze zakken onderuit in een roodgekleurde lift. De kunstzinnige foto’s zijn gemaakt door Steven Meisel, met voor de camera supermodellen Stella Tennant en Elise Crombez. Styling lag in handen van Benjamin Bruno.

Hair, White, Face, Black, Photograph, Black-and-white, Beauty, Head, Hairstyle, Monochrome photography,
Craig McDean
9 van 28
Moncler

In de Herfst/Winter 2018 campagne van Moncler draait het om identiteit, waarbij uniek zijn en diversiteit een grote rol spelen. Er is gekozen voor een cast van 19 modellen met allemaal verschillende achtergronden, waaronder Stranger Things-actrice Milly Bobby Brown, acteur John Boyega en rapper Sheck Wes. De campagne werd gefotografeerd door Craig McDean.

Turban, Cool, Headgear, Font, Advertising, Poster, Photography, Cap, Photo caption,
Jack Davison
10 van 28
Woolrich

De Herfst/Winter 2018 campagne van Woolrich draait om de Amerikaanse identiteit, met als titel 'American Soul Since 1830'. Als gezicht van de campagne koos het merk voor niemand minder dan de iconische zangeres Lauryn Hill. De beelden werden geschoten rondom het Apollo Theatre in de New Yorkse wijk Harlem, dezelfde plek waar Hill twintig jaar geleden ook de videoclip voor ‘Doo wop’ opnam.

Photograph, People, Snapshot, Photography, Adaptation, Design, Stock photography, Fun, Summer, Pattern,
Julie Greve
11 van 28
JW Anderson

Voor de Herfst/Winter 2018 campagne van JW Anderson organiseerde het modehuis een heuse fotowedstrijd om jonge talenten een kans te geven een high-end modecampagne te fotograferen. De Deense Julie Greve was één van de winnaars en schoot bovenstaand campagnebeeld. Vogue sprak al eerder met de 26-jarige fotografe.

Clothing, Dress, White, Shoulder, Cocktail dress, Neck, Joint, Gown, Fashion, A-line,
Zoe Ghertner
12 van 28
Proenza Schouler

Proenza Schouler ging voor de Herfst/Winter campagne in zee met actrice en topmodel Amber Valletta. De beelden zijn geschoten door Zoe Ghertner, met als achtergrond een soort surrealistisch Amerikaans landschap waarin de tie-dye-achtige creaties van het modehuis goed tot hun recht komen.

Stock photography, Photography, Fun, Tourism, Landscape, Rock, Wadi,
Willy Vanderperre
13 van 28
Calvin Klein 205W39NYC

Sinds Raf Simons creative director is bij Calvin Klein zijn er een hoop veranderingen gaande binnen het Amerikaanse modehuis. De nieuwe campagne van 205W39NYC, de high-end lijn binnen Calvin Klein, is anders dan we van het modehuis gewend zijn. We zien een futuristisch landschap met modellen met een bovennatuurlijk uiterlijk. Het contrast met de reguliere collectie kan bijna niet groter (zie nummer 18). De campagne is geschoten door Willy Vanderperre.

Hair, Hairstyle, Shoulder, Beauty, Fashion, Fashion design, Outerwear, Long hair, Neck, Dress,
Steven Meisel
14 van 28
Chloé

Modefotograaf Steven Meisel schoot de gloednieuwe campagnebeelden voor de Herfst/Winter 2018 collectie van Chloé. Het Franse modehuis werkte samen met een hele rits aan modellen, waaronder Sophie Koella, Liu Wen, Rianne van Rompaey, Grace Hartzel, Kris Grikaite en Aaliyah Hydes.

Street fashion, Bag, Fashion, Handbag, Shoulder, Outerwear, Fashion accessory, Photography, Jacket, Tote bag,
Steven Meisel
15 van 28
Coach

Coach grijpt terug naar zijn oorsprong en brengt een ode aan New York in de nieuwe Herfst/Winter campagne. We zien het New York van de jaren zeventig, met veel western invloeden en vintage auto's. De beelden zijn geschoten door Steven Meisel en voor de camera verscheen niemand minder dan Selena Gomez, die al vaker campagnes heeft gedaan voor het Amerikaanse modehuis.

Clothing, Fashion, Costume, Tradition, Textile, Fashion design,
Glen Luchford
16 van 28
Gucci

Gucci's Alessandro Michele blijft in de sferen van de jaren zeventig met de Herfst/Winter campagne van het Italiaanse modehuis. De artistieke foto's zijn gemaakt door Britse fotograaf Glen Luchford, die vaker campagnes doet voor Gucci.

Footwear, Leather, Photography, Shoe, Fictional character, Movie, Fashion accessory,
Harley Weir
17 van 28
Salvatore Ferragamo

De Nederlandse Rianne van Rompaey is niet alleen te zien in de campagne van Chloé, ook zien we haar terug op de campagnebeelden van Salvatore Ferragamo, geschoten door fotograaf Harley Weir, samen met collega's Xiao Wen Ju en Edoardo Sebastianelli.

Album cover, Photography,
Steven Meisel
18 van 28
Givenchy

Claire Waight Keller gaat ondergronds met de de nieuwe Herfst/Winter 2018 campagne van Givenchy. De beelden doen de titel van de campagne, 'Night Noir', goed recht door modellen te fotograferen die op weg zijn naar hun underground-feestje. Steven Meisel is verantwoordelijk voor de beelden van het Franse modehuis.

Leg, Footwear, Fashion, Thigh, Photography, Joint, Photo shoot, Dress, Human body, Sitting,
Lachlan Bailey
19 van 28
Jimmy Choo

Jimmy Choo strikte drie (oud-)Victoria's Secret-modellen Rosie Huntington-Whiteley, Joan Smalls en Lily Aldridge om de nieuwe collectie te showen op de campagnebeelden, geschoten door fotograaf Lachlan Bailey. We zien de drie topmodellen als echte golden girls met hun goudkleurige leren boots en hakken.

Footwear, Sitting, Fur, Photo shoot, Fashion illustration, Photography, Retro style, Album cover, Fashion accessory, Illustration,
Courtesy
20 van 28
Longchamp

Kendall Jenner schitterde niet alleen in de campagne van Calvin Klein, ook stond ze model voor de Herfst/Winter collectie van Longchamp. De beelden zijn geschoten door David Sims en laten een natuurlijk ogende Jenner zien in de nieuwste items van het Franse modehuis.

Clothing, Purple, Textile, Fashion, Fashion design, Magenta, Outerwear, Dress, Photo shoot, Formal wear,
Harley Weir
21 van 28
Missoni

Niemand minder dan Gigi Hadid staat model voor de nieuwe campagne voor het Italiaanse modehuis Missoni. De inspiratie voor de campagne komt van de kleuren van het Caribische Jamaica en de 'rock-'n-roll attitude'. De beelden zijn geschoten door Harley Weir en Gigi werd gekleed door stiliste Vanessa Reid.

Clothing, Pink, Beauty, Fashion, Summer, Outerwear, Photo shoot, Fashion model, Dress, Sea,
Inez & Vinoodh
22 van 28
Saint Laurent

Saint Laurent werkte samen met supermodel Kate Moss voor zijn nieuwe Herfst/Winter 2018 campagne. We zien Kate is een geborduurde zijden jurk van het Franse modehuis (die ook gedragen wordt door covermodel Yasmin Wijnaldum in Vogue's septembernummer). De beelden zijn geschoten door Inez & Vinoodh.

People in nature, Photograph, People, Social group, Black-and-white, Tree, Monochrome photography, Fun, Monochrome, Snapshot,
Willy Vanderperre
23 van 28
Calvin Klein

Raf Simons strikte voor de nieuwe Calvin Klein-campagne de hele Kardashian-familie, waaronder een toen nog zwangere Khloé. Daarnaast zien we Kendall, Kim, Kourtney en Kylie, allemaal gehuld in Calvin Klein underwear en de vernieuwde denimlijn van het modehuis.

Plaid, Tartan, Red, Pattern, Design, Bag, Textile, Shoulder, Handbag, Fashion accessory,
Inez & Vinoodh
24 van 28
Michael Kors

Ruiten, kersen en luipaardenprint: daar draait het om in de nieuwe campagnebeelden van Michael Kors. Model Binx Walton zit nonchalant in een privévliegtuig in een uitbundige outfit en een collectie nieuwe Michael Kors-tassen. De beelden zijn geschoten door bekend fotografenkoppel Inez & Vinoodh.

Performance, Stage, Performing arts, Performance art, Fashion, Event, Dancer, Dance, Concert dance, Modern dance,
Willy Vanderperre
25 van 28
Prada

Prada zet haar nieuwe collectie letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers in de Herfst/Winter 2018 campagne van het Italiaanse modehuis. De kleurige collectie matcht met de neon borden van de Las Vegas-achtige setting, waar Amerikaans model Amanda Murphy poseert voor de lens van Willy Vanderperre.

Orange, Clothing, Costume, Human, Outerwear, Photography, Jacket, Sleeve, Style, Peach,
Steven Meisel
26 van 28
Moschino

Jeremy Scott besloot voor de Moschino Herfst/Winter 2018 collectie terug te reizen naar de jaren zestig met als grootste inspiratiebron voormalige first lady Jackie Kennedy. Maar Moschino zou Moschino niet zijn als er geen knipoog naar de maatschappij in zou zitten. De modellen in de campagne, waaronder Gigi Hadid en Kaia Gerber, hebben een gekleurde huid, wat een verwijzing is naar de complottheorieën over de Amerikaanse regering die allang zou afweten van het bestaan van buitenaardse wezens. Interesting.

Beauty, Fashion, Outerwear, Stock photography, Dress, Costume, Beige, Pattern, Style, Black hair,
Juergen Teller
27 van 28
Valentino

Valentino identificeert zich dit modeseizoen met de hashtag Haute Punk, waar haute couture meets zwart leer en felle make-up. Modellen Fran Summers en Adut Akech zijn o.a. de gezichten van de campagne, die we in de toekomst naar verwachting steeds vaker zullen zien. Juergen Teller fotografeerde de beelden.

White, Clothing, Outerwear, Long hair, Sleeve, Blouse, Costume, Trunk,
Viviane Sassen
28 van 28
COS

Voor de Herfst/Winter 2018 campagne heeft COS de handen ineen geslagen met de Nederlandse kunstfotografe Vivianne Sassen. En dat kunstzinnige is goed te zien op de beelden, die midden in de Zweedse natuur geschoten zijn. Modellen Karen Elson en Fernando Cabral stonden voor de camera, gestyled door Hannes Hetta.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io