Report: Vogue Fashion's Night Out 2015

Gisteravond vierde Vogue de vierde editie van Vogue Fahion's Night Out.

vogue-fashions-night-out-2015
Reinier RVDA

Alsof het zo moest zijn: nadat we vermoedden dat de herfst écht zijn intrede had gedaan, was het weer uiterst goedgezind tijdens de vierde editie van Vogue Fashion's Night Out gisteravond. Een geschenk uit de hemel, want het evenement werd in stijl geopend door de Vogue redactie die, onder begeleiding van AMF Jazzband – allen met een rieten Vogue-hoedje op het hoofd – stapsvoets in Mercedes oldtimers hun entree maakte in de P.C. Hooftstraat. De stoet trok veel bekijks: zelfs de schaarsgeklede modellen voor de Tommy Hilfiger winkel waren voor een moment afgeleid door de fraaie – met de haren in de wind wapperende – redactieleden. De auto's kwamen tot stilstand voor de Voguestore – die was aangekleed met prachtige rozen van Meijer Roses via LM Flower Fashion– in de Hobbemastraat, daar volgde het moment suprême. Met één knip door het Voguelint van hoofdredactrice Karin Swerink, gesteund door haar piekfijn gestylde redactieleden, was de aftrap van Fashion's Night Out officieel!

Shoppen!
En met dat signaal beenden de gasten de welbekende winkelstraat in. Er stond hun een hoop te wachten: meer dan vijftig winkels in de prestigieuze P.C. Hooftstraat namen dit jaar deel aan het event, tevens de vierde verjaardag van Vogue Fashion's Night Out. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald en er werd vooral gezorgd voor de inwendige mens: van Moët & Chandon champagne, Zara Home's overheerlijke drankje rechtstreeks uit kokosnoot en de speciale G-star Raw Cava tot vers bereide hapjes. Terwijl iedereen zich tegoed deed aan het lekkers, genoten de gasten ook van de mooie aanbiedingen. Zo ontstond er een meterslange rij voor Calvin Klein, die dit jaar groots had uitgepakt: de eerste 150 bezoekers kregen een veelbelovende goodiebag. Ook de Vogue T-shirts, ontworpen door Viktor en Rolf, vlogen als warme broodjes over de toonbank – voor degenen die het shirt nog niet bemachtigd hebben, dat kan nog steeds hier. In de Voguestore namen de designers de tijd om de eerste honderd verkochte exemplaren met eigen hand te signeren voor de liefhebber. Op het P.C. Hooftkwartier stond Zalando opgesteld en daar konden de gasten kans maken op een prijs door hun beste catwalkmoves uit de kast te halen.

Take a picture
Diverse plekken bleken uiterst geschikt voor een fotomoment, met als favoriet het Vogue-beeld dat midden in de P.C. Hoofdstraat stond en zo'n 8 meter lang was. Ook de al eerder genoemde Tommy Hilfiger modellen waren zeer populair onder het vrouwelijk fotograferende gezelschap. Bij verschillende winkels, bijvoorbeeld Orogold en Claudia Sträter, kon je je laten fotograferen. En mocht je ondanks dit alles toch nog de camera hebben ontweken, dan liep het Fred de la Bret-team nog rond het P.C. Hooft-kwartier die je op de polaroid zetten. Vervolgens kon je naar de winkel om een presentje op te halen.

Het Vogue team
Wie dacht dat het Vogue-team na hun aankomst achterover ging zitten, heeft het mis. Zo kon je voor stijladvies terecht bij Vogue's deputy editor Rinke Tjepkema in de vrouwenwinkel van Pauw en stelde creative director Martien Mellema bij Louis Vuitton de nieuwe tassencollectie voor. Fashion assistent Sandra de Kuiper stond paraat om raad te geven over je nieuwe garderobe voor het aankomende seizoen in Sandro. Ook Vogue's Fashion features director Fiona Hering had een druk schema: in schoenenwalhalla Shoebaloo adviseerde ze menig klant over een mooie hak of comfortabele stapper. Bij Schaap en Citroen reikte ze de allereerste Orange Babies-armband uit, de stichting waar ze ambassadeur van is. Voor juwelenadvies kon je terecht bij fashion editor Marije Goedkoop, die te vinden was in Tiffany & Co. Ondertussen had zich in de Hugo Boss men store een schare nieuwsgierige Fashion's Night Out-bezoeksters bijeengedromd om online editors Pauline Breeuwsma en Zoe Rosielle eens even stevig aan de tand te voelen tijdens de digitale Q&A. Ook onze bloggers Liza Chloe (lizachloe.com), Lizzy (lizzyvanderligt.com) en Christine (fash-n-chips.com) waren van de partij in het Conservatorium Hotel om hun trouwe achterban te ontmoeten.

Cheers
Speciaal voor Vogue werd het Conservatorium Hotel omgedoopt tot The House of Vogue, met een watertandend menu, met onder andere zwarte truffel. Daarnaast kon je je te goed doen aan de speciale milkshakes: Rémy Martin XO Ginger of Tanqueray Gin, met framboos en witte chocolade. En niet alleen aan het eind van de P.C werd geproost, ook bij MOMo was het feest: een speciaal voor Vogue samengesteld drankje stond op de kaart, ookwel de Stiletto Martini - wodka en sinaasappelsap. Ook viel de Belvedere Fashion Fizz met wodka en Japanse pruimenlikeur in de smaak.

Voetjes van de vloer
Terwijl de avond vorderde kreeg het publiek het ritme in de benen: overal op de P.C. Hooftstraat ontstond prompt een straatfeest. Vooral bij Burberry, SuperTrash, Denham, Gassan Diamonds – waar dj Ruud de Wild de platen verzorgde – en HIP kappers kregen de gasten geen genoeg van de tunes van de dj's. Gelukkig zette een deel van het gezelschap hun dansmoves voort tijdens de afterparty die direct volgde onder de passage van het Rijksmuseum. Waar anderen verstandig genoten van een bruisende Marie Stella Maris, werd toch de Belvedere wodka en Fever-Tree ginger beer vaker bereid door het barpersoneel. Ook werd er hier en daar nog rustig aan een Moët & Chandon champagne genipt, en voor wie er geen zin had in zoetigheid was er Swinckels bier. Na haar straatperformance voor de SuperTrash store, stond dj Emanuelle Vos om tien uur alweer klaar om de afterparty te openen. The Elementary Penguins namen het van haar over om het gezelschap te voorzien van wat rocktunes. Tot slot hadden The Flexican en Sef hadden de eer de avond tot een overgetelijk eind te brengen, en dat deden ze. Vele selfies, drankjes en pijnlijke voeten later staat één ding buiten kijf: we kijken nu al reikhalzend uit naar de vijfde editie.

Bekijk de eerste beelden van Vogue Fashion's Night Out 2015 in de gallery.

Motor vehicle, Automotive design, Mode of transport, Land vehicle, Photograph, Vehicle door, Car, Personal luxury car, Classic car, Luxury vehicle,
Reinier RVDA
1 van 43
Karin Swerink, Naomie Laan en Femke Lakenman

Vogue's hoofdredacteur had in de oldtimer gezelschap van modellen Naomie Laan en Femke Lakenman.

Tire, Wheel, Motor vehicle, Mode of transport, Automotive design, Vehicle, Land vehicle, Transport, Alloy wheel, Automotive tire,
Reinier RVDA
2 van 43
Mercedes oldtimer

De eerste Mercedes staat klaar om te vertrekken.

Eyewear, Vision care, Automotive design, Hat, Sunglasses, Style, Automotive exterior, Fashion accessory, Dress, Monochrome,
Reinier RVDA
3 van 43
Rinke Tjepkema

Vogue's deputy editor Rinke Tjepkema zat voorin in de Mercedes.

Bicycle tire, Bicycle wheel, Tire, Wheel, Bicycle frame, Bicycle handlebar, Bicycle wheel rim, Bicycle, Bicycle part, Bicycle fork,
Reinier RVDA
4 van 43
Models at work

De modellen van models at work strooiden met confetti.

Photograph, Summer, Street, Headpiece, Beauty, Fashion, Street fashion, Youth, Hair accessory, Sleeveless shirt,
Reinier RVDA
5 van 43
Models at work

De modellen van models at work fietsten mee in de stoet, strooiend met confetti en bloemen van Meijer Roses via LM Flowers Fashion in het haar. Ook waren alle modellen gehuld in het Viktor en Rolf T-shirt. Gelukkig hoefden ze niet te paraderen op hoge hakken, alle modellen droegen Nike Dunks.

Nose, Smile, Style, Fender, Sunglasses, Vehicle door, Goggles, Monochrome, Scarf, Tent,
Reinier RVDA
6 van 43
Naomie Laan, Karin Swerink en Femke Lakenman

Stapsvoets reed de Mercedes oldtimer door de P.C. Hooftstraat, terwijl onze hoofdredacteur het belangstellende publiek groette.

Vehicle door, Classic car, Luxury vehicle, Antique car, Classic, Personal luxury car, Vintage car, Fedora, Sun hat, Convertible,
Reinier RVDA
7 van 43
Louis Vuitton

De stoet kwam ook langs de Louis Vuitton store, waar Vogue's Creative Director Martien Mellema de nieuwe tassencollectie aan het publiek voorstelde.

Violin family, Musician, Music, Musical instrument, String instrument, Bowed string instrument, String instrument, Band plays, Style, Monochrome,
Reinier RVDA
8 van 43
Het knipmoment

Onder luid gejoel van het publiek en getoeter van voorbijkomende auto's, bussen en zelfs trams werd het Vogue Fashion's Night Out feestelijk geopend.

Leg, Monochrome, Photograph, Monochrome photography, Outerwear, White, Night, Style, Black-and-white, Street fashion,
Reinier RVDA
9 van 43
Kim Feenstra

Kim Feenstra liet ook haar gezicht zien.

Road, Monochrome, Street, Trousers, Infrastructure, Standing, Photograph, Monochrome photography, White, Town,
Reinier RVDA
10 van 43
Femke Lakenman, Karin Swerink en Naomie Laan

Na de officiële aftrap kon dan het echte shoppen en feesten in de P.C. Hooftstraat beginnen.

Tire, Land vehicle, Automotive design, Town, Jacket, Street, Alloy wheel, Street fashion, Sunglasses, Luggage and bags,
Reinier RVDA
11 van 43
Karin Swerink en Robbert Alexander

Karins man Robert Alexander kwam ook een kijkje namen, samen met hun pasgeboren zoon Perre.

Chair, Hall, Conversation, Meeting, Backpack, Collaboration, Fedora, Management, Convention,
Reinier RVDA
12 van 43
Pauline Breeuwsma en Zoe Rosielle

Vogue's online editors waren aanwezig in de Hugo Boss men store voor alle vragen over het werken bij Vogue.

Photograph, Dress, Monochrome, Fashion, Monochrome photography, Black-and-white, Flash photography, Party, Snapshot, Photography,
Reinier RVDA
13 van 43
Zalando

Karin Swerink bracht ook een bezoekje aan het Zalando Fashion House of Now.

Happy, Drink, Alcoholic beverage, Alcohol, Distilled beverage, Wine glass, Barware, Drinkware, Necklace, Scarf,
Reinier RVDA
14 van 43
Lizzy van der Ligt

In het Conservatorium Hotel gaven onze bloggers antwoord op alle vragen van de gasten, zie hier blogster Lizzy van der Ligt.

Eyewear, Vision care, Monochrome, Style, Monochrome photography, Black-and-white, Beard, Picture frame, Facial hair, Fashion design,
Reinier RVDA
15 van 43
Karin Swerink en Viktor en Rolf

Onze trotse hoofdredacteur met het duo dat ons speciale Vogue Fashion's Night Out T-shirt mede mogelijkheid hebben gemaakt.

Monochrome, Monochrome photography, Black-and-white, Flash photography, Beard, Sphere,
Reinier RVDA
16 van 43
Fiona Hering en Bastiaan van Schaik

Bastiaan van Schaik wist Vogue's fashion features director Fiona Hering te strikken voor een foto met de jongens van Gaastra.

Monochrome, Monochrome photography, Camera, Black-and-white, Cameras & optics, Camera accessory, Conversation, Video camera, Beard, Film camera,
Reinier RVDA
17 van 43
Viktor en Rolf

De eerste honderd verkochte T-shirts werden door de ontwerpers zelf gesigneerd.

Eyewear, Facial hair, Vision care, Hairstyle, Shirt, Dress shirt, Collar, Moustache, Beard, Style,
Reinier RVDA
18 van 43
Jan Taminiau

Ontwerper Jan Taminiau (rechts) dronk ook een drankje mee.

Smile, Facial expression, Blond, Television, Layered hair, Laugh, Curtain, Makeover, Feathered hair, Television set,
Reinier RVDA
19 van 43
Karin Swerink, Ruud de Wild en Willian van der Horn

Karin maakte ook een stop bij de Gassan Store, waar dj Ruud de Wild de muziek verzorgde.

Monochrome, Style, Monochrome photography, Street fashion, Black-and-white, Fashion, Blond, Long hair, Fashion design, Makeover,
Reinier RVDA
20 van 43
Femke Lakenman, Karin Swerink en Naomie Laan

Karins modellen vergezelde haar de gehele avond.

Lighting, Night, Street light, Electricity, Midnight, Metropolis, Signage, Mixed-use, Electrical supply, Downtown,
Reinier RVDA
21 van 43
P.C. Hooftstraat

Naarmate de avond vorderde begon de P.C. Hooftstraat steeds meer op een heus straatfestival te lijken.

Eyelash, Necklace, Makeover, Curtain, Fashion design, Earrings, Membranophone, Song,
Reinier RVDA
22 van 43
Dj Emanuelle Vos

Dj Emanuelle Vos, gehuld in SuperTrash, opende de avond. Eerder op de avond trad ze al op voor de winkel van Olcay Gulsen. 'Het was ontzettend leuk om te doen, zoveel leuke gasten. Er werd echt gedanst. En om op zo'n groot podium hier te mogen staan dat is echt te gek.'

Trousers, Photograph, Dress, Style, Monochrome photography, Monochrome, Black-and-white, Fashion, Street fashion, Vintage clothing,
Reinier RVDA
23 van 43
Naomie Laan en Femke Lakenman

De modellen die Karin Swerink de hele avond bij stonden brachten een bezoekje aan Tiffany & Co.

Standing, Jacket, Jeans, Monochrome, Style, Darkness, Monochrome photography, Black, Black-and-white, Arch,
Reinier RVDA
24 van 43
Karin Swerink en Viktor en Rolf

Karin Swerink poseert voor het Rijksmuseum met de ontwerpers van het Vogue T-shirt.

Face, Hair, Head, Mouth, People, Crowd, Social group, Purple, Audience, Magenta,
Reinier RVDA
25 van 43
Het Rijksmuseum

De passage onder het Rijksmuseum was weer beschikbaar gesteld voor Vogue's selecte gastenlijst voor de afterparty, waar het merendeel van de genodigden dansten tot in de late uurtjes.

Musical instrument, Stage equipment, Drum, Guitarist, Musician, Plucked string instruments, Music, Event, Entertainment, Microphone,
Reinier RVDA
26 van 43
The Elementary Penguins

Om de avond zo afwisselend mogelijk te houden, speelde The Elementary Penguins nog een aantal rock nummers.

Bottle, Glass bottle, Drinkware, Barware, Monochrome photography, Monochrome, Ingredient, Black-and-white, Alcohol, Solution,
Reinier RVDA
27 van 43
Wodka Tonic

Naast champagne werd ook Belvedere-wodka en Ginger beer tonic geserveerd aan de dansende gasten.

Sleeve, Text, Standing, Photograph, White, Denim, Jeans, Happy, Facial expression, Style,
Reinier RVDA
28 van 43
Dewi Driegen en Ronald van der Kemp

Ook model Dewi Driegen was van de partij, hier op de foto met Ronald van der Kemp, die niet alleen verantwoordelijk was voor Dewi's outfit, maar ook voor de looks van Karins modellen Femke en Naomie.

Glass bottle, Drink, Bottle, Alcohol, Alcoholic beverage, Wine bottle, Blazer, Drinkware, Label, Wine,
Reinier RVDA
29 van 43
Moët en Chandon

En waar er al veelvoudig werd geproost op Fashion's Night Out op de P.C. Hooftstraat, ging dit ook vrolijk verder op de afterparty.

Purple, Beard, Bottle, Bottle cap, Customer, Plastic bottle,
Reinier RVDA
30 van 43
Marie Stella Maris

Voor degenen voor wie het de ochtend erna vroeg das was, was er bruisend water van Marie Stella Maris.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion