Report: Vogue Fashion's Night Out 2016 The Golden Edition

Zien: Vogue Fashion's Night Out fun fair met Vogue's Karin Swerink in het reuzenrad, actrice Abbey Hoes aan de suikerspin en de legendarische afterparty in het Rijksmuseum.

vogue-fashions-night-out-2016
Reinier RVDA

De Indian Summer was gisteravond volop voelbaar in Amsterdam tijdens de laatste zomermaand september, met een zwoele dag waarbij de zon maar niet onder leek te willen gaan. Het was Vogue Fashion's Night Out 2016: de nu alweer vijfde én speciale Golden Edition. Dat de weergoden ons zo goed gezind waren deed het stralende thema, Vogue's Fun Fair, alleen maar beter tot zijn recht komen. Het P.C. Hooftkwartier was omgetoverd tot circus. De aftrap begon om klokslag zes uur 's avonds met hoofdredacteur Karin Swerink bij Vogue's eigen Candy Store op de hoek van de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat. Kleurrijke lolly's en ander mierzoet snoep met Vogue-logo; de winkel was er tot de nok toe mee gevuld. Pal ernaast werden in een Vogue-kraampje suikerspinnen gedraaid. Alleen al een mooi compliment voor je outfit of Snapchat story – Vogue Fashion's Night Out had eveneens zijn eigen Geofilter op Snapchat. Bij de winkel verzamelde de voltallige Vogue-redactie zich. Velen gekleed in het zwarte FNO T-shirt, bedrukt met een goudkleurig Vogue-logo en de letter 5 als rugnummer, die je ook bij Vogue's Candy Store kon kopen. In de winkel werd de #FNO tee ook gedragen door de charmante hostesses met Levi's skinny jeans en Converse sneakers. Met het T-shirt nonchalant in of over de spijkerbroek gedragen. Zij handelden in Vogue-waar en deelden gul muntjes voor de kermis uit. Gemist? Met een beetje geluk shop je het limited edition T-shirt nog hier.

Voor geopend
Vogue's fashion editor Marije Goekoop kleedde haar T aan met een zwarte Gucci rugzak met bamboo-accent en ter knipoog een goud gesprayed oor. Vogue's immer elegante hoofdredacteur Karin Swerink koos voor een gitzwarte Max Mara-jurk met gouden juwelen van Aurélie Bidermann en een Céline zonnebril. Vintage varianten van een kostbaar Céline accessoire kon je tijdens Vogue Fashion's Night Out gisteravond ook winnen bij de Designer Vintage-grijpmachine verderop in de straat. De een na de ander beproefte zijn geluk. Onder luid gejuich van het publiek, goudkleurig confetti die de lucht in werd gespoten en met één knip van het lint die de deuropening van Vogue's Candy Store barriceerde, verklaarde Karin Swerink Vogue Fashion's Night Out 2016 voor geopend.

Circusattractie
Vogue's feestelijke Candy Store stroomde gestaag vol, en dat bleef de hele avond zo. Hier verzamelde je dus muntjes, om vervolgens alle attracties op Vogue's Fun Fair uit te proberen: van een reuzenrad tot de popcorn- en ijskraam en touwtjetrekken voor een weelderige bos Vogue rozen van Meijer Roses via LM FlowerFashion. Er stond ook een heuse fashion truck van Scotch & Soda geparkeerd. Een rijdende boetiek vol inspiratie en mode van Nederlandse bodem voor het nieuwe seizoen. De Models at Work spoedden zich, met een overvloed aan ballonnen, door de straat op hun rollerskates, afgewisseld met coole Converse sneakers. Knappe heren met hoge hoeden waren geheel in onberispelijk WE Fashion gestoken. De aankleding werd verzorgd door MEK Styling. Ogen schoten te kort; op elke paar meter straat stond een andere Vogue Fun Fair-attractie. Allemaal om het nieuwe seizoen in mode ten volste te vieren.

Picture perfect
Actrice Abbey Hoes, gekleed in een nonchalant-stylish look met haar trouwe Nikes: 'Met mijn "filmzus" had ik afgesproken dat we sneakers aan zouden doen. Zodat we tijdens de afterparty volop konden dansen. Aan het begin van de avond zijn we álles afgegaan: suikerspinnen, popcorn, noem maar op.' Bijna alle winkels op de P.C. Hooftstraat pakten dit jaar uit voor Vogue Fashion's Night Out. Lange rijen verzamelden zich voor de winkel van Tommy Hilfiger, waar Gigi Hadid's allereerste Capsule collectie en een behind-the-scenes peek van haar shoot voor het Amerikaanse modehuis werd getoond. Wie weet staken de modellen-in-spé er iets van op die zich bij de DS auto verzamelde; de allereerste auto ter wereld van DS in samenwerking met Givenchy die is uitgerust met een eigen make-upkit. Hier werden Vogue-lezeressen opgemaakt door het professionele team van Rob Peetoom en Givenchy waarna ze bij de parelwitte wagen werden vereeuwigd door modefotograaf Jasper Zwartjes. 20 gelukkigen (de winnaars worden nog bekend gemaakt) zullen hieruit worden gekozen: hun foto's zullen op Vogue.nl tentoon gespreid worden. Zelfs al viel je als deelnemer niet in de prijzen, zag je er de hele avond lang tot in de puntjes uit. Paco Rabanne's spraydames begaven zich ook over de P.C. Hooftstraat om ervoor te zorgen dat iedereen naar rozen (of in dit geval de betoverende geurnoten van Paco Rabanne's parfum Lady Million) rook. Uit de toon vallen was simpelweg geen optie.

Editor's picks
Op menig plek draaiden dj's een plaatje, werd bij NIKKIE sushi uitgedeeld, kreeg je bij Salvatore Ferragamo een chocolaatje toegestopt en bij Longchamp een lichte petitfour. Vogue's beeldredacteur Jetske en fashion assistant Sofie maakte om de hoek van G-Star RAW een rondje in het reuzenrad, die zo uit een vorige eeuw of een Moulin Rouge-film leek te zijn gekomen. De avond zinderde. Met een staalblauwe lucht als achtergrond. Toch nog wat keuzestress qua kleding? In Zalando's Fashion House of Now, een glazen kasvormige zaak die halverwege de straat verrees, hadden Vogue's moderedacteuren waaronder shopping editor Gijsje Ribbens hun favoriete stukken voor het Herfst/Winter 2016-seizoen geselecteerd. Tussen een zee van bloemen lagen de editor's pick uitgestald, terwijl je je hier tegoed deed aan een hoorntje mango- of framboosijs.

Tot in de late uurtjes
Rond tien uur 's avonds werd Vogue's in-crowd geïnviteerd onder het Rijksmuseum; een passage die slechts voor heel bijzondere gelegenheden afgesloten wordt voor een feest. De locatie blijft iedere keer weer spectaculair. 'Ik was naar een ander feestje,' vertelt schrijver Hanna Bervoets: 'Maar ik wist dat de Vogue feestjes altijd geweldig zijn, dus ben ik uiteindelijk hier beland.' Terwijl de maansikkel zich aftekende boven het IAmsterdam sculptuur op het Museumplein, werden genodigden hartelijk ontvangen bij Amsterdams historische museum. Dj Mairo Nawaz zorgde ervoor dat iedereen in de stemming geraakte, waarna dj Vic Crezée het podium overnam. De 'fietstunnel' van het Rijksmuseum werd in discokleuren verlicht en voor de ingang prijkten levensgrootte VOGUE letters. Spraakmakende ontwerpduo's Viktor & Rolf en Spijkers & Spijkers waren gekleed in hun eigen creaties. Vogue's foodblogger extraordinaire Yokaw Pat koos voor Moschino: 'Want shop 'till you drop. Fashion's Night Out.' Die boodschap was goed aangekomen. Vanachter de bar maakten de cocktailshakers van Spraakwater verschillende drankjes, waaronder een overheerlijke mix van Belvedere vodka. Glazen gevuld met champagne van Moët & Chandon werden geheven, een fris H41 Heineken lagerbiertje in een custom made Vogue flesje en fris mineraalwater van Marie-Stella-Maris hield de genodigden het hoofd koel. Dj Sunny nam uiteindelijk de draaitafel over en speelde hier en daar een feelgood hit van weleer. Toen na één uur 's nachts het einde in zicht kwam, bleef menigeen hangen voor ze op de fiets of in de taxi verdwenen. De donkere nacht tegemoet met de herinnering aan een onvergetelijke avond. Terugblik? Bekijk de gallery.

Dress, Fashion, Luggage and bags, Little black dress, Retail, Display window, Handbag, Fashion design, High heels, Display case,
Reinier RVDA
1 van 22
Vogue's Fashion's Night Out is geopend!
Hair, Footwear, Leg, Trousers, Outerwear, Style, T-shirt, Fashion, Youth, Denim,
Reinier RVDA
2 van 22
Girls, girls, girls in het Vogue T-shirt
Bag, Street, Luggage and bags, Street fashion, Bicycle tire, Bicycle frame, Bicycle wheel, Youth, Bicycles--Equipment and supplies, Handbag,
Reinier RVDA
3 van 22
Actrice Abbey Hoes en fotografe en actrice Chloé Leenheer
Iron, Amusement ride, Amusement park, Nonbuilding structure, Engineering, Park, Chute,
Reinier RVDA
4 van 22
Vogue's Karin en haar man Robert Alexander gingen ook in het reuzenrad
Crowd, Purple, Audience, Violet, Magenta, Stage, Public event, Music venue, Arch, Electricity,
Reinier RVDA
5 van 22
Feest in het Rijksmuseum
Eyewear, Hat, White, Dress, Style, Fashion accessory, Sun hat, Fashion, Street fashion, Luggage and bags,
Reinier RVDA
6 van 22
Vogue's Karin aan de suikerspin
Clothing, Denim, Shoulder, Jeans, Style, Fashion accessory, Waist, Jewellery, Beauty, Street fashion,
Reinier RVDA
7 van 22
Vogue's Georgina en Sofie in het #FNO T-shirt
Hat, Dress, Fashion accessory, High heels, Rim, Sun hat, Bag, Spoke, Fedora, Calf,
Reinier RVDA
8 van 22
Retro ijssalon op wielen bij Zalando
Leg, Window, Dress shirt, Style, Street fashion, Snapshot, Daylighting,
Reinier RVDA
9 van 22
Vogue boys van top tot teen in WE Fashion
Lighting, Jewellery, Light fixture, World, Sphere, Celebrating, Incandescent light bulb, Body jewelry, Bracelet, Light bulb,
Reinier RVDA
10 van 22
Let the fun begin...
Smile, Eye, Happy, Style, Bag, Fashion accessory, Fashion, Shoulder bag, Greenhouse, Street fashion,
Reinier RVDA
11 van 22
Karin met Ulrike Freudenberg in Zalando's Fashion House of Now
Fashion accessory, Retail, Fashion, Street fashion, Party supply, Market, Shopping, Mannequin, Fashion design, Marketplace,
Reinier RVDA
12 van 22
Bij Tommy Hilfiger ontstond eveneens een feestje
Smile, Barware, Alcoholic beverage, Drink, Alcohol, Drinkware, Stemware, Glass, Tableware, Wine glass,
Reinier RVDA
13 van 22
Karin Swerink's met Debora Leeser bij Gassan Diamonds
Hair, Night, People, Lighting, Crowd, City, Public space, Urban area, Metropolitan area, Midnight,
Reinier RVDA
14 van 22
Het bleef tot het vallen van de avond druk in het P.C. Hooftkwartier
Automotive design, Vehicle, Event, Headlamp, Land vehicle, Grille, Car, Automotive lighting, Personal luxury car, Hood,
Reinier RVDA
15 van 22
Karins test drive in de nieuwe DS 3 Givenchy LeMakeup
Darkness, Arch, Arcade, Vault, Suit trousers,
Reinier RVDA
16 van 22
Karin Swerink met Viktor Horsting en Rolf Snoeren
Barware, Bottle, Alcohol, Glass, Drink, Alcoholic beverage, Drinkware, Distilled beverage, Glass bottle, Bartender,
Reinier RVDA
17 van 22
De Belvedere Vodka stroomde rijkelijk tijdens de afterparty
Smile, Style, Beard, Bag, Fashion accessory, Facial hair, Dress, Luggage and bags, Street, Fashion,
Reinier RVDA
18 van 22
De nieuwe geur van Lady Million voor haar en 1 Million Privé voor hem
Hand, Youth, Long hair, Flash photography, Costume, Brick, Acting, One-piece garment, Costume design,
Reinier RVDA
19 van 22
Model Stef van der Laan danste erop los
Bottle, Beer, Drink, Glass bottle, Alcohol, Beer bottle, Alcoholic beverage, Cool, Black hair, Necklace,
Reinier RVDA
20 van 22
Santé! Vogue had zijn eigen Heineken biertje
Darkness, Jewellery, Flash photography, Fashion model, Graphic design, Graphics, Model,
Reinier RVDA
21 van 22
Dj Sunny gaf haar spin op de FNO party onder het Rijksmuseum
Collar, Arch, Suit trousers, White-collar worker, Award ceremony, Arcade, Column,
Reinier RVDA
22 van 22
Vogue en Moët & Chandon vormden een gouden koppel
Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion