Report: Vogue Fashion's Night Out 2014

De laatste zonuurtjes waren absoluut het fijnste in de P.C. Hooftstraat waar een feestje was voor elke gevel.

vogue-fashions-night-out-2014
Reinier RVDA

Vlak voor de officiële opening op de Dam klonken in de verte al de ronkende motoren van de stoet Harley Davidson Amsterdam. De gehele Vogue redactie arriveerde in (biker)stijl op de Dam, uiteraard achterop bij een knappe motorcoureur (met Vogue helm!). Met het doorknippen van het lint bij de Bijenkorf door Karin Swerink voor het oog van een overvolle Dam kon het feest echt beginnen: Vogue Fashion’s Night Out 2014.

Een heerlijke temperatuur van in de twintig graden vroeg om wat verfrissing en dat was dan ook overal te krijgen. De Moët et Chandon vloeide rijkelijk door heel het bruisende centrum van Amsterdam. Het startpunt van Fashion's Night Out was de Dam en hier gebeurde dan ook meteen van alles om je heen. De Bijenkorf was getransformeerd tor een feestelijk mode-walhalla. Na binnenkomst kwam je al snel bij Lernert en Sander die deze speciale avond uitkozen om hun wel heel bijzondere geur te lanceren. Het kunstenaarsduo goot alle celebrity-geuren bij elkaar zodat jij even kon ruiken aan everyone (who is anyone). Op een andere etage kreeg je de kans om je Chickslovefood boek te laten signeren of te luisteren naar de inspirerende live interviews door MOAM. Als souvenir waren daar de bijzondere Vogue boeken die onmisbaar zijn in je koffietafel-boek-verzameling.

Naast de Bijenkorf was er nog veel meer te zien, doen en te beleven op de Dam. H&M debuteerde haar Studio collectie die je meteen aan kon trekken voor een shoot in de Photobooth. En waar je Karin Swerink kon ontmoeten als hologram. Bij juwelier Gassan ging je in een mum van tijd als diamantexpert de deur uit inclusief blinkend gepoetste sieraden.
De hakken wonnen het duidelijk van de sneakers deze avond maar dat was misschien ook voor een groot deel te danken aan het fabuleuze vervoer dat elke bezoeker van locatie naar locatie bracht. A la koningin Maxima in de Moët & Chandon koets, vliegensvlug in de speciale FNO Mercedes-Benz of New York-cool in de Yellow cabs van Tommy Hilfiger: onze voetjes waren ze dankbaar.

De laatste zonneuurtjes waren absoluut het fijnste in de P.C. Hooftstraat. Met een feestje voor elke gevel werd de straat omgetoverd tot een outdoor catwalk waarop heel Amsterdam zich van zijn beste kant liet zien. De Ralph Lauren boetiek haalde het feest van buiten naar binnen waar onweerstaanbaar knappe mannen de lekkerste cocktails voor je shakeden, Blackberry Daiquiri anyone? Over fruit gesproken, bij juwelier Schaap & Citroen ging je bijna watertanden van de prachtige sieradencollectie van de zusjes Lexmond in samenwerking met Royal Asscher. Ook de tassenminnaars konden hun hart op halen deze avond. Hugo Boss verloot een prachtige zwarte tas onder zijn bezoekers en Gucci liet voor de avond speciaal zijn Florentijnse handwerklieden invliegen om jouw geliefde tas nog mooier te maken met jouw initialen.

Van het special edition Vogue FNO 2014 T-shirt maakte je bij Denham een uniek stuk om voor altijd in je collectie te bewaren. Sieradenontwerper Bibi van der Velden bedrukte namelijk jouw T-shirt met een door haar ontworpen Denham print.
De Vogue Souvenir Shops ademden Amsterdam met Hollandsche Vogue klompen, kaarten, truien en andere aandenken. Ook was dit de plek om je eigen FNO T-shirt te bemachtingen en als je er om 19:00 was kreeg je deze zelfs overhandigt door Zoe Karssen herself of Karin Swerink. Je nieuwe aankoop vierde je uiteraard met een speciaal Heineken biertje ontworpen door Zoe Karssen.

Op de P.C. Hoofstraat en de Dam kreeg je de kans om te worden vastgelegd in je mooiste look door onze streetstyle fotografen samen met de nieuwe Samsung Galaxy Alpha smartphone. De beste look van de avond mag straks met een niet mis te verstane prijs naar huis gaan: een plek in een aanstaande editie van Vogue Nederland als het gezicht van de nieuwe Samsung Galaxy Alpha advertentie! De P.C. Hooftstraat was een ware mode-marathon met internationale labels en modehuizen als Escada, Dior, D&G, Hermes, Prada, Guess, Michael Kors, Escada, Marina Rinaldi, G-star, MaxMara die allemaal iets speciaal voor jou in petto hadden tijdens deze derde editie van Fashion’s Night Out.

De Glazen Huizen in de P.C. sprongen meteen in het oog en dit was mede door de fluorescerende sportkleding van Björn Borg. Door de eveneens glazen muren van Zalando was het makkelijk binnengluren bij de festiviteiten van het online modeparadijs. Bij een avond zoals deze horen uiteraard ook cadeaus en die kon je onder andere ontvangen bij Philipp Plein. Het allercoolste Iphonehoesje werd hier in gelimiteerde oplage weggegeven en een bijzonder gelukkige winnares vond zelfs een uitnodiging voor de modeshow in Milaan in haar Iphone-hoesje! Bij Burberry kon je de nieuwe geur My Burberry ontdekken en hiernaast de make-up collectie van het modehuis uitproberen. De speciaal geopende Cartier boetiek was een extra fijn toetje om de P.C. estafette mee af te sluiten.

In de Van Baerlestraat kon je eventjes terug naar de tijd van hippies, hotpants, plateauschoenen en disco in de Puch 70's photobooth contest van Fred de la Bretoniere. Inclusief Marjanneke tas en seventies boots kwam je helemaal in de jaren zeventig terecht. Als je na deze sportsessie nog puf had kon je ook nog model spelen in het Conservatorium hotel waar modellen als Kim Feenstra en Marius Hordijk insider tips gaven over het modellenvak. Lekker dicht bij het Rijksmuseum, waar klokslag 22:00 uur de officiële afterparty begon in de passage van het Rijksmuseum met het openen van de eerste flessen Moët & Chandon, de speciale FNO Heineken biertjes en voor die shot energie de flessen wodka van Belvedère. Met wat extra lef was al snel iedereen aan het dansen geslagen op de heerlijke muziek van The Vagary en als afsluiter de onweerstaanbare deuntjes van The Flexican. Om half 1 en vele instagrammetjes met onze Samsung telefoons later was het dan helaas alweer tijd om deze geweldige dag af te sluiten. Tot volgend jaar!

Bekijk de eerste beelden van Vogue Fashion's Night Out 2014 in de gallery.

Motorcycle accessories, Motorcycle,
Reinier RVDA
1 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

Karin Swerink met ontwerperster Zoe Karssen (tevens ontwerpster van het FNO T-shirt dit jaar) openen Vogue Fashion's Night Out 2014 voor de Bijenkorf.

Crowd, People, Hat, Mammal, Audience, Camera, Video camera, Costume accessory, Sun hat, Blond,
Reinier RVDA
2 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

Full house op de Dam voor de opening van FNO 2014 bij de Bijenkorf samen met Harley Davidson Amsterdam.

Automotive design, Motorcycle, Shoe, Automotive tire, Fender, Headlamp, Motorcycle accessories, Automotive lighting, Logo, Auto part,
Reinier RVDA
3 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

De Vogue-redactie verplaatste zich in een colonne van Harley Davidsons van de Dam naar de P.C. Hooftstraat, met harde ronkende motoren, Vogue-vlaggen en bonkende boxen.

Head, Stage equipment, Event, Music, Musician, Entertainment, Musical instrument, Performing arts, Music venue, Musical ensemble,
Reinier RVDA
4 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

Onder de passage van het Rijksmuseum ging het fantastische publiek op 's lands beste feestlocatie de afterparty tegemoet met de deuntjes van The Vagary, Sef en The Flexican.

Lighting, People, Crowd, Social group, Hand, Community, Audience, Hall, Light fixture, Youth,
Reinier RVDA
5 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

No party like a Vogue afterparty!

Clothing, Hairstyle, Shoulder, Dress, Fashion model, Beauty, Long hair, Blond, Step cutting, Model,
Reinier RVDA
6 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

A beautyful party needs a beautiful crowd.

Team, Crew, Banner,
Reinier RVDA
7 van 7
Vogue Fashion's Night Out 2014

Team Vogue verklaart Fashion's Night Out 2014 ook op de Hobbemastraat, P.C. Hooftstraat en Van Baerlestraat voor geopend voor de exclusieve Vogue Souvenir Shop!

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion