Deze opmerkelijke veranderingen kun je verwachten tijdens de modeweken

Dit kun je verwachten tijdens het komende Fashion Week seizoen.

Fashion, Fashion show, Fashion design, Event, Runway, Fashion model, Street fashion, Dress, Textile, Tradition,
InDigital - Gucci L/Z 2016

Met New York Fashion Week voor de deur wordt het nieuwe modeseizoen officieel afgetrapt met de presentaties van de nieuwe Lente/Zomer 2019 collecties. Tijdens de verschillende modeweken zijn er echter een aantal opmerkelijke veranderingen die zullen plaatsvinden. Vogue brengt je up-to-date met de opvallendste veranderingen dit seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Emporio Armani

Armani's lijn Emporio Armani heeft in juni de mannen modeweek overgeslagen om tijdens Milaan Fashion Week zowel een mannen-als vrouwencollectie te tonen gewijd aan een speciaal reis-thema. Het Italiaanse modehuis heeft laten weten de show op een zeer bijzondere plek te hosten, namelijk op het Milano Linate vliegveld in de Italiaanse modestad. De show zal plaatsvinden om donderdag 20 september.

2 Gucci

Gucci zal haar nieuwe Lente/Zomer 2019 collectie niet in haar vertrouwde Milaan tonen, maar in Parijs. Nadat de afgelopen pre-fall campagne zich midden in de stad afspeelde en de cruise collectie werd getoond in de zuid-Franse stad Arles, zal nu ook de nieuwste Gucci collectie worden getoond tijdens de Parijse modeweek. Dit is voor het eerst dat het Italiaanse modehuis in Parijs haar show presenteert. De show zal plaatsvinden in Théâtre Le Palace op 24 september.

3 Longchamp

Mademoiselle is always a good idea #MademoiselleLongchamp #LongchampRTW #LongchampSS18

Een bericht dat is gedeeld door @ longchamp op

Het Franse tassen label Longchamp zal voor het eerst in haar 70-jarig bestaan een officiële show houden die zal plaatsvinden tijdens New York Fashion Week. Naar aanleiding van het jubileum organiseert het Parijse label tevens een evenement in de Opéra Garnier in Parijs.

4 Celine

PARIS 28 SEPTEMBRE 2018 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #CELINEBYHEDISLIMANE

Een bericht gedeeld door CELINE (@celine) op

Al eerder werd bekend dat Hedi Slimane de nieuwe creative director werd van het Franse modehuis Celine na het vertrek van Phoebe Philo. Onlangs presenteerde Slimane zijn eerste verandering in het modehuis met het nieuwe logo van het label. Tijdens Paris Fashion week zal Hedi Slimane op 28 september zijn eerste collectie voor het modehuis presenteren, dat naast een vrouwenlijn tevens een mannencollectie zal behelzen.

5 Victoria Beckham

Victoria Beckham toont voor het eerste haar collectie niet tijdens New York Fashion Week. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van haar gelijknamige label besloot de ontwerpster haar Lente/Zomer 2019 collectie te presenteren in haar thuisstad Londen tijdens Londen Fashion Week.

6 Savage x Fenty

Own the night in the Sheer Marabou Jumpsuit #BLACKWIDOW ✨| cc: @igeeeeezy

Een bericht gedeeld door SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty) op

Rihanna zal terugkeren naar New York Fashion Week met haar haar eerste lingeriecollectie van haar lijn Savage x Fenty. De collectie presentatie zal plaatsvinden op de laatste dag van fashion week als afsluiter van de New Yorkse modeweek. De collectie wordt gepresenteerd in het format van see-now buy-now, wat betekent dat de collectie direct na afloop van de show verkrijgbaar is in pop-up winkels en op de webshop van het label.

7 Vivienne Westwood

Vivienne Westwood kondigde eerder aan geen shows meer te zullen geven van haar gelijknamige label en ze te vervangen door korte films en fotoreportages. Nu laat het Britse modehuis weten toch een show te zullen geven tijdens New York Fashion Week die echter enkel toegankelijk zal zijn voor mode-inkopers. Naar verluidt zal het modehuis tijdens Paris Fashion Week opnieuw een show geven voor zowel mode-inkopers als de pers.

8 Proenza Schouler en Rodarte

Back to New York, featuring SS17 #proenzaschouler

Een bericht gedeeld door Proenza Schouler (@proenzaschouler) op

Met het (tijdelijke) vertrek van Victoria Beckham uit New York, komen andere merken weer terug naar de Big Apple tijdens Fashion Week. Na meerdere malen hun collecties gepresenteerd te hebben in Parijs komen zowel modehuis Proenza Schouler als Rodarte terug naar de Amerikaanse modeweek voor de presentatie van hun Lente/Zomer 2019 collecties.

10 Burberry

The #ThomasBurberryMonogram August 2018

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

Burberry werd onlangs onder de creatieve leiding gesteld van Riccardo Tisci, die ontwerper Christopher Bailey verving. Sinds zijn aantreden bij het Britste modehuis presenteerde Tisci een nieuw logo en monogram voor het label, en een toekomstige samenwerking met Brits modehuis Vivienne Westwood. Op 17 september zal Tisci zijn eerste collectie voor het modehuis presenteren tijdens Londen Fashion Week.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion