De meest spraakmakende Chanel-decors aller tijden

Van ijsschots tot sprookjesbos: dit zijn de meest spraakmakende Chanel-decors aller tijden.

Chanel : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2019
Victor BoykoGetty Images

Een Chanel-show is altijd een happening. Vraag je je toevallig af waarom er überhaupt nog shows zijn als je alles al via Instagram en livestreams kunt volgen? Met een blik op de laatste show venues van Kaiser Karl ben je van die twijfel vast razendsnel genezen. Om zijn collecties te presenteren reist de ontwerper de hele wereld af (Seoul, Dallas, Dubai) én maakt hij van zijn Grand Palais in Parijs een ware filmsetting als een soort Fellini van de mode. Hier kun je echt van een Fashion Week-circus spreken: de modeshow trekt als in een serie filmscènes aan je voorbij. Kijk en geniet.

Chanel : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2019
Victor BoykoGetty Images
Chanel Couture Lente 2019

Chanel bouwde het Grand Palais in Parijs om tot een Franse Villa, genaamd Villa Chanel, inclusief weelderige tuin, gras, een blauwe lucht en zwembad voor de Couture Lente 2019 show. Het mocht buiten vriezen en sneeuwen, binnen waanden gasten zich in de Mediterranée.

1 van 22
image
Getty Images
Chanel Lente/Zomer 2019

Tijdens de Lente/Zomer 2019 show van het Franse modehuis wist creatief directeur Karl Lagerfeld een groots spektakel neer te zetten. Zo toverde hij het Parijse Grand Palais om tot een werkelijk strand, inclusief kilo's zand en een nagebootste kustlijn met échte golven. De Nederlandse Luna Bijl opende de show (waarin ook meerdere Nederlandse modellen meeliepen), we zagen de meest perfecte stranditems voorbijkomen en ook Baywatch-ster Pamela Anderson was van de partij.

2 van 22
image
Getty Images
Chanel Couture Herfst/Winter 2018

Tijdens de Herfst/Winter Couture show werd het prachtige Grand Palais omgetoverd tot de straten van Parijs, inclusief de bekende boekstalletjes langs de Seine. De nagebootste straten van Parijs dienden als catwalk voor de modellen in de nieuwste haute couture stukken van de hand van Karl Lagerfeld.

3 van 22
image
Getty Images
Chanel Herfst/Winter 2018

De Herfst/Winter 2018 show van Chanel vond plaats in een prachtig bos, om alvast in de herfstsferen te komen. Modellen in lange jassen en hoge top knots liepen door de bladeren heen, en toonden ons de nieuwste najaarskledij van Lagerfeld.

4 van 22
image
Getty Images
Chanel Lente/Zomer 2018

Voor de Lente/Zomer 2018 show werd er een grote rots gebouwd in het Grand Palais in Parijs. Op houten panelen liepen de modellen niet alleen langs een metershoge rotswand, maar ook langs de waterval en bijbehorende begroeiingen waardoor het leek alsof we ons midden in de natuur bevonden.

5 van 22
image
Getty Images
Chanel Couture Herfst/Winter 2017

We konden onze ogen niet geloven, maar er stond toch echt een miniatuur van le Tour d'Eiffel in het Grand Palais. Modellen struinden onder de toren door en hadden moeite de aandacht te behouden.

6 van 22
image
Chanel Press Office
Chanel Resort 2016

Voor Chanel's Resort 2016-collectie reisde Karl af naar Seoul, Korea. Het modehart van de Koreaanse hoofdstad begint steeds sneller te kloppen en hiernaast bieden de Koreaanse tradities de ontwerper volop inspiratie. Net even iets minder geijkt dan China of Japan. Karl Lagerfeld raakte gefascineerd door het K-Pop fenomeen en koos voor een decor met een bijna naïeve, kinderlijke kwaliteit (aan het einde van de catwalk troonde hij ook Hudson Kroenig, zijn petekind, mee) in de mix met een Manga-esthetiek met felle kleuren en heldere vormen.

7 van 22
image
Getty Images
Chanel Lente/Zomer 2016

Ready for take-off! Karl besloot een hele collectie en show te bouwen rondom zijn jetsettende clientèle. Zo werd er een heus vliegveld nagebouwd en had Chanel zijn eigen luchtvaartmaatschappij voor een dag.

8 van 22
image
Getty Images
Chanel Couture Herfst/Winter 2015

Een casino-thema tijdens de Couture-show van Chanel. De modellen paradeerden er keurig langs en brandden hun handen (vooralsnog) niet aan de roulette-tafels.

9 van 22
image
Chanel Press Office
Chanel Herfst/Winter 2015

Kendall Jenner en Kati Nescher (op de foto) zakten weg in de lederen banken van 'Brasserie Gabrielle' tijdens deze charmante show van Chanel. Thee en macaron erbij? Je zou er bijna bij gaan zitten en vergeten dat het een show is. Missie geslaagd.

10 van 22
image
Chanel Press Office
Chanel Pre-Fall 2015

Salzburg was de locatie voor deze show: een juweeltje, want de plek kent volop bijzondere Barok-architectuur, is de geboorteplaats van Mozart en de setting voor The Sound of Music. Cara wandelde samen met Karl door rococo salons bij kaarslicht.

11 van 22
image
Chanel Press Office
Chanel Couture Lente/Zomer 2015

Het Grand Palais van Chanel is al eerder in een waar sprookjesbos omgetoverd voor de Couture-collectie. Afgelopen zomer was de look net zo feeëriek, maar dan met kleurrijke flora en fauna ambachtelijk gevouwen uit papier.

12 van 22
image
InDigital
Chanel Lente/Zomer 2015

Voor Lente/Zomer 2015 gingen Chanel's modellen (Cara Delevingne) en muzen (Caroline de Maigret) de barricaden op om voor vrouwenrechten te strijden. Natuurlijk was Karl de aanvoerder van de groep stijlvol geklede en gekapte amazones.

13 van 22
image
Getty Images
Chanel Herfst/Winter 2014

Chanel-snacks uitgerust met CC-logo en uitgevoerd in begeerlijke snoepkleurtjes: je kon ze zo in je mandje gooien tijdens de Herfst/Winter 2014-show waarvoor een ware Chanel-supermarkt was opgebouwd. Of de modellen ook echt hun tanden hebben gezet in de vele versnaperingen is een vraag waarover we nog steeds in het duister tasten. De genodigden, waaronder Rihanna, gingen in ieder geval los op de éénmalige supermarché in Parijs tijdens Fashion Week.

14 van 22
image
Getty Images
Chanel Lente/Zomer 2014

Voor Lente/Zomer 2014 was Karl Lagerfeld in de ban van kunst. Zijn modellen, zoals Cara Delevigne, paradeerde door een setting die op een krakend witte gallery leek, gevuld met tal van moderne kunstwerken. Jeff Koons, Damien Hirst? Nee, de ontwerper had ze alle 57 zelf gemaakt.

15 van 22
image
Getty Images
Chanel Couture Herfst/Winter 2013

Karl leek het allemaal wat somber in te zien in 2013: hij creërde een apocalypse-achtige sfeer binnen het decor van een amfitheater. Spooky, maar mooi en imposant.

16 van 22
image
Getty Images
Chanel Herfst/Winter 2013

Around the world: Chanel is een internationaal merk en dat is te zien tijdens de Herfst/Winter 2013-show van Chanel. Een gigantische, majestueuze wereldbol was midden op de catwalk geplaatst. Karl zei hierbij over de collectie: 'Ik sta met beide benen op de grond, maar deze collectie is up-to-earth, niet down-to-earth.'

17 van 22
image
Getty Images
Chanel Couture Lente/Zomer 2013

Helaas kan zelfs Karl nog geen bergen verzetten: wel werd er boom voor boom een bos gebouwd voor de Couture-collectie in 2013.

18 van 22
image
Getty Images
Chanel Herfst/Winter 2012

Gigantische kristallen kwamen uit de vloer tijdens de Herfst/Winter 2012-show. Was Karl spiritueel geworden? Niet perse, maar hij droeg zijn show op aan de kracht van de natuur. Ook de wenkbrauwen van de modellen en de kledij was voorzien van kleinere kristalletjes.

19 van 22
meest-spraakmakende-chanel-shows
Getty Images
Chanel Couture Herfst/Winter 2010

De gigantische leeuw, rustend met zijn poot op een paarlemoeren bol (zou het een Chanel-parel zijn?), eiste bijna alle aandacht op. Het staat symbool voor Coco's sterrenbeeld.

20 van 22
image
Getty Images
Chanel Herfst/Winter 2010

Als ware ijskoninginnen (of ijsberen zo je wil, met grote, harige moonboots in sneeuwwit) kwamen de modellen tevoorschijn vanachter ijsschotsen die speciaal voor de Chanel-show waren ingevlogen.

21 van 22
image
Getty Images
Chanel Resort 2015

Duizend-en-één nacht bij Chanel in Dubai. De genodigden werden per boot naar een afgelegen strandje vervoerd en naar de show-locatie, omzoomd met palmbomen, geloodst om vanaf comfy kussens op de vloer hun ogen de kost te geven.

22 van 22
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws