Chanel's Métiers d'Art-collectie is een flashback naar het Egyptische tijdperk

Gisterenavond werd de Métiers d'Art-collectie van Chanel voorgesteld in het MET in New York City.

Fashion model, Runway, Fashion, Fashion show, Fashion design, Event, Public event, Human, Haute couture, Outerwear,
Chanel

Karl Lagerfeld weet zijn locaties wel uit te kiezen. Gisterenavond was The Metropolitan Museum of Art (MET) in New York dé plek waar de oorspronkelijk Duitse ontwerper zijn nieuwe Métiers d'Art 2018-collectie voorstelde. En dat was nog maar het begin. Hiërogliefen, de mooiste gouden godinnen en het fijnste borduurwerk dat Les Petites Mains van Chanel (de 2.200 naaisters die haute couture creaties nauwgezet tot leven brengen) domineerden de show. We hebben de meest opvallende momenten op een rij gezet van Chanel's Métiers d'Art-collectie dat een serieuze flashback naar het Egyptische tijdperk is. Vogue's editor-in-chief Karin Swerink was erbij en deelde de front row beelden met ons op Instagram.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Droomdecor
ChanelInstagram

Een Egyptisch leger van modellen vulde The Temple of Dendur-kamer in het MET. De crème de la crème showde 85 looks van Karl's nieuwe couture collectie rondom de 2000 jaar oude Egyptische tempel, die is opgebouwd uit zandsteen en 25 meter lang is. Een waar pronkstuk dat het bekende New Yorkse museum al meer dan 50 jaar in zijn bezit heeft.

2 Pharrell op de catwalk
Chanel

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse zanger meeloopt in een Chanel-show. Toch leek het voor special guest Pharrell Williams zijn catwalkdebuut voor het Franse modemerk. Een lichtjes zenuwachtige blik verraadde dat hij zich wellicht meer in zijn comfortzone voelt als designer voor het merk. Zo heeft Pharrell zijn eigen capsule-collectie voor het merk ontworpen.

3 Nederlandse modellen
Getty Images

Het Nederlandse groepje modellen dat Karl op een hoog voetstuk plaatst, was ook deze keer aanwezig. Yasmin Wijnaldum (foto), Marjan Jonkman, Luna Bijl, Birgit Kos, Felice Noordhof, Michelle van Bijnen, Sara Dijkink, Lauren De Graaf, Romy Schonberger zakten naar The Big Apple af om de nieuwe collectie te presenteren.

4 Strakke eyeliners
Getty Images

De schoonheid van de Egyptische koningin Cleopatra is legendarisch. Een beauty look geïnspireerd op haar kon dan ook niet uitblijven. Blauwe, witte, zwarte, gouden varianten. De eyeliner die de modellen droegen tijdens de Chanel's Métiers d'Art-show waren meer dan noemenswaardig.

5 Lily-Rose Depp op de front row
Getty Images

Een van Karl's muzen is de Frans-Amerikaanse actrice en model Lily-Rose Depp die gisteren de grote afwezige was op de catwalk. Zij vulde voor de verandering Chanel's front row samen met onder anderen Julianne Moore, Penelope Cruz, Christy Turlington, Diane Kruger, Blake Lively en veel meer bekendheden.

6 Goud, goud, goud
Chanel

Grote gouden oorbellen, armbanden en decolletés die overvloedig versierd werden met halskettingen die het Chanel-logo droegen, waren onder andere het gespreksonderwerp van de show. Less is more staat niet in Karl's woordenboek, ook voor deze collectie ging de ontwerper all out in samenwerking met zijn favoriete juwelier en goudsmid Goossens.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion