Top 10 best gelezen mode artikelen van 2018: van Meghans beste looks tot de grootste schoenentrends

We blikken terug op een fantastisch modejaar vol trends, modellen en iconische modemomenten.

top-10-best-gelezen-mode-artikelen-2018
Max Mumby/IndigoGetty Images

Het afgelopen jaar was een interessant jaar op het gebied van mode. Zo hebben we niet alleen vele nieuwe trends mogen verwelkomen, ook kende dit jaar vele (nieuwe) stijliconen. Meghan Markle was er daar één van. De ex-actrice stapte dit jaar in het huwelijksbootje met de Britse prins Harry en sindsdien leidt ze een totaal ander leven, inclusief de mooiste designerlooks. Ook beleefde de stijl van modellen als Romee Strijd, Gigi en Bella Hadid een hoogtepunt, net als hun carrières. We sluiten 2018 af met de grootste modemomenten van het jaar in de vorm van de best gelezen mode artikelen van de afgelopen twaalf maanden. Lees mee.

Fashion model, Clothing, Black, Shoulder, Dress, Fashion, Beauty, Footwear, Event, Model,
Getty Images
1 van 10
Meghan Markle's zwangerschapslooks

2018 was het jaar van Meghan Markle. Niet alleen beleefde ze een waar sprookje door op 19 mei met haar grote liefde prins Harry te trouwen, ook werd de ex-actrice door velen gezien als stijlicoon. Zo verschijnt de hertogin van Sussex in de ene na de andere prachtige designerlook. Half oktober kwam daar ook nog het nieuws bij dat Meghan in verwachting is van haar eerste kindje, dus is de kersverse Britse royal overgestapt naar prachtige zwangerschapslooks.

Eyewear, Sunglasses, Sitting, Red, Leg, Fashion, Beauty, Glasses, Footwear, Lip,
Nikkie Plessen
2 van 10
De 6 favorieten van Nikkie Plessen

Zoals haar Instagram-account al verraadt, beschikt Nikkie Plessen over een jaloersmakende kledingkast, met een bijna oneindige collectie aan Chanel- en Hermès-tassen, glimmende Balenciaga-laarzen en andere begerenswaardige designerstukken van het moment. Voor Vogue selecteert de succesvolle onderneemster maandelijks haar nieuwe favoriete items, zowel uit haar kledingkast als daarbuiten.

Fashion, Bikini, Clothing, Fashion show, Model, Fashion model, Runway, Lingerie, Event, Competition,
Getty Images
3 van 10
De Victoria's Secret Show 2018

Het is ieder jaar weer een groot spektakel: de Victoria's Secret Show 2018. Dit jaar kreeg de lingerieshow meer kritiek dan ooit, maar ondanks alle commentaren was het weer een groot succes. Toch gemist? Lees hier hoe je het lingeriespektakel kunt terugkijken.

Footwear, Shoe, High heels, Fashion, Sandal, Leg, Ankle, Slingback, Basic pump, Haute couture,
InDigtial
4 van 10
De grootste schoenentrends van 2018

In 2018 hebben we zoals ieder jaar weer veel uiteenlopende schoenentrends de revue zien passeren. Zo was daar de ladylike schoen, met een soort croissant-vormige gesp bij Louis Vuitton, en Miu Miu. Andere schoenen vormden ware kunstwerken, zoals bij Balmain of Chloé. Ook het 'waterproof' schoeisel en de Spice Girls-platform maakten een comeback. Zie hier de grootste schoenentrends van 2018.

Denim, Hair, Jeans, Lip, Clothing, Street fashion, Fashion, Beauty, Textile, Hairstyle,
Vogue US
5 van 10
Gigi beantwoordt 73 vragen

Gigi Hadid heet niet écht Gigi, ze maakt cheeseburgers als geen ander, en ze kan Nederlands. Dat blijkt uit 73 Questions video van Vogue US waar onlangs ook zusje Bella aan meedeed. Benieuwd naar alle 73 vragen? Bekijk dan hier de video (en hoor Gigi Nederlands praten).

Hair, Face, Eyebrow, Nose, Hairstyle, Blond, Forehead, Chin, Skin, Cheek,
Romee StrijdInstagram
6 van 10
Romee Strijd door de jaren heen

Nederlands topmodel Romee Strijd werd op haar twaalfde ontdekt en rolde zo de modellenwereld in. Het nu in New York wonende model leeft haar droom en staat aan de top van de modellenwereld. Bekijk Romee door de jaren heen in onderstaande gallery en volg de transformatie van het kleine Zoetermeerse meisje tot de ware angel die ze nu is. Herken jij haar terug?

Fashion show, Fashion model, Fashion, Runway, Clothing, Public event, Haute couture, Fashion design, Event, Footwear,
InDigital
7 van 10
De grootste jurkentrends van 2018

Ook hebben we veel verschillende jurken weer op de catwalk mogen bewonderen in 2018. Wat dacht je van de metallic zilverflonkerende exemplaren, de jurk met retro shawl-dessin of de verscheidene jurken van leer of met animal prints? Lang, kort of midi - er was afgelopen jaar keuze genoeg, maar dit waren de grootste jurkentrends van 2018.

People, Event, Community, Fun, Spring, Floral design, Floristry, Smile, Recreation, Plant,
ANP
8 van 10
Dit droegen de prinsesjes op Koningsdag 2018

Afgelopen jaar schitterde de koninklijke familie wederom tijdens Koningsdag. Máxima was gehuld in een rode creatie van modehuis Natan, terwijl de prinsesjes ieder voor totaal andere looks kozen. Bekijk ze hier, en blik terug op de nationale feestdag, die afgelopen jaar in Groningen werd gevierd.

Fashion, Event, Fun, Award, Photography, Team,
Getty Images
9 van 10
In gesprek met de Nederlandse Yolanda Hadid

De Nederlandse Yolanda Hadid was vroeger zelf model, maar is nu vooral bekend door haar rol in The Real Housewives of Beverly Hills en natuurlijk als de moeder van internationale supermodellen Gigi en Bella Hadid. Vogue sprak haar over de band met haar kinderen en haar strijd met de ziekte van Lyme.

Fashion model, Fashion show, Fashion, Clothing, Runway, Fur, Outerwear, Street fashion, Fur clothing, Haute couture,
InDigital
10 van 10
De grootste jassentrends van 2018

Naast de grootste schoenen- en jurkentrends zagen we het afgelopen jaar ook veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van jassen. Zo kreeg de puffercoat een upgrade en zagen we veel klassieke jassen van allerlei materialen, zoals schapenvacht en leer. Bekijk hier de grootste jassentrends van 2018.

Benieuwd waar je jouw ideale jas kunt scoren tijdens de winter sale? Zie hier Vogue's ultieme winter sale guide.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion