De mooiste sustainable denimmerken om nu te shoppen

Vogue zocht en vond de meest coole en duurzame denimmerken van het moment, zonder geitenwollensokken-effect.

Sitting, Clothing, Blue, Beauty, Photo shoot, Leg, Fashion, Long hair, Joint, Model,
Quentin de Briey voor Vogue Nederland, september 2018.

"Stay true to the blue." Wat betekent dat eigenlijk? En hoeveel respect voor de natuur heb je als je weet dat bij het produceren van een spijkerbroek gemiddeld 7000 liter water en chemicaliën in de natuur worden gelost? Vogue sprak met denim-expert James Veenhoff van House of Denim, die vijf vuistregels deelt waarmee je zonder schuldgevoel een nieuwe broek aankoopt. We gingen op zoek naar duurzame denimmerken die de moeite waard zijn om in te investeren. Wat deze merken gemeen hebben? De denimitems van deze modehuizen-en labels zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zonder schadelijke chemicaliën, waarbij mens en milieu voorop staan. De tijd dat duurzame kledingmerken er – op z’n zachtst gezegd – niet heel fashionable uitzien is voorbij. Deze denimmerken maken jeans waar je pronto in gezien wil worden. Van influencers' favoriet Reformation dat drie jaar geleden uitbreidde met een Reformation Jeans-collectie die is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en duurzaam geproduceerde vezels, tot het modelabel KSENIASCHNAIDER die met hun asymmetrische broeken de voorpagina's van menig tijdschrift wist te bemachtigen en niet te vergeten; Kings of Indigo, 's werelds meest duurzame denimmerk uit onze eigenste hoofdstad. Vogue zocht en vond de coolste duurzame denimmerken die je niet meer wil uittrekken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 KSENIASCHNAIDER
Clothing, Denim, Blue, Jeans, Outerwear, Fashion, Textile, Sleeve, Waist, Dress,
Ksenia Schnaider

Dit ondertussen acht jaar oude merk werd in 2011 opgericht door de Kievse modeontwerper Ksenia Schnaider en de grafische ontwerper Anton Schnaider. KSENIASCHNAIDER is ongetwijfeld één van Instagram's laatste grote hits door hun asymmetrische broeken en gebruik van verschillende soorten denim in één item.

www.kseniaschnaider.com

2 Wrangler
Wrangler

Het Amerikaanse merk pur sang werd in 1947 opgericht. De nieuwste innovatie van Wrangler's Indigood initiatief is schuimgeverfd denim waarbij tijdens het produceren van een denimitem geen water wordt gebruikt. Als wereldleider in jeanskleding commercialiseerde Wrangler deze de technologie als eerste. Deze techniek delen ze met de rest van de industrie om zo met z’n allen waste te verminderen.

www.wrangler.com

3 Outland Denim
Cactus, San Pedro cactus, Plant, Botany, Nopal, Adaptation, Flower, Terrestrial plant, Eastern prickly pear, Saguaro,
Outland Denim

Outland Denim maakt premium denim jeans met focus op supply-chain transparantie. Het merk uit Australië koopt de beste grondstoffen aan en biedt duurzame werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden aan vrouwen die gered worden van mensenhandel en seksuele uitbuiting. De hertogin van Sussex, Meghan Markle, is groot fan.

www.outlanddenim.com

4 Closed
Denim, Clothing, Jeans, Street fashion, Blue, Fashion, Textile, Photo shoot, Pantsuit, Photography,
Closed

Closed staat bekend om zijn gekleurde denims, chino's en zijn karakteristieke Pedal Pusher-jeans. Het Duitse denimmerk dat sinds 1978 op de markt is zorgt dat elk aspect van zijn productieproces zo kort en ecologisch mogelijk is. Al heeft het merk de meeste ateliers in Europa, ook in China en India gaat het er milieuvriendelijk en eerlijk aan toe.

www.closed.com

5 Mick Keus
White, Black, Black-and-white, Beauty, Shoulder, Leg, Fashion, Photo shoot, Monochrome, Standing,
Mick Keus

Mick Keus is een Nederlandse ontwerper die van oude Levi's 501 broeken de perfect passende jeans op maat maakt. Keus begon zijn label in maart 2012 met als doel niet om iets nieuws uit te vinden, maar reconstrueerde in plaats daarvan de wereldbekende jeansfit tot een nieuwe custom made pasvorm.

www.mickkeus.nl

6 Boyish Jeans
White, Jeans, Clothing, Beauty, Denim, Fashion, Photo shoot, Leg, Photography, Shoulder,
Boyish Jeans

Boyish Jeans is één van die merken die zijn collectie volledig inspireert op vintage stukken. Dit is duidelijke te zien aan de authentieke washes en cuts. Het merk uit Los Angeles gebruikt ethische en duurzame methoden om hun collecties tot stand te brengen en gebruikt slechts 1/3 van de hoeveelheid water in vergelijking met het productieproces van een gewone denimbroek én ze recyclen het water ook.

www.boyish-jeans.com

7 Kings of Indigo
Hair, Face, Blond, Hairstyle, Long hair, Beauty, Brown hair, Lip, Hair coloring, Chin,
Kings of Indigo

Kings of Indigo scoort het hoogst voor ecologie en arbeidsomstandigheden, vanwege onder andere het gebruik van duurzame ruwe materialen en een lidmaatschap bij Fair Wear Foundation. Daarbij positioneert het Amsterdamse merk zich in een steeds veranderende duurzame modewereld met zijn minimalistische Japanse denimcuts. Dit jaar breidt het merk ook uit naar de Verenigde Staten, Canada en Australië.

www.kingsofindigo.com

8 DL1961
Beauty, Leg, Eye, Photography, Black hair, Cool, Selfie, Sitting, Photo shoot, Thigh,
DL 1961

Emily Ratajkowski is niet enkel het model van de campagne geweest, ze is bekend als één van de beroemdheden die het merk DL1961 draagt. Ook Instagram's Fashion Director Eva Chen wordt regelmatig in het Amerikaanse label gespot. Al is de revolutionaire 4-way stretch de bekendste broek van het merk, hun jeansbroeken mogen niet onderdoen. Sinds de lancering in 2008 heeft DL1961 denim opnieuw gedefinieerd waarbij het merk uit NYC de helft van de kleurstof, water en energie gebruikt dan in traditionele denimverwerking.

www.dl1961.com

9 Reformation Jeans
Hair, Face, Photograph, Sitting, Blond, Beauty, Photo shoot, Lip, Jeans, Long hair,
Reformation Jeans

Nadat de jeans van Reformation al een tijdje hoog op de lijst van influencers stond, breidde het merk in 2017 uit met een duurzame jeans collectie. Na jarenlang onderzoeken, innoveren en zoeken naar de best mogelijke, milieuvriendelijke versies van denim, zette het merk een 46-delige collectie neer.

www.thereformation.com

10 M.I.H Jeans
Sitting, Jeans, Blond, Leg, Denim, Long hair, Arm, Shoulder, Joint, Stock photography,
M.I.H Jeans

Zelf noemen ze zich "The London Girl's Denim Brand". M.I.H Jeans draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Naast hun bewustmaking in zowat elke campagne, heeft het Britse label ook een recyclingservice waarin ze oproepen om alle oude spijkerbroeken en jeans in te leveren zodat ze deze kunnen recyclen tot garens voor nieuw denimstukken.

www.mih-jeans.com

11 Everlane
White, Clothing, Jeans, Waist, Denim, Abdomen, Shoulder, Fashion, Neck, Joint,
Everlane

Het merk Everlane besteedt maanden in het vinden van de beste fabrieken over de hele wereld, wellicht dezelfde die de items van je favoriete high end designerlabels produceren. Elke fabriek krijgt een compliance-audit om factoren zoals eerlijke lonen, redelijke uren en milieuomstandigheden te evalueren. Hun doel? Een score van 90 of hoger halen voor elke fabriek. De fits van hun broeken zitten daarnaast ook als gegoten.

www.everlane.com

12 Nudie Jeans
White, Jeans, Denim, Shoulder, Clothing, Blue, Beauty, Skin, Waist, Photo shoot,
Nudie Jeans

Nudie Jeans is één van de eerste denimmerken met duurzame achtergrond dat op de markt kwam. Het Zweedse merk gebruikt als sinds de start in 2012, 100% biologisch katoen. Het productieproces van het coole denimmerk bevat geen extra kleurstoffen of toxische bewerkingsproducten.

www.nudiejeans.com

13 Stella McCartney Jeans
Love, Cheek, Nose, Interaction, Forehead, Romance, Child, Kiss, Lip, Jeans,
Stella McCartney

Stella McCartney, de dochter van de Beatles-legende Paul en fotograaf en model Linda McCartney wist als vanaf de start van haar gelijknamige label in 2001 dat verantwoorde mode het focuspunt ging zijn van haar modehuis. Ze ontwerpt alleen collecties waar geen leer, PVC of wol aan te pas komt en probeert haar ecologische voetafdruk ieder seizoen te verkleinen. Ze is ook lid van de Ethical Trading Initiative, dat zich inzet voor de rechten van werknemers over de hele wereld.

www.stellamccartney.com

14 Saltspin
Sitting, Denim, Jeans, Furniture, Cool, Leg, Chair, Photography, Comfort, Shoe,
Saltspin

Bij het Londense merk Saltspin dat stilaan ontdekt wordt, doen ze er alles aan om een positieve invloed op de wereld te maken. Op dit moment gebruiken ze enkel BCI-katoen en werken ze met fabrieken die REACH-compatibel zijn en met OEKO-TEX gecertificeerde fabrieken om hun jeans te produceren.

www.saltspin.com

15 MUD Jeans
Jeans, Denim, Clothing, Waist, Fashion, Pocket, Trousers, Textile, Gesture, Leg,
MUD Jeans

Iedere beslissing die MUD Jeans neemt is gebaseerd op de circulaire economie. Van het ontwerp van hun jeans, waarin we geen leren labels gebruiken, tot het innemen van oude MUD Jeans om te recyclen. Innovatie en waterrecyclinginstallaties in hun fabrieken maken het mogelijk om het productie water te zuiveren voordat het wordt vrijgegeven in de omgeving. Met hun Bluedot Lifecycle onderzoek werd al snel duidelijk dat de productie van één paar MUD Jeans negen kilogram CO2-uitstoot. Dit is 61% minder dan de industriestandaard.

www.mudjeans.eu

16 Happy Haus
White, Clothing, Fashion, Jeans, Outerwear, Trousers, Photography, Suit, Photo shoot, Leisure,
Happy Haus

Het Franse denimmerk Happy Haus, opgericht door Sandy Chagnaud, een in Duitsland geboren Parijse, is geheel ecologisch. De stoffen zijn door Greenpeace goedgekeurd, het katoen en de kleurstoffen zijn GOTS-gecertificeerd en het merk bevat zelfs milieuvriendelijke afwerkingen, zoals geselecteerde houten knoppen.

www.happyhaus.fr

17 G-Star
Denim, Clothing, Jeans, Blue, Jacket, Outerwear, Pocket, Standing, Textile, Sleeve,
Gido Leijtens, G-Star RAW

G-Star staat bekend om zijn duurzame denimcollectie. Zo hebben ze de meest duurzame jeans tot nu toe ontworpen: een boyfriend-jeans met hoge taille die veel belangrijke milieuvriendelijke elementen bevat; zoals knopen zonder giftige chemicaliën, luchtdroogtechnologie om energie te besparen en het gebruik van 100% biologisch katoen.

www.g-star.com

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion